Autor: admin
Datum objave: 17.08.2017
Share


Krstičević, Šundov i američki senatori zadovoljni obrambenom suradnjom Hrvatske i SAD-a

u ponedjeljak u Pomorskoj bazi 'Lora'

Krstičević, Šundov i američki senatori zadovoljni obrambenom suradnjom Hrvatske i SAD-a

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/damir-krsticevic-mirko-sundov-i-americki-senatori-zadovoljni-obrambenom-suradnjom-hrvatske-i-sad-a---485929.html

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sastali su se u ponedjeljak u Pomorskoj bazi „Lora“ u Splitu s izaslanstvom američkog Kongresa, a u razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo izvrsnom suradnjom SAD-a i Hrvatske u području sigurnosti i obrane, priopćila je MORH-ova služba za odnose s javnošću


https://en.wikipedia.org/wiki/Current_members_of_the_United_States_Senate


Roy Blunt

https://en.wikipedia.org/wiki/Roy_Blunt

John Cornyn

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Cornyn

 Susan Collins

https://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Collins

Thad Cochran

https://en.wikipedia.org/wiki/Thad_Cochran

Tom Cotton

https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Cotton

 Thom Tills

https://en.wikipedia.org/wiki/Thom_Tillis

Julieta Valls Noyes

https://en.wikipedia.org/wiki/Julieta_Valls_Noyes

Posebno je istaknuo da će Hrvatska u SAD-u uvijek imati odvjetnika kako u NATO-u, tako i u cijeloj međunarodnoj zajednici. „Hrvatska zaslužuje i uvijek može očekivati američku potporu, kako u području sigurnosti i obrane, tako i pomoć u ukupnom razvoju“, rekao je senator Blunt, kako navodi priopćenje.

"Govoreći o situaciji u zemljama iz hrvatskog okruženja i jugoistoku Europe, sugovornici su naglasili da Hrvatska i SAD dijele zajedničke vrijednosti te se zalažu za mir i stabilnost u cijelom području", navodi se u priopćenju.

Sa šest američkih senatora sastao se u ponedjeljak u Splitu i hrvatski premijer Andrej Plenković te s njima razgovarao o hrvatsko-američkim odnosima i sigurnosti u Europi.

Američki senatori su u nedjelju posjetili Pomorsku bazu „Lora“ u Splitu gdje su sa zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice kontraadmiralom Predragom Stipanovićem i ravnateljem Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadnim generalom Ivicom Kinderom razgovarali o bilateralnoj obrambenoj suradnji. (Hina) 

604
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.