Autor: admin
Datum objave: 11.03.2020
Share


Marić: Važno je osigurati likvidnost i radna mjesta, uskoro mjere za one koji su pogođeni utjecajem koronavirusa

Poslodavci na sastanku s ministrima: Ključno očuvanje zaposlenosti i poslovne aktivnosti

Marić: Važno je osigurati likvidnost i radna mjesta, uskoro mjere za one koji su pogođeni utjecajem koronavirusa

https://vlada.gov.hr/vijesti/maric-vazno-je-osigurati-likvidnost-i-radna-mjesta-uskoro-mjere-za-one-koji-su-pogodjeni-utjecajem-koronavirusa/28964


Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić gostovao je večeras u Dnevniku NOVE TV, gdje je govorio o gospodarskim posljedicama koronavirusa.

Poduzetnici zbog koronavirusa traže novac sada, a Marić je poručio kako poduzetnici i bankari od Vlade mogu očekivati konkretne mjere.

Danas je održan sastanak u Ministarstvu financija o gospodarskim posljedicama koronavirusa, a na sastanku su bili i predstavnici poslovnog i bankarskog sektora.

Ministar Marić je kazao kako su se usuglasili kako je na vrijeme počeo dijalog o mjerama, da je nulti prioritet zdravlje ljudi, a onda naravno i radna mjesta.

"Važno je osigurati likvidnost i radna mjesta. Sva radna mjesta i u privatnom i u javnom sektoru", naglasio je .

Ministar je govorio i o eventualnim odricanjima onih kojima su se povećala nedavno prava novim Kolektivnim ugovorima, kazavši da proračun u ovom trenutku ne bilježi neke značajnije anomalije.

"Zato je poanta da se mjere donose na vrijeme. Što se tiče prihoda u proračunu, oni imaju neki vremenski odmak. Temeljem fiskaliziranih računa vidimo da u određenim segmentima ima određenog usporavanja. To je turizam i dio transporta. No, prihodi su na tragu naših originalnih projekcija", rekao je Marić.

Od prve pojave koronavirusa u Hrvatskoj, rekao je ministar, govorimo o padu vrijednosti računa od 4 posto, istaknuvši da važnim da je proračun na tragu očekivanja i projekcija.
Potpredsjednik Vlade je govorio i o poreznim olakšicama.

"Oni koji su sada pogođeni, država će im ponuditi mjere, koje ćemo uskoro prezentirati", zaključio je Marić.

Izvor: NOVA TV/Vlada 

Poslodavci na sastanku s ministrima: Ključno očuvanje zaposlenosti i poslovne aktivnosti

https://vlada.gov.hr/vijesti/poslodavci-na-sastanku-s-ministrima-kljucno-ocuvanje-zaposlenosti-i-poslovne-aktivnosti/28960

Ključno je očuvati radna mjesta i poslovnu aktivnost, a idućih dana bit će poznate konkretne mjere kojima će se pomoći poduzećima pogođenima posljedicama koronavirusa, rečeno je danas nakon sastanka u Ministarstvu financija.

Uz ministre gospodarskih resora, na sastanku su bili i predstavnici poslovnog i bankarskog sektora.

302
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.