Autor: admin
Datum objave: 05.03.2019
Share


MSU

zložba Futurizam, dinamizam i boja – izložba je otvorena

MSU

izložba

Futurizam, dinamizam i boja – izložba je otvorena

MSU, Prostor za povremene izložbe, 1. kat, do 20. 4. 2019.

S otvorenja izložbe “Futurizam, dinamizam i boja” u MSU / Foto: Damir Žižić

U petak smo otvorili izložbu koja donosi više od sto originalnih radova futurističkih slikara - pretežito slika, ali i skulptura te primjeraka grafičkog i produkt dizajna i mode. Nadahnuti pokretnom, brzinom i tehnološkim napretkom na početku stoljeća, futuristički umjetnici predstavljeni na izložbi radikalno zahtijevaju prekid s prošlosti i tradicijama koje su već dugo umarale talijansku umjetnost, a njihovi radovi i danas inspiriraju nove generacije umjetnika.

Izložbu možete posjetiti do 20. travnja 2019., a u međuvremenu pogledajte fotogaleriju s otvorenja izložbe.

izložba

Zadnji tjedan izložbe: Zoltan Novak – Svijet bez mjere

MSU, Prostor za povremene izložbe, 2. kat, do 10. 3. 2019.

Posjetitelji u postavu izložbe Zoltana Novaka “Svijet bez mjere” / Foto: Damir Žižić

U povodu ovogodišnje jubilarne 10. obljetnice MSU-a i posljednjeg tjedna sjajne izložbe Zoltana Novaka - svakog dana darovat ćemo jednog - desetog posjetitelja izložbe „Svijet bez mjere“ prigodnim poklonima: od majice s likom kultnog Šetača sa slika Zoltana Novaka preko ulaznica za film u našem MSU kinu ili za novootvorenu izložbu „Futurizam, dinamizam i boja“ do kataloga izložbe tog avangardnog pokreta! U godini MSU-a ne propustite jedinstvenu priliku da vidite najnovije radove jednog od naših najvažnijih slikara i uz to dobijete MSU poklone! Pozivamo vas i da nam se pridružite na stručnom vodstvu kroz izložbu Zoltana Novaka u subotu, 9. 3. 2019. u 17 sati. Izložbom će vas provesti Dunja Martić Stefan, kustosica i voditeljica Pedagoškog odjela MSU-a

#msu10

 natječajna izložba

Predstavljamo međunarodno stručno povjerenstvo 12. HT nagrade

Peteročlano međunarodno povjerenstvo ove godine odlučuje o dodjeli čak četiri nagrade: tri otkupne nagrade i jedne nagrade u kategoriji „Za mlade“

Članovi međunarodnog stručnog povjerenstva 12. HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost

U tijeku je dvanaesti natječaj za dodjelu nagrada za radove s područja suvremene umjetnosti pod nazivom HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, najveće i jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Međunarodno stručno povjerenstvo, koje je ove godine u sastavu: Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a i predsjednica međunarodnog stručnog povjerenstva; Andreas Hoffer, kustos Kunsthallea u Kremsu; Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001; Alem Korkut, akademski kipar; Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a, ove će godine odlučivati o izboru najboljih radova koji će od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. biti predstavljeni na 12. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u MSU-u. U iščekivanju prijave radova i rezultata odabira povjerenstva, pobliže predstavljamo njegove članove. (...više)

filmski program

Kino MSU

U suradnji s kinom Metropolis, od 7. do 11. 3. 2019.

U programu Ženijalni dani prikazujemo nove hrvatske filmove, nagrađivanu „Ladu Kamenski“ s Franom Maškovićem, Natašom Dorčić, Ksenijom Marinković i Doris Šarić-Kukuljica i „Dom“ s Juditom Franković i Mislavom Čavajdom, te islandsku akcijsku komediju „Halla ide u rat“. Za djecu je tu japanski crtić „Mirai“ te Profesor Baltazar - „Hanibalove Alpe“  (...raspored projekcija)

edukativni program

Radionica taktilnog crteža

MSU, subota, 9. 3. 2019. od 11 do 12.30 sati

S radionice taktilnog crteža u MSU 

Subotnju radionicu 9.3. organiziramo u okviru izložbe „Josef i Anni Albers – Putovanje kroz slijepo iskustvo“. Svrha radionice je senzibilizirati javnost za osobe s oštećenjem vida na području likovnog stvaralaštva. Polaznici će se upoznati s pristupom likovne kulture slijepim osobama kroz kratko predavanje, nakon čega slijedi radionica posvećena taktilnom crtežu. (...više)

Voditeljica radionice: Tanja Parlov, prof.likovne kulture u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Okupljanje je na recepciji MSU-a , 9. 3. 2019. u 11:00 sati.

Radionica je prilagođena svima od 5 godina nadalje.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime, dob i kontakt broj.

natječaj

Natječaj za zakup poslovnog prostora „Restoran MSU“

Natječaj je otvoren do 8. 3. 2019.   MSU je tijekom gotovo deset godina na novoj lokaciji postao jedan od simbola Novog Zagreba, prepoznatljivo mjesto stvaranja, okupljanja i druženja u kojem se svakodnevno održavaju brojni programi za sve uzraste i interese. Osim što je okrenut prema jednom od najprometnijih križanja u gradu, prostor restorana MSU-a opremljen je svom potrebnom opremom i inventarom te se sastoji od: restorana sa šankom i caffe bara, opremljene kuhinje, podruma sa spremištima, dvije garderobe i pripadajućim sanitarijama te natkrivene južne i zapadne terase. Površina zatvorenog dijela prostora je 347 m², a površina terasa 244 m². (...više)

koncert

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Dvorana Gorgona, srijeda, 6. 3. 2019. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a i u 2019. nastavlja s već tradicionalnim koncertom posvećenim suvremenom umjetničkom stvaralaštvu i novim talentima hrvatske jazz, ali i šire, scene. Putem natječaja, Jazz orkestar HRT-a potiče i mlade i iskusne skladatelje na pisanje novih djela za big band formaciju; natječaj je otvoren do 31. siječnja 2019. (više detalja na: glazba.hrt.hr). Jazz orkestar HRT-a time, kao i koncertom New Generation, ponosno opravdava ulogu promicatelja izvrsnosti jazz stvaralaštva na hrvatskoj sceni. Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU-a.

 msu Facebook

 msu Twitter

499
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.