Autor: admin
Datum objave: 14.09.2014
Share
Komentari:


Koncertna dvorana Glazbene škole Alberta Štrige,Križevci

Utorak,16.rujna,2014.u 19 sati

Glazbena škola  Alberta Štrige, Križevci

Utorak,16.rujna,2014.

Koncertna dvorana Glazbene škole Alberta Štrige ,

s početkom u 19:00



Mia Elezović, glasovir


Domagoj Pavlović, klarinet



PROGRAM:


O.Jelaska: Miris cedra libanonskog - za klarinet i glasovir

C. Debussy: Premiere Rhapsodie -  za klarinet i glasovir

L.v. Beethoven: Varijacije u F-duru op.34 -  za glasovir
R. Schumann: Fantasiestuecke op.73 - za klarinet i glasovir

B. Papandopulo: Scherzo fantastico - za glasovir

W. Lutoslawski: 5 Dance Preludes -  za klarinet i glasovir


M I a    E l e z o v I ć,  pijansitica


Značajke pijanizma Mie Elezović su temeljene na senzibiliziranosti umjetnice za izabrano djelo iz opusa skladatelja kojega uvrštava u svoj koncertni program i  ponudu s razinom kreacije.

To predmijeva osobitu tehničko - interpretativnu izvedbenu osjetljivost, koja se njeguje i razvija opsegom i volumenom umjetnicine erudicije, što je usmjerava duhu epohe, skladatelju i opusu kojemu pripada izabrano djelo.

Naznačene osobine, kao vrline, navode umjetnicu na puni respekt slojeva vrijednosti djela iz sloga koncertnoga  programa, za svaku od svojih izvedaba.

U pristupu je, suptilno njegovanog  ritmično - dinamičkog reljefa,izbora tempa s postupno i pažljivo razvijanom tonskom slikom izabranoga djela, što je vrijedna podloga za doživljajni raspon kromatskih obilja skladbe koju  predstavlja, s gotovo vizualnom dramaturškom potkom i odjekom u duhu slušateljstva.

Pijanistica Mia Elezović, diplomirala je u programu glasovirskog Odjela, zagrebačke  Muzičke  akademije, kod Prof. Zvjezdane Bašić, 1995., u svojoj  19. godini, a školovanje je nastavila u Beču, kod Prof. Hansa Petermandla (Hochschule fur Music) i od 1997. u Frankfurtu, kod Prof. Herberta Seidela ( Aufbaustudium), gdje program završava 2002.

U Zagrebu je, istodobno u programu poslijediplomskoga studija koji završava magisterijem, 2001. U međuvremenu je polaznicom programa majstorskih tečajeva kod  profesora  međunarodnoga  ugleda.

Ostvaruje solo recitale, te koncerte komorne glazbe u Hrvatskoj, diljem glazbenih središta Europe, u SAD-u i Japanu.

Nositeljicom je nagrada, kao priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od proljeća 2004. godine, stipendijom japanske Vlade,  pripada stručnom usavršavanju u desetomjesečnom programu, u Tokyu.

U travnju, 2005., godinu dana predaje na glasovirskom Odjelu Kyoto University for Music and Art, od 2006., suradnicom je Španjolskog Nacionalong Ansambla za suvremenu glazbu u Madridu i East Coast Contemporary Ensemblea, New York. Od 2007. je u New Yorku, gdje specijalizirala u području suvremene glazbe, programa Manhattan School of Music, NYC.

S jeseni 2010., predaje na Kraljevskom konzervatoriju za glazbu u Liege -u, Belgija.

Dinamika koncertnih nastupa u programima recitala, komornih koncerata i izbora djela antologijske klasike kao i nastalih u najsuvremenijem razdoblju, dovode Miu Elezović na podije uglednih koncertnih središta svih kontinenata, tijekom razdoblja klasične koncertne sezone, kao i u master - class programe,  tijekom ljetnih tjedana, u SAD, europskim središtima,te u Hrvatskoj…



Domagoj Pavlovic, klarinet


Domagoj Pavlović, diplomirao je (2001.) i magistrirao (2005.) na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Josipa Tonžetića. Usavršavao se na majstorskim tečajevima kod svjetski znanih Guya Deplusa (Francuska) i Michaela Edwardsa (SAD) te sudjelovao na seminarima iz komorne glazbe, radeći s Rudolfom Leopoldom (Austrija) i Matthiasom Maurerom (Švicarska). Na 36. Tribini mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić 2002. zapažen je njegov recital s djelima hrvatskih autora. Danas se bavi, u suradnji s matičnim orkestrom i snimanjem istih za Hrvatski radio. Osobito se zanima za komornu glazbu pa je u svom umjetničkom stvaralaštvu bio članom više različitih sastava (puhački i glasovirski trio, klarinetski kvartet, puhački oktet), a sada je član Zagrebačkog puhačkog tria i Dua Clarp (uz harfisticu Mirjanu Franić). Od jeseni godine 2001. surađuje i s Gudačkim kvartetom Porin s kojim je ostvario zapažene nastupe u Salzburgu i Grazu te poslije na Festivalu Strings only! u Zadru, dok je sa Zagrebačkim kvartetom nastupio na Festivalu hrvatske glazbe u Beču 2009. Također surađuje sa Hrvatskim komornim orkestrom i Zborom HRT-a. Od 2002. godine solist je Simfonijskoga orkestra HRT-a.


Stari grad,Križevci, photos

https://www.google.hr/search?q=Stari+grad+Križevci&client=opera&hs=Tvv&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7uEVVPGVBoPhywO-yoCYBg&ved=0CFkQsAQ&biw=931&bih=600

1478
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.