Autor: Lj.G.
Datum objave: 07.03.2018
Share


Lepršava i poučna dječja predstava za odgoj budućih ljubitelja opere

U prilagođenom foajeu HNK Zagreb premijerno je izvedena predstava 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas'

Lepršava i poučna dječja predstava za odgoj budućih ljubitelja opere

U prilagođenom foajeu HNK Zagreb premijerno je izvedena predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” Kreše Dolenčića

https://www.vecernji.hr/kultura/leprsava-i-poucna-djecja-predstava-za-odgoj-buducih-ljubitelja-opere-1230695

Nakon što zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište već punih osam godina izvodi omiljenu predstavu za djecu “Vještica Hillary ide u operu”, u nedjelju je popularna “Hillary” dobila i svoj nastavak.

U prilagođenom foajeu HNK premijerno je izvedena predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” Winfrieda Radekea i Petera Lunda u razigranoj režiji iskusnog Kreše Dolenčića. U ulozi neodoljivo simpatične vještice Hillary nastupila je glumica Mirta Zečević, ulogu primadone Marie Bellacante otpjevala je i ležerno odglumila nacionalna prvakinja, sopranistica i dalje moćnog glasa Ivanka Boljkovac, u ulozi poslužitelja orkestra gospona Pulteka čuli smo i vidjeli tenora Tvrtka Stipića, dok je u ulozi inspicijentice nastupila Aleksandra Ćorluka. Jednostavan i poučan sadržaj ove lepršave i nepretenciozne predstave više je nego dobrodošao za odgajanje i inicijaciju budućih posjetitelja opernih predstava. Predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” može se pohvaliti i prekrasnim kostimima koje potpisuje Tea Bašić Erceg i spretnom scenom koju potpisuje Irena Kraljić, a treba zapisati i da je za scenski pokret zaslužna Mirna Sporiš, da je tekst na hrvatski prevela Helena Lucić Šego, a da je dramaturginja bila Dina Vukelić.

Da predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” ima i neke skrivene adute za stariju populaciju, pobrinula se Ivanka Boljkovac veličanstveno otpjevavši nekoliko taktova iz Verdijeve “Aide” podsjetivši publiku na svoj osebujni glas koji se prerijetko čuje.

586
Kategorije: Kazalište
Developed by LELOO. All rights reserved.