Autor: admin
Datum objave: 05.05.2019
Share


'Mentalitet i organizacijski modeli društva'

Kurikularna reforma prioritet je

Hrvatski Premijer gospodin Andrej  Plenković ističe, i u novije vrijeme, sve veću vrijednost i značajke sustavnoga odnosa prema procesu obrazovanja  i stjecanja znanja  kao nenadomjestivu  podlogu svakoj mogućnosti napretka i upjsjeha  zamlje, u svim vitalnim oblicima i vrstama djelovanja  s ciljem egzaktno prepoznatljivih uzlaza, koji, svojim nastajanjejm i postojanjem  pobudjuju polet  i kreativnost onih  tvorački najuspješniijh i  sustavno njegovanih razina izvrsnosti…..


Hoće i se uspješno prići znanstvenim  ostvarenjima u svim područjima znanosti i niz djela iz toga osobita 'kapitala'  početi prilagodjavati  aplikaciji u svakodnevnom životu i njegovim novim standardima……?!


Budi nam dopušteno tek spomenuti djelo 'Mentalitet i organizacijski modeli društva',gospodina Dr.sc.Enesa Didića,koje još nije u izdavačkim planovima  naših izdavačkih kuća u RH.


Nedvojbeno je još takvih znanstvenih vrijednosti koje su izvan pragmatične  pozornosti u korist novoga zamašnjaka prožimanja znanosti i pragme, s ufanjem u nove inicijative i postignuća u kontinuiranim  procesima transformacije društva i društvenih odnosa, od mentaliteta nadalje…..



Najznačajnija mjera treba nam biti reforma našeg mentaliteta https://www.24sata.hr/news/najznacajnija-mjera-treba-nam-biti-reforma-naseg-mentaliteta-626555



Kurikularna reforma prioritet je HDZ-a i budućnosti našeg društva

http://www.andrejplenkovic.hr/article.php?id=1299

'Zaključili smo da je tema obrazovanja i povezivanja sustava obrazovanja s tržištem rada ključna za budućnost Hrvatske'', kazao je Plenković i dodao da je za gospodarski uspjeh nužno stvaranje društva znanja i prilagodbe mladih ljudi tržištu rada EU.

 


Nepotizam i kronizam: obilježja i Vaše potrage za poslom?

https://www.moj-posao.net/Vijest/68417/Nepotizam-i-kronizam-obiljezja-i-Vase-potrage-za-poslom/4/

Pogledamo li definiciju, nepotizam korijene vuče iz srednjeg vijeka, kada su pape (u zavjetu čestitosti i celibata, barem oni koji su se toga i pridržavali), davali svojim nećacima poslove koji su inače bili klasificirani kao oni poslovi koje otac dodjeljuje sinovima. No, neki "nećaci" su zaista i bili sinovi svojih otaca, pa su tako i postajali kardinalima.

U politici, pojam nepotizma označava pojavu kada rođak moćne osobe, bez odgovarajućeg znanja ili kvalifikacija, postane utjecajna osoba ili za sebe ostvari materijalnu dobit ili funkciju, koju inače ne bi mogla dobiti.

Hm, pitat ćete, a što je s prijateljima? E, to se zove kronizam. Kronizam je sklonost "starim prijateljima", u smislu da im se dodjeljuju poslovi, položaji ili prenosi na njih moć osobe koja je i sama moćna. Sigurno ste i sami bili svjedocima kroni-kapitalizma: poslovna prijateljska sprega osoba na vlasti, moćnih prijatelja moćnika i tvrtki kojima svi skupa lijepo upravljaju, na korist tuđe štete.

No, svi ti termini pripadaju u područje diskriminacije – diskriminacije prilikom traženja posla, dobivanja posla, ali i na radnom mjestu.

I vjerujem da smo se svi, prije ili kasnije, susreli baš s ovim oblikom diskriminacije. Osobno, sjećam se da je direktor jedne tvrtke u kojoj sam radila (a posao sam dobila transparetnim procesom, bez utjecaja tog istog direktora) pitao meni izravno nadređenu osobu: "A čija li je...? "

Tražite li posao, ili samo razmišljate o promjeni, znam da znate sve ovo. No, za one, kojima se pridružujem, koji "nisu ničiji već svoji", ne volim čuti da je situacija baš tako bezizgledna, ako nemate koga kome biste napisali "dragi ujače... ".

Uistinu ima tvrtki i radnih mjesta (čak i visoko pozicioniranih) koje selekcijski postupak obavljaju po svim pravilima društveno odgovornog poslovanja. A i to možete saznati "networkingom", najbolje od osoba koje već rade u istoj toj tvrtki. Pitanje se onda okreće prema Vama: imate li Vi što napisati u "pismu dragom ujaku", tj. u svom životopisu, u preporukama i opisima poslova na kojima ste do sada radili, o osobnom rastu i razvoju?

