Autor: admin
Datum objave: 27.05.2019
Share


MSU Zagreb izložbe

Kristijan Kožul Sisyphus exalted. Exercising repetitions

MSU Zagreb


izložba

SintArt 11: Kristian Kožul Sisyphus exalted. Exercising repetitions

Zbirka Richter, Vrhovec 38, otvorenje u subotu, 1. 6. 2019. u 12 sati


Kristijan Kožul Sisyphus exalted. Exercising repetitions

Transformacija, repeticija i dekonstrukcija izmjenjuju se u utopijskom pejzažu site specific instalacije Sisyphus exalted. Exercising repetitions Kristijana Kožula koja je smještena u nekadašnjem radnom prostoru Vjenceslava Richtera u prizemlju njegove obiteljske kuće. Vjenceslav Richter i Kristian Kožul dva su potpuno različita umjetnička senzibiliteta, ali ono što ih povezuje jest repetitivnost elemenata kao metode u stvaranju umjetničkog djela bez obzira na to je li riječ o krugu, kvadratu, liniji u dvodimenzionalnim ili trodimenzionalnim manifestacijama.

Izložba je otvorena do 15. 9. 2019.


Kristijan Kožul

http://www.kranjcar.hr/kozul.php


https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=36273


https://europeandesign.org/submissions/kristian-kozul/


http://nagradaputar.scca.hr/hr/artists/kozul.html


https://www.jutarnji.hr/kultura/art/kristian-kozul-zelim-karijeru-voajera-a-ne-kriticara-drustva/1522236/


https://www.kristiankozul.com


http://www.galerijagalzenica.info/content/kristian-kožul-forensic-perpetuality


Boys and their toys

http://arhiva.dalje.com/foto.php?id=5&rbr=8807&idrf=420189

 





izložba

Gostovanje retrospektive “Ljubav i otpor Ivane Popović”

Galerija Decumanus, Krk, dva otvorenja: 1. lipnja i 21. lipnja 2019. u 21 sat

Dio postava izložbe Ivane Popović u MSU / foto: Ana Opalić

Retrospektivna izložba Ivane Popović na Krku, u Galeriji Decumanus bit će podijeljena na dvije skupine radova, tako da će, usprkos manjem obujmu, publika moći vidjeti glavninu radova iz postava u Muzeju suvremene umjetnosti. Otvorenje prve izložbe je 1. lipnja, a održava se kao dio programa obilježavanja Dana grada Krka. Tom prigodom održat će se koncert Leta 3 u 22 sata na Trgu krčkih glagoljaša. Na izložbi, koja traje do 18. lipnja, predstavljamo performans, kostimografiju i kiparstvo Ivane Popović, te slike, crteže i kolaže iz ciklusa Zecomanija i Singer Sing. Drugi dio otvara se 21. lipnja i traje do 3. srpnja, a obuhvaća slikarski opus, modni dizajn i ciklus Žrtva mode.

 


Ljubav i otpor Ivane Popović  photos

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/clanak/id/594885/otvaranje-izlozbe-39ljubav-i-otpor-ivane-popovic39-privuklo-brojne-stovatelje-ove-iznimne-ali-nazalost-prerano-otisle-umjetnicenbsp39pogledajte-samo-kako-ona-vidi-modu-istovremeno-je-obozava-i-izruguje-joj-se39#&gid=null&pid=1




multimedijalni program




LJETO U MSU: predstavljamo ovogodišnji književni, filmski i program umjetničkih akcija i performansa

MSU, od 8.6. do 13.7. 2019.

Jedinstveni multimedijalni program i ove godine uključivat će umjetničke akcije i performanse domaćih umjetnica i umjetnika, a oni su: Nikolina Butorac, Luana Lojić, Tajči Čekada, Selma Banich, Vanesa Imrović i Damir Bartol Indoš. Već drugu godinu tu su i književna čitanja, a u programu ove godine sudjeluju: Sonja Manojlović, Lara Mitraković, Zoran Lazić, Ružica Aščić, Branko Čegec, Marija Dejanović, Zoran Malkoč, Nikola Leskovar, Monika Herceg, Darko Šeparović, Ivan Šamija i Lucija Butković. Usto, već tradicionalno, nova sezona uključivat će projekcije najboljih filmova sezone MSU kina - Best of Metropolis. Na repertoaru su domaći dokumentarni Pope vrati se, zatim glazbeni dokumentarni filmovi Moj svijet je naopačke, Pero Lovšin – Ti lahko, Whitney: Biti svoja, Grace Jones: Bloodlight and Bami, a uz koncert Laibacha film redatelja Igora Zupe o prvom albumu kultne grupe LP film Laibach.

 Više o umjetničkim akcijama i performansima / književnom programu / filmskom programu

605
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.