Autor: admin
Datum objave: 19.05.2019
Share


Merkel na skupu HDZ-a: Nacionalizam pokušava uništiti Europu

.... o krizi u Austriji: postoje struje koje žele urušiti Europsku uniju

Merkel na skupu HDZ-a: Nacionalizam pokušava uništiti Europu

http://hr.n1info.com/Vijesti/a403402/Angela-Merkel-u-Hrvatskoj.html

Merkel o krizi u Austriji: postoje struje koje žele urušiti Europsku uniju

Autor:  Hina

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu u Zagrebu nije htjela komentirati političku krizu u Austriji prije kancelara Sebastiana Kurza, no istaknula je da u Europskoj uniji postoje struje koje žele urušiti taj savez.

Austrijski vicekancelar i čelnik krajnje desnice, koalicijskog partnera Narodne stranke kancelara Sebastiana Kurza, u subotu je podnio ostavku nakon objave tajno snimljenog video isječka koji pokazuje da je ruskoj strani nudio pomoć u dobivanju unosnih ugovora u zamjenu za političku potporu svojoj stranci.

"Naravno, ne mogu sada govoriti prije kancelara Kurza o toj temi", istaknula je Merkel na konferenciji za medije uz hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

"Ali EU je jedna zajednica zemalja koje su se dogovorile da će surađivati na zajedničkom temelju. Postoje struje koje dolaze iz različitih smjerova i koje preziru naše vrijednosti i koje žele urušiti našu zajednicu – da se ne štite manjine, da se u pitanje dovode ljudska prava i slično", rekla je kancelarka.

"Moramo vrlo odlučno postupati protiv toga", poručila je i dodala kako su Hrvatska i Njemačka tu na istom tragu.

Merkel je u Zagreb doputovala kako bi dala podršku pred europske izbore. U Zagrebu je i kandidat EPP-a za čelnika Europske komisije Manfred Weber i kasnije će se s njim obratiti na predizbornom skupu HDZ-a koji će se održati u zagrebačkoj Ciboni.

Weber je član Kršćansko-socijalne unije, bavarske sestrinske stranke kancelarkine Kršćansko-demokratske unije.

761
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.