Autor: admin
Datum objave: 05.04.2019
Share


MBZ 2019. Svečano otvorenje 6.04.2019.

Pretprogram 30.03.do 05.04. 2019.

30. MBZ | KNAPANJE / 5. – 7. 4. 2019. - KONCERT OTVORENJA

http://www.knap.hr/centar/novost.asp?id=462

MBZ 2019.

Pretprogram

http://www.mbz.hr/hr/program/predbienalski-programi-2019

30|3|2019. 19h | Kulturni centar Mesnička

19 h

Predavanje

Marcello Piras: Što je slobodno u free jazzu? – Istraživanje!

 21:30 h

Koncert

Port to Port to Port

Denis Razumović Razz, alt/tenor saksofon, gitara,

flauta i vokal; Giovanni Maier, kontrabas; Rajko Ergić,

bubnjevi, sopran saksofon i klarinet

 02|4|2019. 12h | Kulturno informativni centar – KIC

Otvorenje instalacije

Ivan Lušičić Liik: Oblik zvuka

03|4|2019. 18h | Zagrebačko kazalište lutaka

Sara Glojnarić: Žabica kraljica

dječja lutkarska predstava (4 +)

Rene Medvešek, režija i dramaturška obrada

Danijel Srdarev, oblikovatelj lutaka i scenograf

Sven Ćustović, oblikovatelj svjetla

Marija Lešaja, glas; Sanja Vrsalović Drezga, klavir; Josip

Konfic, udaraljke; Gustav Barišin, kontrabas

Lutkarski ansambl ZKL-a

04|4|2019. 18h | Galerija Greta

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

05|4|2019. 11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

05|4|2019. 17h | Centar KNAP

KNAPANJE: Zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata

Za studente/ice Umjetničkih akademija u Osijeku i Splitu i

Muzičkih akademija u Puli i Zagrebu

 17 – 19 h

Predavanje

Ivan Fedele: Uobličavanje zvuka:

četrdesetogodišnje putovanje po zagonetnom i

očaravajućem svijetu formi, predavanje (I. dio)

 20 – 22 h

Koncertno otvorenje Knapanja

Muzička akademija Zagreb

Akademija za umjetnost i kulturu

Muzička akademija u Puli

Umjetnička akademija u Splitu

 05|4|2019. 18h | Zagrebačko kazalište lutaka

Sara Glojnarić: Žabica kraljica

dječja lutkarska predstava (4 +)

Rene Medvešek, režija i dramaturška obrada

Danijel Srdarev, oblikovatelj lutaka i scenograf

Sven Ćustović, oblikovatelj svjetla

Marija Lešaja, glas; Sanja Vrsalović Drezga, klavir; Josip

Konfic, udaraljke; Gustav Barišin, kontrabas

Lutkarski ansambl ZKL-a

05|4|2019. 19h | Zagrebačko kazalište lutaka

Body percussion,

radionica za malene udaraljkaše

Josip Konfic, mentor

Uzrast: 6 – 14 god.

05|4|2019. 19h | Booksa

Književni budoar

Razgovor s umjetnikom: Eivind Buene, skladatelj i književnik

(moderatorica Dunja Kučinac)

 

MBZ  6.04.2019.

http://www.mbz.hr/hr/program/6-4-2019

Svečano otvorenje

Otvorenje 30. muzičkog biennala Zagreb obilježit će ekskluzivni program London Sinfoniette, ansambla koji je u 2018. godini proslavio 50. obljetnicu svojega postojanja, a još je uvijek jedan od ansambala koji aktivno stvaraju nove glazbene trendove. London Sinfonietta izvest će djelo jednog od najsvježijih skladatelja današnjice, Richarda Ayresa, The Garden, djelo za solo pjevača, ansambl, elektroniku i video.

Ova beskrupulozna, crnohumorna priča, inspirirana slikama Hieronymusa Boscha i Danteovom Božanstvenom komedijom, koju fantastično prati video umjetnice Marthe Colburn, originalno se referira na život suvremenoga čovjeka. Bas Joshua Bloom u ulozi je nesretnoga, nezadovoljnog čovjeka, koji iz vlastitoga vrta pronalazi put ravno u pakao. No, taj će ga put na kraju ipak odvesti u raj, a sve u maniri svevremenske ljudske potrage za smislom života, obojene Ayresovim karakterističnim postupcima i afinitetom prema ekstremnim situacijama i obratima.

