Autor: redakcija
Datum objave: 23.04.2012
Share
Komentari:


Luka Štulić i Stjepan Hauser

2Cellos

2CELLOS' Amazing Performance

http://www.youtube.com/watch?v=1wtBXkGrxws

Ellen saw a remarkable YouTube video of Croatian cellists Luka Štulić and Stjepan Hauser, and immediately flew them here. They gave an impressive performance of "Smooth Criminal!"

S Dubrovačkih ljetnih igara,2011.

Rasprodani koncert Stjepana Hausera i Luke Šulića, te Zagrebačkih solista, na Dubrovačkim ljetnim igrama, koji se održava 9. kolovoza,2011.nudi još šanse. Dva sata prije početka koncerta u prodaju će biti puštene stajaće karte po popularnoj cijeni od 75 kuna. Za te se karte ne primaju rezervacije, nego se mora stati u red ispred Kneževog dvora gdje se koncert i održava. A sedam dana prije početka koncerta za koji vlada veliki interes i na kojem će mladi i već slavni violončelisti izvoditi djela klasičnog repertoara, ali i svoje crossover uspješnice, brišu se rezervacije pa će ljudi koji su na listi čekanja moći kupiti ulaznice po cijeni od 200 do 400 kuna

2CELLOS (Štulić & Hauser) - Smooth Criminal

http://www.youtube.com/watch?v=jjOQac1vOEc

Luka Štulić  i Stjepan Hauser, najpoznatiji kao 2Cellos, nakon penjanja na bine širom svijeta, dvojac na violončelima oduševio je domaću publiku.

Dečki su u rekordnom roku stekli slavu i uspjeh nakon što su na YouTube postavili svoju obradu velikog hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal" te  ih je pod svoje okrilje uzeo menadžerski tim Eltona Johna. Otada su obradili brojne čuvene pjesme, što je mogla čuti i publika u zagrebačom Lisinskom. Stjepan i Luka razveselili su fanove i druženjem na kojem su potpisivali albume, te odgovarali na brojna pitanja svojih obožavatelja.

Luka Štulić

Kao izuzetno nadareni mladi violončelist, Luka Šulić primljen je već s 15 godina u klasu prof. Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je 2006.diplomirao, studij će nastaviti na Bečkoj akademiji kod prof. Reinharda Latzka. Iza sebe ima već i nagrade na međunarodnim natjecanjima u Japanu, (''Čajkovski'' natjecanje za mlade glazbenike), Italiji (Gorizia), Austriji (Liezen) i Slovačkoj (Košice). S uspjehom je nastupao u Zagrebu, Dubrovniku, Zadru, Ljubljani, Mariboru, Kopru, Veneciji, Klagenfurtu, Salzburgu i Beču, a kao solist predstavio se uz Ruski simfonijski orkestar, orkestar Slovenske filharmonije, orkestar Mariborske filharmonije, orkestar Zagrebačke filharmonije, ansambl Zagrebačkih solista, Varaždinski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i orkestar Muzičke akademije u Zagrebu. Dvaput je predstavljao Hrvatsku na koncertima Fonda Vladimira Spivakova u Moskvi koji prezentiraju mlade talente i laureate iz cijelog svijeta. 2005. s velikim je uspjehom debitirao na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Stjepan Hauser

http://en.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Hauser

Pulski violončelist ima samo 24 godine, a već je osvojio 21 nagradu te nastupa na najprestižnijim glazbenim pozornicama Europe - govori o svojem životu i karijeri u Britaniji, poznanstvu s Rostropovičem i nastupu za princa Charlesa….

 

 

Fotosi,štiva

http://www.google.com/search?q=stjepan+hauser&hl=en&client=opera&hs=sUR&rls=en&channel=suggest&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=d8KVT4D4Bc7Eswa04JSPBA&ved=0CD4QsAQ&biw=991&bih=637&sei=vsKVT5D3FofNsga7_cCUBA

1151
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.