Autor: admin
Datum objave: 23.03.2019
Share


MBZ Glazba.Zvuk-Grad.Prostor 6. - 13. travnja 2019.

PREDBIENNALSKI TJEDAN 30-03. - 05.04.2019

Programski odbor Muzičkog biennala Zagreb 2019.

https://www.mbz.hr/index.php?opt=news&act=mlist&id=2373&lang=hr


30. muzički biennale Zagreb

http://www.mbz.hr
Glazba.Zvuk-Grad.Prostor

6. - 13. travnja 2019.

Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. U travnju svake neparne godine, Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Festivalski program sastoji se od koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe. MBZ generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom tako i sa samim umjetnicima.

Visoki standard glazbene produkcije, kreativnost, „živi klasici“ i dolazeći talenti – sve to je Muzički biennale Zagreb.

Programski fokus 30. muzičkog biennala Zagreb tema je Grad i glazba. Prezentacija i kreacija glazbe u suodnosu s pojmom grada otvara festival i prema mnogobrojnim poljima srodnih (multimedijalne umjetnosti poput, tonski inženjering, akustika i sl.) ili manje srodnih disciplina (urbanizam, arhitektura, filozofija, sociologija).

Grad će se pokušati glazbeno razložiti na mnogobrojne načine, od transformacije zvuka konkretnog gradskog središta u suvremeno skladateljsko pismo,  pa sve do problematiziranja urbanih (zvukovnih) struktura ili stvaranjem nekog imaginarnog surogatnog grada.

Grad će se sagledavati i kao pojam nadstrukture prostora suživota i perceptivnog suučesništva, ali i kroz pitanje egzila, života ulice ili progona. Na ovaj način obilježit ćemo i četrdeset godina od održavanja Urbofesta na MBZ 1979.


PREDBIENNALSKI TJEDAN 30-03. - 05.04.2019

https://www.mbz.hr/index.php?opt=news&act=blog&id=29&lang=hr


MBZ od 06.do 13.04.2019.

Osam programskih ponuda........



496
Kategorije: Glazba
Developed by LELOO. All rights reserved.