The Garden je nastao u koprodukciji ansambla Asko/Schönberg i London Sinfoniette uz potporu The Royal Opere London, a zagrebačkoj izvedbi u kultnom kinu Europa prethodila je tek praizvedba u Amsterdamu u studenome 2018. godine.


KNAPANJE: Zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP ispitali su studente Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija kakvi su njihovi umjetnički afiniteti, koje su prednosti i mane visokog obrazovanja na polju glazbene umjetnosti te kako bi trebala izgledati platforma na kojoj bi se mogli kreativno izraziti i proširiti granice svojeg obrazovanja. Prema odgovorima studenata na koncu se formirao projekt KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje, koji će se održati od 5. do 7. travnja i kojemu će prisustvovati više od sedamdeset studenata Muzičke akademije i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija u Hrvatskoj, kao i dvadeset studenata iz Sarajeva koji su se samoinicijativno prijavili na ovaj projekt te studenti Filozofskog i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti.

Centar za kulturu Peščenica studentima je stavio na raspolaganje svoje prostore, opremu, kao i pomoć djelatnika, a sve kako bi slobodno istraživali, istaknuli svoja specifična znanja i, povezujući se s drugim glazbenicima — izvođačima, skladateljima itd. — satkali nove glazbene mreže, nova poznanstva i nove suradnje. Nekoliko programa vezanih za KNAPANJE: koncertno otvorenje, glazbena predstava, predavanje Ivana Fedelea, radionica improvizacije i speed dating sa skladateljem Eivindom Bueneom, omogućit će studentima instrumentalistima da sami izaberu skladatelje koje će izvoditi (a to mogu biti i njihovi kolege studenti!) ili studentima skladateljima da odaberu tko će izvoditi njihova djela.

U duhu knapanjskog umrežavanja, radionice improvizacije potaknut će izvođačku samosvijest, ali i svijest o grupi s kojom se muzicira. Speed dating — svijest o drugome — usmjerit će na problematiku pisanja za pojedine instrumente, s ciljem da upozori na neugodna iskustva koja nastaju kada se skladateljske zamisli ne poklapaju s izvedbenim mogućnostima instrumentalista i njegova instrumenta te da pouči kako da se takva iskustva što suptilnije izbjegnu. Naposljetku, programi KNAPANJA umrežit će različite vidove umjetnosti kako bi studentima približili osebujne koncepte suvremene glazbe — radionice improvizacije stoga će se oslanjati i na tematske okvire koji će eksperimentirati s bojom, slikom, karakterom i raspoloženjem, dok će glazbena predstava težiti objedinjenju različitih umjetničkih praksi u svojevrsni Gesamtkunstwerk — krunu skupnog studentskog osmišljavanja.


Grupa za novu glazbu "Elly Bašić": D#connected

U projektu D#connected učenici će stvarati glazbu pomoću svojih pametnih telefona i akustičnih instrumenata. Glazba će se generirati u mobilnoj aplikaciji koja je osmišljena i programirana

upravo za ovo izdanje Muzičkog biennala Zagreb, a zatim će se reproducirati kroz bluetooth zvučnike. Neobična sprega akustičnih instrumenata, glazbe i tehnologije učenicima će tako omogućiti da glazbu stvaraju „umreženi“ s ostalim pripadnicima ansambla ili pak „odspojeni“ od ostatka. Nadalje, svoj zvučni eksperiment moći će provesti u bilo kojoj vrsti prostora, statični ili u pokretu.

Foto priču projekta pogledajte u ovoj MBZ priči.


Vožnja soničnim biciklom

Godine 2013. glazbena umjetnica i skadateljica Kaffe Matthews zajedno je s kolegom Daveom Griffithsom osnovala The Bicrophonic Research Institute (BRI) u Londonu koji godišnje ostvaruje nekoliko site-specific glazbenih projekata u suradnji s domaćim i inozemnim producentima i organizacijama. Rezultat gotovo desetogodišnjega rada i brojnih projekata, danas uklopljen u umjetničku ponudu BRI-a, sonični je bicikl – bicikl na koji su sprijeda montirana dva zvučnika, a straga GPS i Raspberry Pi kompjutor. Tim je razvio softver koji mapira različita mjesta te uz njih povezao određene zvukove kako bi dobio interaktivnu instalaciju u pokretu. Naime, sonični bicikl ovisno o lokaciji i brzini pedaliranja reproducira odabrane, prigodne zvukove, pretvarajući tako otvoren prostor grada ili nekog manjeg mjesta, zajedno s njegovim društveno-političkom kontekstom i arhitekturom, u otvorenu koncertnu dvoranu koja svoju publiku skuplja na svakom koraku ili, bolje rečeno, okretaju kotača. Sonični bicikl projekt je u trajnome nastajanju – njegova interaktivnost i pristupačnost svim vrstama korisnika redovito se unaprjeđuje.

