Autor: admin
Datum objave: 14.06.2017
Share


Mons. Vlado Košić, biskup sisački

Gospodin Andrej Plenković Predsjednik Vlade Republike Hrvatske

Vlado Košić

Br. 44-2017/Prez. U Sisku, 13. lipnja 2017.


Gospodin Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske

10.000 Zagreb, Trg sv. Marka 2


Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

gospodine Andreju Plenkoviću,


Ovo Vam pismo pišem – ovaj puta javno jer ću pismo staviti i na svoj fb – da bih Vam iznio ozbiljne probleme u koje ste se doveli, a svojim ste postupanjem doveli i čitavu Hrvatsku u velike teškoće.

Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu - Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio motto Vaše kampanje: vjerodostojnost! Ja to zovem političkom prostitucijom.

Vi ste se lišili gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja.

To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo.

Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?

U tom kontekstu vidim i katastrofalno zanemarivanje grada Siska, u kojem se prije izbora vodio rat između dviju frakcija Vaše stranke, a što je debelo iskoristila ponovno izabrana drugarica gradonačelnica.

Vama nije stalo do naroda, koji je 86% katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje.

S poštovanjem! 

Mons. Vlado Košić, biskup sisački


Red Svetoga Groba u Jeruzalemu

https://hr.wikipedia.org/wiki/Red_Svetoga_Groba_u_Jeruzalemu     


Oviteženo 11 novih vitezova Svetoga groba jeruzalemskog

http://www.zg-nadbiskupija.hr/ovitezeno-11-novih-vitezova-svetoga-groba-jeruzalemskog  


Kada gospodin Dr.sc.Ante Nazor,voditelj Dokumentacijskoga centra Domovinskog rata,  simpatijom dočekuje pozdrav 'za dom spremni', treba  početi razmišljati o etapnom restauriranju 'retro - modela' države ……….

U kontekstu beatifikacije dr.sc.Alozija  Stepinca, bilo bi,čini se,poticajnim pripremiti i restauraciju države čijim je slavni zagrebački nadbiskup i očekivani  svetac,  bio istaknutim protagonistom……i naša suvremena crkva,zagrebačka Nadbiskupija  ima poziciju temeljnoga 'supervizora' društva i cijeli ustroj hrvatske  političke scene joj je poklonjen kao moćnoj, utjecajnoj, medjunarodno široko organiziranoj snazi, a gospodja Predsjednica, 2016.u Dubrovniku,uz Dan Sv Vlaha, je bila dogovorila suradnju crkve s najvećim svjetskim središtima hrvatske dijaspore ,da bi ponukala  val domoljublja najnovijih generacija  hrvatskih predaka koji su 'morali trbuhom za kruhom' diljem svijeta, i raspoloženja da svi iz dijaspore uključe iskustva,a možda i sredstva za rast i napredak matice zemlje,domovine RH.

Takvim raspoloženjem i pristižućim sredstvima bi se ublažila ekonomska situacija,polako bi se 'relativizirao' enormni dug RH, svi koji su za četvrt stoljeća 'oljuštili' zemlju iznutra i postali novi domaći milijunaši bi se lakše i 'osjećali', raspoloženjem i relacijama da se sustavno matica- zemlja RH povezuje i prožima snagama i generacijama iz dijaspore,posredstvom i utjecajem crkve kao temeljnoga medijatora novih veza,života i suradnje sa svim ograncima dijaspore u ime rasta i novoga vala progresa matice –zemlje.

 Za takvu koncepciju je  privlačna restauracije 'retro modela državnoga ustroja', kao dijaspori bliskoga ..…a sve što je bilo i postojalo kasnije, treba sustavno  'kompromitirati'  u ime novih koordinata novoga domaćeg i medjunarodnoga domoljublja, jednakih frekvencija.

Sveti Alojzije (kada  to bude postao)  će biti najveći medjunarodno slavljen svetac novijega doba u hrvatskoj povijesti,  s utjecajem na modernu suvremenost…..te osobito 'vezivo' domaće  javnosti i hrvatske dijaspore diljem svijeta.

To su temelji i svatko tko im je udaljeniji,neće imati perspektivu za uspjehe u javnoj djelatnosti suvremenosti u nas.……

A BiH će jamačno biti glavna baza suvremene Turske i njezina 'sultana' Erdogana, pa od BiH u EU - ništa tako skoro…i svako zalaganje za BiH u EU je tek gubitak snage i vremena, jer su se ta pitanja  trebala rješavati,  a sigurno već  i riješiti, prije dva desetljeća……sada je sve to kasno…

Budući da će put i smjerovi RH kao 'neo - retro model' mobilizirati domaću 'desnicu' a možda  i javnost hrvatske dijaspore diljem svijeta, svi regionalni otpori prema eventualnom 'novom duhu' zemlje, iz neposrednog susjedstva (primjerice iz Srbije….) mogu, ovisno o širini i snazi tih otpora, postati uzročnikom medjunarodne  uzburkanosti, najprije vala  solidarnosti  s RH, a ako to ne bude dostatno, spremnost i na jače sukobe koji bi, glede širine i utjecaja u ustroju, do najviših razina, naše dijaspore u državama u kojima,diljem svijeta živi, mogli akcelerirati i široku podlogu čak i za veliki medjunarodni  sukob….. I opet,  Balkan 'bure baruta'  za svjetski  rat  i mir………

 

758
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.