Autor: admin
Datum objave: 22.05.2017
Share


Lokalni izbori u RH

Ličnosti su nadvisile okvire stranaka iz kojih su ponikle

Najnoviji fenomeni lokalnih izbora u RH,minuloga vikenda,ukazuju da je u Hrvatskoj sazrijelo vrijeme koje afirmira na javnoj sceni jaku,artikuliranu ličnost,sa stavom i vizijom,s programom kao vodiljom za temeljnu djelatnost u političkoj svakodnevici.

Ličnosti su nadvisile okvire stranaka iz kojih su ponikle.

Taj fenomen je prošle godine osobno afirmirao, punoćom smisla,vrijednosti i raspona kvalitete programa i osobne erudicije,stila i manire  gospodina, Andrej Plenković, u izborima za čelnika HDZa, a potom i za izbore novoga saziva Sabora RH.

Ti novoafirmirabni parametri za život i djelovanje na javnoj političkoj sceni RH koje je zamašnjakom osobne vizije i adekvante metodološko-metodičke aplikacije,razvio i njeguje Andrej Plenković,pokazuje,a već i nakon prvoga kruga lokalnih izbora,možemo reći i ukazuje, na sve veću i značajniju dimenziju profila osobnosti koja je na sceni kao kandidat s odredjenim programom i sposobnošću da ga predstavi, da animira širu javnost za njegove vrijednosti i dobije potporu glasovima u izbornom  postupku.

Raspon osobnih vrlina koje se vrednuju je različit,od sredine do sredine,što korespondira i s mentalitetom svake od lokalnih zajednica,pa je i raspon,obilje obilježja osobnosti izabranih osoba na izborima, iznimno vrijedan i poticajno izazovan za sve nastajuće koordinate iz kojih će se stvoriti i uvjeti za kreiranje novih parametara za vrijednosti budućih izbornih zakona u zemlji….

Primjer gospodina prof.dr.sc.Drage Prgometa u Zagrebu,ilustrira da je osoba za javnu političku scenu nužno obdarena ili to nije,nekim temeljnim komunikološko-komunikacijskim vrlinama,kao vrsti uloga za uspješnu animaciju javnosti čija se potpora očekuje.Gospoodn Profesor Prgomet je osoba 'komornoga ugodjaja' a ne eruptivne geste i javne riječi, pa je time 'u startu'  sebe eliminirao za bilo kakve uzlete u Zagrebu.

Dakle,opet naglasak na važnosti i vrijednosti osobe,profila i njezina utjecaja u svakodnevici na smjerove i dinamiku života i postignuća….

Istodobno,gospodin Dr.sc.Zlatko Hasanbegović ima 'sjaj dvojine'nizom javnih manifestacija…   

Naime,prizor u kojemu su ga,svojedobno,bili 'saletjeli' novinari i snimatelji glede neke očekivane izjave,na Trgu Sv.Marka,kada je jedan od tv-snimatelja,'držeći ga u kadru', pao na ledja s teškom kamerom, nije tom svojom nezgodom ni trena zaustavio gospodina Hasanbegovića,koji je bez ijednoga refleksa, prošao mimo paloga snimatelja, prepustivši pomoć čovjeku, njegovim kolegama uokolo.

U drugoj zgodi,na dan preuzimanja ministarske dužnosti gospodje dr.sc.Obuljen,gospodin dr.sc.Hasanbegović joj osmišljenom,profinjenom gestom, uručuje pažljivo složenu kitu cvijeća, kao osobni pozdrav za uspjehe  u području koje je i osobno bio ranije pokušao voditi…

Kako je nedavno bila, metaforički rekla, gospodja Predsjednica RH,još će dosta vode proteći Savom,dok Hrvatska bude dobila političke ličnosti, jake individulnosti, koji će resiti stranke čijim članovima žele biti, umjesto da budu 'stranački pijuni', duhom aparatčika…..

Gospodin Andrej Plenković je do sada razvidno započeo taj dragocjeni proces svojim primjerom čovjeka kreativnoga mišljenja i djelovanja.  

959
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.