Sonični bicikl pripada programskom bloku hommage Urbofest '79. i javlja se kao svojevrstan odgovor na Mobilodrom Michaela Fahresa, električno vozilo nalik automobilu koje je stvaralo zvukove prema vrsti, intenzitetu i visini tona ili šumu iz okoline. Kompjutor koji je bio ugrađen u vozilo u stvarnome je vremenu reproducirao zvučni odgovor zvučnoj slici okoline, istodobno ju razarajući ili upotpunjujući.

Zagrebačka varijanta soničnoga bicikla na 30. se MBZ-u obogatila suradnjom s učenicama Obrtničke škole za osobne usluge koje su provele tjedan dana na radionici s Kaffe Matthews, oblikujući raznovrsne zvukove, razgovarajući i čitajući poeziju, kako bi na koncu stvorile zvučnu bazu za ovogodišnji bijenalski sonični bicikl. Konfiguracija takvog bicikla, dosadašnji projekti i zvučni primjeri dostupni su na web-stranici https://sonicbikes.net/sonic-bike/. Određeni broj primjeraka bicikala, nakon svečanog otvorenja 4. travnja u 18 sati u Galeriji Greta, bit će izložen i dostupan na istome mjestu svakoga dana do kraja 30. MBZ-a od 11 do 19 sati.


Vojtek i Brekalo: Urbi et Orbi

Na tragu projekta MUSIWALKS, demonstriranog na Urbofestu 1979., i soničnoga bicikla Kaffe Matthews koji slijedi programski blok hommage Urbofest '79., 30. MBZ predstavlja projekt multiinstrumentalista Ratka Vojteka i skladatelja mlađe generacije Matka Brekala. Simboličnoga naslova Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu), projekt dvojice glazbenika na razmeđi je performansa, socijalnog eksperimenta, kako će reći sami autori, „bez hipoteze“ i glazbene izvedbe. Svjesni rutinirane svakodnevice kojom ljudi koračaju tek kao prolaznici zaglušeni bukom vlastitih misli i omotani/ometeni sveprisutnim elektromagnetskim spektrom, autori su se odlučili izložiti nasumičnoj publici, kako bi privukli njezinu pozornost i izazvali bilo koju vrstu reakcije. Cilj projekta stoga je prenijeti reakcije nasumičnih prolaznika publici, koja je stavljena u ulogu subjektivnoga promatrača, pomoću suvremene tehnologije streaminga (videoprijenosa uživo). Projekt će se ostvariti u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.


Brandt Brauer Frick Ensemble

Daniel Brandt, Jan Brauer i Paul Frick klasično su obrazovani skladatelji, već dugo uronjeni u berlinsku scenu elektronske glazbe. U projektu BBF Ensemble, upotrebom žive svirke akustičnih instrumenata u kombinaciji s elektronikom stvaraju repliku kompleksnoga zvuka minimal techna, elektronske i dance glazbe. No, djelatnost tria ne svodi se tek na puki glazbeni crossover, nego se ispitivanjem mogućnosti raznih instrumenata, od trombona, tube, violine, violončela, harfe, glasovira, pa do bubnjeva/udaraljki i Moog sintesajzera istodobno ispituju i izoštravaju osjetila umjetnika, ali i slušatelja. Ansambl je u tom sastavu 2011. godine izdao album Mr. Machine i osigurao si nastupe na prestižnim festivalima, kao što su Montreux Jazz, XJazz, Glastonbury, Sonar i Coachella Music and Arts, te u klasičnim koncertnim dvoranama, poput Lincoln Center New York, Center Pompidou Paris, Southbank Center London, Kölner Philharmonie, Konzerthaus Wien i Konzerthaus Berlin.

