Autor: admin
Datum objave: 30.06.2018
Share


Maja Vučić

psihologinja

Maja Vučić

https://www.youtube.com/watch?v=kFYaPaBhKds



Biografija

https://www.biografija.com/maja-vucic/

Maja Vučić je poznata hrvatska pjevačica, bivša članica nekadašnje zagrebačke ženske pop grupe Divas, diplomirana psihologinja i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za roditelje i djecu. Rođena je u Zagrebu 29.11.1976. godine. Najveću popularnost stekla je u grupi Divas te je od tada njezina karijera krenula uzlaznim tijekom.

Obrazovanje

Maja je završila gimnaziju i srednju glazbenu školu, te diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Privatni život

S glazbom se počela baviti još u djetinjstvu. Svoju ranu pjevačku karijeru započela je u djevojačkom zboru “Zvjezdice” gdje upoznaje i ostale članice grupe Divas.

Osim glazbe, oduvijek su je interesirale socijalne i psihološke teme, stoga se odlučuje profesionalno posvetiti psihologiji. Organizira niz psiholoških radionica kako bi svoje bogato iskustvo podijelila s polaznicima.

Za UNICEF-ovu ambasadoricu imenovana je 7.11.2006. godine nakon višegodišnjeg angažmana u humanitarnom radu za dobrobit djece i podrške UNICEF-a kroz različite aktivnosti. Zagovara i promiče rani razvoj djece, te podršku roditeljstvu za djecu u Hrvatskoj i svijetu. Promovira rano čitanje djeci kroz kampanju “Čitaj mi” u kojoj je sudjelovalo preko 10 000 roditelja i djece, solidarnost prema djeci Etiopije, Ruande i Burkine Faso, te prema djeci izbjeglicama i migrantima koji prolaze kroz Hrvatsku.

Sudjelovala je u nizu kampanja za frizerske salone i kozmetičke kuće, kao gošća u mnogobrojnim TV i radio emisijama, a neko vrijeme bavila se i voditeljskim poslom. Na HRT-u vodila je autorski-talk-show “Maja” koji je rađen prema ideji same Maje i scenariju Igora Hajdarhodžića.

Maja je s glumcem i restauratorom Igorom Hajdarhodžićem bila u nevjenčanoj vezi od 2003. do 2009., a par je 2006. dobio kćer Gitu.

Nakon rastave uslijedila je njezina dvogodišnja ljubavna veza s britanskim fotografom i dizajnerom Eduom Ferminom koja je trajala od 2010. do jeseni 2012., premda Maja nikada nije službeno potvrdila tu vezu naglašavajući da ih je vezivala samo poslovna suradnja i prijateljstvo.

Od proljeća 2013. je u sretnoj vezi s bivšim uspješnim odbojkašem Ivanom Donaldom Marićem.

Posao

Od 1995. do 2005. pjevala je u pop grupi Divas s ostalim članicama Martinom Pongrac, Ivanom i Marijom Husar. Tamo je nastupala sve do njezinog raspuštanja. Grupa je izdala tri studijska i dva live albuma, kao prateći vokal nastupala na Eurosongu 1994. godine s Tonyjem Cetinskim u izvedbi pjesme “Nek ti bude ljubav sva”, osvojila Porina 1997. za popularnu pjesmu “Sexy cool”, dobila nagradu “Grand prix” na Splitskom festivalu glazbe, nastupala u zagrebačkom HNK-u i surađivala s poznatim imenima hrvatske glazbene estrade kao što su Gibonni, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Gabi Novak, Meri Cetinić, Oliver Dragojević i mnogi drugi.

Poznate pjesme koje je Maja Vučić otpjevala u Divasu su: “Oprosti”mi”, “Bon appetit”, “Da ili ne”, ” Funky maniac”, duet s Oliverom Dragojevićem “To nismo mi” i druge.

Nakon razlaza Divasa, Maja Vučić započinje solo glazbenu karijeru. Povremeno je angažirana i u jazz glazbi koju neizmjerno voli. U to vrijeme gostuje i surađuje s brojnim jazz bendovima diljem Hrvatske nastupajući po jazz klubovima. S Gabi Novak snimila je 2002. duet “Za mene je sreća” koji se nalazi na Gabinom albumu “Pjesma je moj život” i osvojila Porina 2003. za najbolju vokalnu suradnju.

Svoj prvi samostalni jazz album izdaje 2006. pod imenom “Lice koje znaš” na kojem je obrada poznate pjesme Branimira Štulića “Obrati pažnju na posljednju stvar” u izvedbi big banda HRT-a. Maja je ovu pjesmu obradila na inicijativu svog bivšeg supruga na vrlo osebujan i drugačiji način od originala, a pjesma te godine osvaja sva prva mjesta na domaćim top listama.

Premda je u Divasu imala najmanje solo dionica i često se spominjala kao najslabiji vokal u grupi, satovi pjevanja i suradnja s odličnom glazbenom ekipom doveli su do rasta Majinog samopouzdanja. Cijeli album kritičari su jako dobro ocijenili, kao i Majin izniman čarobni glas zavidnih glasovnih mogućnosti. Maja Vučić je u tom periodu surađivala je s mnogim poznatim glazbenim imenima kao što su Arsen i Matija Dedić, Kruno Levačić i mnogi drugi.

U jesen 2011. izdaje pop album “Za tebe” na kojem je svoj prepoznatljivi jazz izričaj zamijenila pop glazbom. Većinu tekstova i glazbu za pjesme je sama pisala, a u kreativnom stvaranju pomagala joj je i njezina kći Gita. Produkciju albuma potpisuje njezin dugogodišnji prijatelj Tony Cetinski koji ju je nagovorio da sama otpjeva pjesme koje je pisala za druge. Poznate pjesme s ovog albuma su “Bit će ti žao” i “Šah mat”.

U neobičnom glazbenom projektu grupe “Ladies” sa Sanjom Doležal, Brankom Delić i Ivanom Radovniković snima spotove, te nastupa u hrvatskim gradovima i glavnim gradovima zemalja EU. Pjesma “Europa na dlanu” koju je grupa 2014. snimila bila je dio projekta Poleti pjesmo do Europe koji je jedinstven u Europi i svijetu. S tom pjesmom se obilježila prva godišnjica ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Za pjesmu “Smijem se” 2014. snimila je spot u kojem joj pozitivnu energiju na slušatelje pomažu prenijeti dvije male glumice Gita i Lola.

Zaposlena je u Siriusu, centru za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje gdje svakodnevno pomaže djeci, mladima i odraslima da pronađu svoj životni put. Kroz psihoterapije savjetuje ljude kako da se ponovo zaljube i riješe svoje seksualne probleme ako ih imaju.

Najveća postignuća


Maja Vučić je osvojila nagradu “Porin” 2003. za najbolju vokalnu suradnju u duetu s Gabi Novak za pjesmu “Za mene je sreća”.


Od 2006. do danas je ambasadorica UNICEF-a i kao psihologinja organizirala je cijeli niz radionica za psihosocijalni rast i razvoj, te sudjelovala u mnogim humanitarnim projektima.


Gabi Novak i Maja Vucic - Za mene je sreca

https://www.youtube.com/watch?v=ttgEjJL3zrM


635
Kategorije: Razgovor
Developed by LELOO. All rights reserved.