Autor: admin
Datum objave: 29.01.2020
Share


Na kafi sa psihologom: Depresija - kako dolazi do tog stanja

Kako prepoznati depresiju i kako se sa njom boriti

Na kafi sa psihologom: Depresija - kako dolazi do tog stanja i kako ga prevazići? 03.04.2019.

https://www.youtube.com/watch?v=30pucaUlMmQ

Jovana Gligorijević, novinarka i pomoćnica glavnog urednika nedeljnika "Vreme”, o svom ličnom iskustvu u borbi sa depresijom razgovarala je sa dr Aleksandrom Dimitrijevićem, kliničkim psihologom i psihoanalitičarem. Moderator ovog razgovora bio je Dragan Ilić, takođe psiholog i novinar. Više o projektu: Kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom”. Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde će svi zainteresovani moći više da saznaju o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema. Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnesrtvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.



Kako i šta da uradite za one koji se bore sa depresijom?

https://www.youtube.com/watch?v=q_AWmZgKxEM

Novinarka Jovana Gligorijević, koja se i sama borila sa depresijom, izjavile je u Novom danu da je i privlačenje pažnje poziv u pomoć i poručila ljudima bliskim depresivnim osobama da "budu hrabri za tog nekog drugog dok se on sam ne ohrabri".



Kako prepoznati depresiju i kako se sa njom boriti

https://www.youtube.com/watch?v=Khv0Iz7tU-s

"Ja i moja depresija" naziv je priručnika sa savetima najeminentijih stručnjaka iz te oblasti, koji su predstavili glavna urednica Blic žene Jelena Isailović, i Marko Braković, psihoterapeut.

377
Kategorije: Razgovor
Developed by LELOO. All rights reserved.