Počevši s radom 2010. godine isključivo kao trio i produciravši iste godine svoj prvi album You Make Me Real, Brandt Brauer Frick svoje je djelovanje nedavno okrunio uspješnim projektom GIANNI – mješavinom opere, glazbenoga kazališta, natjecanja u voguingu i klupske glazbe, u kojemu su sudjelovali Claron McFadden (soprano), Seth Carico (bariton) i kraljica voguinga Amber Vineyard. Riječ je o djelu o usponu i tragičnoj smrti poznatoga dizajnera Giannija Versacea, premijerno izvedenom u Deutsche Oper u suradnji s engleskim redateljem i izvođačem Martinom Butlerom.


MBZ od 7.4 do 13.4. 2019.

http://www.mbz.hr/hr/program/7-4-2019

10h | Francuski institut

Alvin Curran (skladatelj u gostima):

Inner Cities, integralna izvedba (420')

Daan Vandewalle, klavir

10h | Centar KNAP

KNAPANJE: Zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata

Za studente/ice Umjetničkih akademija u Osijeku i Splitu i

Muzičkih akademija u Puli i Zagrebu

 10 – 10:45 h

Okrugli stol

 Glazba, društvo, sada.

Što je suvremena glazba tebi?

(moderator i urednik Ivan Violić)

20 – 20:30 h

Studentska glazbena predstava

 

Kako napraviti glazbenu predstavu u tri dana?

 

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

18h | Zagrebačko kazalište lutaka

Sara Glojnarić: Žabica kraljica,

dječja lutkarska predstava (4 +)

Rene Medvešek, režija i dramaturška obrada

Danijel Srdarev, oblikovatelj lutaka i scenograf

Sven Ćustović, oblikovatelj svjetla

Marija Lešaja, glas; Sanja Vrsalović Drezga, klavir; Josip

Konfic, udaraljke; Gustav Barišin, kontrabas

Lutkarski ansambl ZKL-a

19h | Zagrebački plesni centar

19 h

Hrvoslava Brkušić & Hrvoje Nikšić, koncertna izvedba

20 h

Bruce McClure, audiovizualna izvedba

programski blok inspiriran nastupom Johna Cagea na MBZ-u '85.

19h | Zagrebačko kazalište lutaka

Body percussion,

radionica za malene udaraljkaše

Josip Konfic, mentor

Uzrast: 6 – 14 god.

19:30h | Jazz & Cabaret club Kontesa

19:30 h

Razgovor s Jonom Irabagonom

(moderator Davor Hrvoj)

20 h

Jon Irabagon, saksofoni

Slobodna jazz improvizacija

22h | GDK Gavella

Eivind Buene (skladatelj u gostima):

Possible Cities / Essential Landscapes

Ansambl Cikada

Christian Eggen, dirigent

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

16:45h | Kulturno informativni centar – KIC

Glazbene šetnje

Matko Brekalo i Ratko Vojtek: Urbi et Orbi*

Ratko Vojtek, multiinstrumentalist

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

18h | Francuski institut

Krzysztof Penderecki: Gudački kvartet br. 2

Bruno Vlahek: Gudački kvartet

Berislav Šipuš: Danzas e historias

Aleksander Kościów: Gudački kvartet br. 10

NeoQuartet

19:30h | Lauba

19:30 h

Razgovor sa skladateljem Ivanom

Fedeleom (moderator Tomislav Oliver)

20 h

Koncertni portret

Ivan Fedele (skladatelj u gostima):

Arcipelago Möbius

Mudrā

Immagini da Escher

X-Tension II*

Cantus Ansambl & ansambl Icarus

Ivan Josip Skender, dirigent

Kumi Uchimoto, klavir

Marko Mihajlović, udaraljke

22h | Lauba

Taylor Deupree, suptilna elektronika s modulskim sintesajzerom

i magnetofonom

programski blok inspiriran nastupom

Johna Cagea na MBZ-u '85.

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

12h | Muzej suvremene umjetnosti

MSU (Plato)

Alex Mendizabal: Play A Listen / Svirati što slušate

(u sjećanje na Dubravka Kujavca)

programski blok inspiriran nastupom

Johna Cagea na MBZ-u '85.

