Autor: admin
Datum objave: 29.05.2019
Share


Kuda smijera ETIKA u našoj svakodnevici na društveno – političkoj sceni…….

Pitanje koje se spontano javlja,ima li se u sjećanju ugodjaj uz izbor petoga Predsjednika HDZ-a gospodina Andreja Plenkovića,18.srpnja,jedne nedavne godine……

Kuda smijera ETIKA u našoj svakodnevici na društveno – političkoj sceni…….


Pitanje koje se spontano javlja,ima li se u sjećanju ugodjaj uz izbor petoga Predsjednika HDZ-a gospodina Andreja Plenkovića,18.srpnja,jedne nedavne godine……


Gospodin Andrej Plenković koji je na ranijim izborima za EP dobio u zemlji najveći broj glasova i bio junakom tih izbora u RH, s mnogim kasnijim važnim dužnostima u EU i kao Predsjednik vanjskopolitičkoga Odbora EP- a djelovao je s autoritetom znanja,stila i široke potpore najvišega ustroja  EP-a i EU.a

S tih dužnosti je odlučio doći u zemlju i pomoći oporavku od debakla kakav se tada nije mogao niti shvatiti ,koji je doživio HDZ s aktivnostima svojega četvrtoga Predsjednika.


Izbori u HDZ-u i pobjeda Andreja Plenkovića za petoga čelnika stranke,18.srpnja,2016. označila je programsko - radnu inovaciju u  životu najveće hrvatske političke stranke, na tragu zalaganja za uspjeh i utjecaj kakav je bio stvarao i utemeljitelj, prvi Predsjednik HDZ-a  Dr.FranjoTudjman.


A peti Predsjednik HDZ-a nije brzao da bi izbjegao 'brzopletost,već je sustavno i tome prilagodjenim ritom, organizirao stranku u središnjci, a osobito u svim podrućnim ograncima zemlje, od Županje do Cavtata.


U središnjici stranke nije organizirao veću 'čistku' da bi stvorio temelje za afirmaciju duha novoučlanjenih stranačkih pripadnika koji su, ponukani Programom petoga Predsjednika HDZa, odlučili pristupiti stranci.


Umjesto 'rezova' gospodin Predsjednik HDZ a se bio odlučio za složeniji,a i sporiji put, stvaranja uvjeta za osobnu i kolektivnu 'nadgradnju' članova stranke, najprije u središnjici, a postupno i  u ograncima koji su dobili i nova vodstva….


Kada je stranka dobila novi zamašnjak, a i uzlaznu dinamiku, novi val ugleda i jači društveni utjecaj što ju je i dovelo u Sabor novoga saziva i u funkciju izvršne vlasti, Vlade RH, duh starih članova,oporavljen, je nastavio  'po starom'  s naglašenom vizijjom svoje 'desne opcije' s potporom i gospodje Predsjednice RH ..


Programska dosljednost Predsjednika stranke i Vlade RH, je putokazno vrijedna, a varijabilna dinamika, pa i kolebljivost mnogih uokolo, su pridonosili oblicima nereda u Saboru, jer su neki zastupnici, izabrani na listama nekih stranaka,'u hodu' mijenjali svoju pripadnost i pozicije, unoseći složenost u saborsku svakodnevicu i ishode mnogih saborskih sadržaja……

…..sve je to tolerirano i ne čudi mogućnost da se 29.svibnja,2019. na naslovnici dnevnika Jutarnji list  nadje u naslovu:    


'Osobno sam zvao ljude, ali sam dobivao odgovore - pa što je tebi, nije to onaj stari HDZ!?;


A koji to 'stari' HDZ……onaj iz doba četvrtoga Predsjednika…..koji je tada ojačavao 'desnu opciju'  pa snažno 'propao' i imperativno uvjetovao stranačke izbore i dolazak petoga Predsjednika s programom i vizijom koju dosljedno razvija…i u koordinatama suradnje s EP i EU.

JL

https://www.jutarnji.hr

NAJŽEŠĆI SUKOB VODEĆIH LJUDI HDZ-a Pojavile su se informacije da će Plenković zbog Brkića sankcionirati cijeli zagrebački ogranak stranke, a njegove teze o lošem rezultatu na izborima nisu najbolje sjele nekim članovima Predsjedništva:

 'Osobno sam zvao ljude, ali sam dobivao odgovore - pa što je tebi, nije to onaj stari HDZ!?;

USPOREDBA IZBORNIH JEDINICA PLENKOVIĆA I BRKIĆA Pogledajte rezultate na Črnomercu i Stenjevcu


Možda je apsurdno da se izbori za EP doživljavaju gotovo jednako državnim temeljnim ustrojbenim izborima, za najviše institucije zemlje….ali je,svjedočimo, i to kod nas moguće…


Čemu se sve nadati,ako se na razlučuju vitalne kategorije…..

916
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.