Autor: redakcija
Datum objave: 13.12.2011
Share
Komentari:


Koncert u očekivanju Božića

Željko Vlahović,glasovir

        Glazbenik svjetskog ugleda, nadahnuti virtuoz na klaviru 

                              Željko Vlahović

          održat će u nedjelju, 18. prosinca u 19:00 sati

 

Koncert u očekivanju Božića

 

Na programu su birane skladbe Dore Pejačević,

Ludwiga van Beethovena, Frédérica Chopina i Franza Liszta.

 

Dođite i dovedite svoje prijatelje!

 Dvorac Vas s veseljem očekuje.

 

                                            Dvorac,

                                                     Sveti Križ Začreteje, Lavoslava Vukelića 2

 

 

Pjesnik među pijanistima

ŽELJKO VLAHOVIĆ, u dobi od  22 godine završava Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić, da bi godinu kasnije završio i Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Grazu, gdje je paralelno studirao u klasi prof. Thomasa Duisa. Sudij na obje akademije završava s najvišim ocjenama. Već u studentsko doba vrlo je značajna njegova koncertantna aktivnost. Nastupa diljem Hrvatske i inozemstva (Slovenija, Austrija, Italija, Njemačka, Nizozemska, Engleska, Češka, Japan). Osim čestih solo-recitala i humanitarnih koncerata u Hrvatskoj, istče se višekratnim nastupima uz domaće orkestre (Zagrebačka fiharmonija, Orkestar Muzičke akademije, Komorni orkestar hrvatske vojske) i renomirane dirigente ( Pavla Dešpalja, Nikolaja Aleksejeva, Zorana Juranića, Igora Gjadrova, Tomislava Uhlika). Na brojnim domaćim i internacionalnim natjecanjima mladih pijanista čest je dobitnik glavnih nagrada i pohvala, a kao student dva puta je nagrađen Rektorovom nagradom,  prvi put za nastupe sa Simfonijskim orkestrom grada Opave na koncertima po Češkoj, a zatim za uspješnu koncertnu turneju u Japanu.

Poslijediplomski studij završava 2002. godine na Hochschule für Musik und darsetellende Kunst u Frankfurtu na Majni u klasi prof. Catherine Vickers.

Berlinsko izdanje CD-a pod nazivom «Zeljko Vlahovic Piano Franz Liszt» okrunilo je 2004. godine njegov dugogodišnji rad i intenzivno bavljenje glazbom Franza Liszta. Valja istaknuti značajnu koncertantnu aktivnost u Njemačkoj, gdje jeposlijednjih godina nastupao u najvećim koncertnim dvoranama kao što su Konzerthaus Berlin, Laeiszhalle Hamburg, Tonhalle Düsseldorf, Konzerthaus Bremen, Liederhalle Stuttgart, Dr. Oetcker Halle Bielefeld i dr.

Njemački radio za kulturu uživo prenosi Vlahovićeve koncerte, a nastupa i na njemačkoj televiziji. Svojim koncertiranjem Vlahović promovira i hrvatske skladatelje. Tako je nedavno na ZDF-televiziji sjajno predstavio „Ples Barunice“ Frane Parača.

Njemačka kritika, oduševljena dojmljivim interpretacijama i virtuoznošću našeg pijanista prozvala je Vlahovića „Virtuozom poezije“ i „Pjesnikom među pijanistima“.

Za poželjeti je da nadahnuti pijanizam Željka Vlahovića bude prisutan i u hrvatskim medijima.

 

 

 

1120
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.