Autor: admin
Datum objave: 31.08.2015
Share


Marc Antonio Cinotti ........ SIMBOLI - OBJEKTI

Otvorenje izložbe,1.09. U 19 h,DOM SPECIJALNE POLICIJE Trg žrtava fašizma,1,ZAGREB

Marc Antonio Cinotti

Malo je reći da je profesor i umjetnik Marc Antonio Cinotti samo vrsni slikar. On je virtuoz boje, kompozicije, plohe, razigran platnom, kistom, potezom, mrljom. Marc svojim radovima ne ostavlja gledatelja ravnodušnim, on njima provocira u pozitivnom likovnom stvaralaštvu.

Marc Antonio Cinotti rođen je u Zagrebu 1975. godine. Od ranog djetinjstva pokazuje veliki interes za crtež i imaginaciju, pogotovo pod utjecajem stripa. Upisuje školu Primijenjene umjetnosti u Zagrebu gdje nadograđuje svoju likovno-vizualnu percepciju. Put ga dalje odvodi na studij dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu gdje se u svom radu inspirira apstraktnim kombinacijama tekstilnih dezena i upoznaje mogućnosti slobodnog likovnog stvaranja.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku izgrađuje vještine u raznim likovnim tehnikama, pogotovo u slikarstvu pod budnim okom Prof. Eugena Kokota koji mu je usadio osjećaj za kolorizam te Prof. Ante Rašića kod kojeg stječe osjećaj za idejnu raznolikost. Trenutačno radi u Osnovnoj školi Davorin Trstenjak i Osnovnoj školi Prečko kao profesor likovne kulture. Član je HDLU-a te suosnivač udruge ArtMiX u sklopu koje vodi likovne radionice za djecu, mladež i odrasle. Do sada je izlagao na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi.

photosi

https://www.google.hr/search?q=Marc+Antonio+Cinotti&client=opera&hs=4f6&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CEQQsARqFQoTCLC6krO408cCFQIYLAod7sYKwg&biw=1745&bih=857

919
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.