Jer, lako je kriviti sustav, a ne raditi ništa na sebi, zar ne? Čak nam je opravdanje nepotizma i kronizma čisto zgodno, jer onda i nema smisla raditi na sebi...

Pogledajmo sada "nepisana pravila". Nekako nam je logično da se u obiteljskom poduzeću na ključnim pozicijama nalaze članovi obitelji vlasnika, većinskih dioničara ili njihovih bliskih, političkih prijatelja. Je li to opravdano? Nepotizam i kronizam su teme kojih se svi srame, neugodne su i nekako nespretne u poslovanju. Nije baš ugodno biti šef vlasnikovom sinu – kako se prema njemu ponašati?

Nepotizam i kronizam svi još nekako i opravdavamo u privatnim tvrtkama, no naglo okrećemo drugu stranu kada su u pitanju javne institucije ili tvrtke u državnom vlasništvu. Adam Below u knjizi u kojoj pragmatično hvali nepotizam, na primjer, tvrdi da smo svi "rođeni s genom nepotizma": nekako nam je prirodno "zaštiti" svoje ili se okružiti s ljudima od povjerenja.

No, ne budimo licemjeri: bilo koji oblik nepotizma, u bilo kojem okruženju jest diskriminacija, ma kako god je sami sebi nastojali opravdati. Ova vrsta diskriminacije je frustrirajuća za sve ljude koji žele poštenjem i vlastitim snagama doći do posla svojih snova. Ipak, postoji li nešto što možemo učiniti, a da nas ne "pojede" osjećaj nemoći, bijesa i zavisti spram onih koji "sjede" tamo gdje ne zaslužuju biti?

Naravno. Ponavljam, to je Vaš rad na sebi, osobni rast i razvoj, "brušenje" vještina, stjecanje novih znanja, ali i stvaranje svoje "mreže", one koja će raditi za Vas.

Od prijatelja, poznanika, osoba koje rade u tvrtkama koje su Vam možda potencijalno zanimljive, možete puno saznati. Oni Vam mogu pomoći da se na odgovarajući način predstavite i uspješno napišete, ne pismo "dragom ujaku", već kvalitetan životopis. Upamtite, "networking" nije nepotizam niti kronizam. Kolege koji Vam mogu pomoći, učinit će to samo ako zaista smatraju da bi Vas željeli vidjeti pored sebe u tvrtki u kojoj rade.

Dobijete li posao kojeg ste i željeli, nastavite razvijati svoja znanja i vještine. Vaša dozvoljena greška sasvim sigurno je puno manja od one šefovog sina ili prijateljice lokalnog političara. Vi jednostavno morate vrijediti više. U sljedećem članku pročitajte odgovore poslovnih trenerica na vaša pitanja!



MojPosao.net - Nepotizam i kronizam: obilježja i Vaše potrage za poslom?

https://www.moj-posao.net/Vijest/68417/Nepotizam-i-kronizam-obiljezja-i-Vase-potrage-za-poslom/4/#ixzz5n49KtJey



JURICA PAVIČIĆ Nećakinja tajnica, sinovi pročelnika, tajnice pročelnica, nećaci tajnika - to je realitet Hrvatske 2019.

https://www.jutarnji.hr/komentari/jurica-pavicic-necakinja-tajnica-sinovi-procelnika-tajnice-procelnica-necaci-tajnika-to-je-realitet-hrvatske-2019/8820563/


Bandić izbacio Brkića iz lokala, ostalo 20.000 kuna dugova...

https://www.24sata.hr/news/bandic-izbacio-brkica-iz-lokala-ostalo-20-000-kuna-dugova-627012

ŠAMPION GRADSKIH NATJEČAJA: Brat Milijana Brkića do sad iznajmio 41 poslovni prostor od Zagreba i države

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/SAMPION-GRADSKIH-NATJECAJA-Brat-Milijana-Brkica-do-sad-iznajmio-41-poslovni-prostor-od-Zagreba-i-drzave



Prof.dr.sc.Branko Smerdel - Pisac Ustava

VODEĆI USTAVNOPRAVNI STRUČNJAK Kada zbrojimo sve u zadnjih 30-ak godina, projekt demokratske Hrvatske nije uspio.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vodeci-ustavnopravni-strucnjak-kada-zbrojimo-sve-u-zadnjih-30-ak-godina-projekt-demokratske-hrvatske-nije-uspio-velika-je-stvar-imati-izbore-ali/8824943/
282
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.