19:30h | Muzej suvremene umjetnosti

MSU (Foaje)

Mob music for kids

Ana Horvat i Miodrag Gladović: D#connected*

Grupa za novu glazbu Glazbenog učilišta "Elly Bašić"

Maja Petyo Bošnjak, voditeljica GNG "Elly Bašić"

20h | Muzej suvremene umjetnosti

MSU (Prostor za povremene izložbe)

Ivana Kiš: Night ride*, za udaraljke, elektroniku i video

Mak Murtić: Razgovori u trgovačkom centru*, za udaraljke, elektroniku i video

Nicolas Sinković i Filip Merčep, udaraljke

21:30h | Muzej suvremene umjetnosti

MSU (Dvorana Gorgona)

Bruce McClure, audiovizualna izvedba

programski blok inspiriran nastupom

Johna Cagea na MBZ-u '85.

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

16:45h | Kulturno informativni centar – KIC

Glazbene šetnje

Matko Brekalo i Ratko Vojtek: Urbi et Orbi*

Ratko Vojtek, multiinstrumentalist

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

17:30h | Francuski institut

Elvira Garifzyanova (skladateljica u gostima):

Aurora Borealis, za flautu i live elektroniku

Sanja Drakulić: Tetraptih*

Margareta Ferek Petrić: What Happens to the Hole

When the Cheese is Gone? (Stress trilogy: Part III)*

Sofia Gubajdulina: Garten von Freuden und Traurigkeiten

Kaija Saariaho: New Gates

Trio Marsupilami

Elvira Garifzyanova, live elektronika

18h | Zagrebačko kazalište lutaka

Sara Glojnarić: Žabica kraljica,

dječja lutkarska predstava (4 +)

Rene Medvešek, režija i dramaturška obrada

Danijel Srdarev, oblikovatelj lutaka i scenograf

Sven Ćustović, oblikovatelj svjetla

Marija Lešaja, glas; Sanja Vrsalović Drezga, klavir; Josip

Konfic, udaraljke; Gustav Barišin, kontrabas

Lutkarski ansambl ZKL-a

19:30h | Zagrebačko kazalište mladih

19:30 h

Razgovor sa skladateljem Vinkom Globokarom

(moderatorica Seadeta Midžić)

20 h

Vinko Globokar (skladatelj u gostima): Exil 3 (Život imigranta Edvarda)

Zbor i orkestar Slovenske filharmonije

Berislav Šipuš, dirigent; Piia Komsi, glas;

Sreten Mokrović, glumac; Michael Riessler,

kontrabas klarinet; skriveni solist improvizator

21:30h | GDK Gavella

Zoran Šćekić: Konstrukcija 5.1*, za kvintet saksofona

Jon Irabagon: Orbit*, za kvintet saksofona

I.  A Look

II.  A Story

III.  Charisma

(Dedicated to Anthony Braxton)

Jon Irabagon, saksofon & Zagrebački kvartet saksofona

23h | Zagrebački plesni centar

Impossible Situations:

A COLLECTIVE EXPERIMENT

Marina Rosenfeld: My Red, Red Blood

Natasha Barrett: Allure and Hoodwink

Øyvind Torvund: Plans for Future Violin and Piano Pieces,

za violinu, klavir, video i elektroniku

Heloisa Amaral, klavir; Karin Hellqvist, violina

Filippa Berglund, scenografija; Maximilian Sauer, inženjer zvuka;

Ellen Inga Hannesdóttir, fotografkinja

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

17h | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Foaje

Alex Mendizabal, Opera sa sapunom, koncertna instalacija

s balonima, bocama s malo vode i sapuna, membranama

programski blok inspiriran nastupom

Johna Cagea na MBZ-u ‘85.

19h | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Foaje

19 h

Razgovor sa skladateljima Mirelom Ivičević i

Danieleom Gasparinijem (moderatorica Jana Haluza)

 

Velika dvorana

19:30 h

Mirela Ivičević: Black Moon Lilith*

Daniele Gasparini (skladatelj u gostima):

Invisible Cities*, za klavir i simfonijski orkestar

Milko Kelemen: Salut au Monde, za naratora

soliste, zbor i orkestar

Zbor i orkestar Hrvatske radiotelevizije

Ari Rasilainen, dirigent; Filip Fak, klavir; Monika

Cerovčec, sopran; Martina Gojčeta Silić, mezzosopran;

Ivan Turšić, tenor; Toni Nežić, bas; Sven Medvešek, narator

 

