Autor: admin
Datum objave: 02.01.2018
Share


MIKROFON

Suvremena Glazbena Škola

Glazbena Škola

http://mikrofon.hr

O nama

http://mikrofon.hr/o-skoli/

Suvremena glazbena škola Mikrofon osnovana je 2009. godine u Zagrebu. Osnovna ideja škole temelji se na programu riječke vokalne radionice Vocal Studio Maraton, a s vremenom, osim individualne nastave pjevanja, osmišljeni su grupni pjevački i dječji programi te osnovni instrumentalni program poduke klavira i gitare, solfeggia i glazbene teorije.

Škola je namijenjena osobama koje se žele baviti pjevanjem i sviranjem na profesionalnoj ili amaterskoj razini i koje zadovoljavaju minimalni stupanj nadarenosti, a žele stručno vodstvo, akademski obrazovan mentorski kadar i razrađene pograme podučavanja koji već 7 godina donose odlične rezultate.

Budući da je broj polaznika ograničen, upis u Suvremenu glazbenu školu Mikrofon obavlja se putem "audicije". Svrha audicije je prepoznavanje stupnja glazbene naobrazbe kao i najboljeg smjera za pojedinoga kandidata i na kraju valjani odabir mentora za svakog individualnog polaznika. Polaznik početkom školske godine kreće s individualnim i skupnim satovima pjevanja i sviranja instrumenta (ovisno o izabranom programu), a tijekom nastavne godine Suvremena glazbena škola Mikrofon organizira minimalno 3-5 javnih i nekoliko internih nastupa za svoje polaznike.

U našoj školi ne postoje stupnjevi obrazovanja jer je svaki pjevač i instrumentalist poseban jer su razine umijeća različite kao i glazbeno iskustvo. Stoga smo usmjereni na njegovanje individualnog pristupa prema svakom polazniku. Na individualnim satovima pjevanja polaznici usvajaju osnovne vokalne tehnike, popravljaju svoju intonaciju, usavršavaju interpretaciju ovisno o glazbenom stilu na kojem rade. Satovi solfeggia pomažu u osvještavanju tonskog sistema te tako olakšavaju borbu polaznika s intonativnim problemima, dok višeglasno pjevanje u ansamblu omogućava polazicima koji nemaju problema s intonacijom da osvijeste svijet harmonije i iskuse radost zajedničkog muziciranja. Nastava u studiju namijenjena je polaznicima koji su nadomak profesionalnom bavljenju pjevanjem te im omogućava snimanje profesionalnoga promo-materijala.

Javni nastupi su naša uža specijalnost. Naši polaznici iskusili su nastupe na mnogim zagrebačkim pozornicama što im, osim samopouzdanja i rješavanja treme, donosi nezaboravno iskustvo i bolji uvid u glazbenu profesiju.

Mikrofon

https://www.youtube.com/watch?v=mYwjkTnrp94

 

1304
Kategorije: Zanimljivosti
Developed by LELOO. All rights reserved.