22h | Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Foaje

Rolf Wallin (skladatelj u gostima): The Otheroom

Rolf Wallin, skladatelj i autor koncepta

Heine Avdal i Yukiko Shinozaki; koreografija, scenografija i

koncept; Marco Blaauw, dvozvona truba; Christine Chapman, dvozvoni rog;

Bruce Collings, dvozvoni trombon; Melvyn Poore, dvozvoni eufonij;

Michiel Reynaert, Heine Avdal, Ieva Gaurilcikaite,

Krisjanis Sants, plesači

23h | Lauba

Illusion of a Separate World

David Kollar, gitara; Arve Henriksen, truba

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

17h | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Foaje

Alex Mendizabal, Opera sa sapunom, koncertna instalacija

s balonima, bocama s malo vode i sapuna, membranama

programski blok inspiriran nastupom

Johna Cagea na MBZ-u ‘85.

19h | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Foaje

19 h

Razgovor sa skladateljima Mirelom Ivičević i

Danieleom Gasparinijem (moderatorica Jana Haluza)

 

Velika dvorana

19:30 h

Mirela Ivičević: Black Moon Lilith*

Daniele Gasparini (skladatelj u gostima):

Invisible Cities*, za klavir i simfonijski orkestar

Milko Kelemen: Salut au Monde, za naratora

soliste, zbor i orkestar

Zbor i orkestar Hrvatske radiotelevizije

Ari Rasilainen, dirigent; Filip Fak, klavir; Monika

Cerovčec, sopran; Martina Gojčeta Silić, mezzosopran;

Ivan Turšić, tenor; Toni Nežić, bas; Sven Medvešek, narator

 

22h | Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Foaje

Rolf Wallin (skladatelj u gostima): The Otheroom

Rolf Wallin, skladatelj i autor koncepta

Heine Avdal i Yukiko Shinozaki; koreografija, scenografija i

koncept; Marco Blaauw, dvozvona truba; Christine Chapman, dvozvoni rog;

Bruce Collings, dvozvoni trombon; Melvyn Poore, dvozvoni eufonij;

Michiel Reynaert, Heine Avdal, Ieva Gaurilcikaite,

Krisjanis Sants, plesači

23h | Lauba

Illusion of a Separate World

David Kollar, gitara; Arve Henriksen, truba

11h | ORIS

ORIS: PREDAVANJA

Arhitektura + Zvuk

11 – 12 h

Achim Bornhoeft: Komponirani prostori

12 – 13 h

Martin Bricelj Baraga: Nemonumenti, instrumenti i autonomni organizmi

13 – 14 h

Okrugli stol

(voditelj Frano Petar Zovko)

11h | Galerija Greta

11 – 19 h

Kaffe Matthews: Ispod fontana*,

vožnja soničnim biciklom

programski blok Hommage Urbofest ‘79.

15h | Lauba

Ivan Končić: Kaskade i korali*

Tomislav Oliver: Madrigal

Davor Branimir Vincze: Fanfare*

Silvio Foretić: Sekstet*

Ad Gloriam Brass, sekstet limenih puhača

16h | Lauba

Razgovor s hrvatskim skladatelji(ca)ma

(moderatorica Iva Lovrec Štefanović)

17h | Lauba

Davorin Kempf: Koncert za alt saksofon i gudače*

Antun Tomislav Šaban: Koncert za klarinet i gudače*

Vito Žuraj: Ljubljanski koncert br. 5, Book of Bodies, za sopran i gudače

Nina Šenk: Ljubljanski koncert br. 1, Flux,

za harmoniku, trubu i rog

Komorni gudački orkestar Slovenske filharmonije

Steven Loy, dirigent / Vito Žuraj, dirigent;

Nika Gorič, sopran; Lovro Merčep, saksofon; Radovan

Cavallin, klarinet; Krassimir Śterev, harmonika;

Christoph Walder, rog; Anders Nyqvist, truba

20h | Zagrebačko kazalište mladih

Svečano zatvaranje festivala

Frano Đurović: Hero is Tired*, balet

Baletni ansambl HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka

Giuseppe Spota, koreografija

Petra Dančević Pavičić, kostimografija i scenografija

Nuno Salsinha, majstor svjetla


412
Kategorije: Glazba
Developed by LELOO. All rights reserved.