Autor: admin
Datum objave: 05.08.2018
Share


Natjecanje za 303. Sinjsku alku je završeno te je Josip Čačija proglašen slavodobitnikom Alke

Josip Čačija, rođen 1984. u Sinju slavodobitnik je 303. Alke. Ovo mu je prvi pobjednički plamenac.

Sigurna sam kako u ovom trenutku dijelimo isti osjećaj da nema ljepšeg završetka Dana pobjede i domovinske zahvalnlosti i Dana hrvatskih branitelja od Sinjske alke. Danas se sjećamo vitezova što su obranili Sinj od navale nadmoćne osmanlijske vojske kao i junaka Oluje koji su oslobodili domovinu od okupacije onih koji je nisu znali voljeti ili su ovamo došli misleći da mogu otimati tuđe – rekla je predsjendica Kolinda Grabar-Kitarović.


Natjecanje za 303. Sinjsku alku je završeno te je Josip Čačija proglašen slavodobitnikom Alke. Ovo mu je prvi puta da je osvojio prestižni naslov.

https://www.vecernji.hr/vijesti/uskoro-pocinje-303-sinjska-alka-1262388

Josip Čačija, rođen 1984. u Sinju slavodobitnik je 303. Alke. Ovo mu je prvi pobjednički plamenac. Iz alkarske je obitelji, otac Miro-Ilija bio je dugogodišnji alkarski momak. Elektrotehničar je i ronilac po struci, profesionalno zaposlen kao dočasnik u sastavu HRM-a. Prvi put je u alkarskoj povorci jahao u pratnji barjaka 2005. godine. Kao debitant, 2010. godine kao alkar kopljanik osvojio je Čoju. Jaše na konju Aškan u vlasništvu Alkarske ergele. Nije oženjen. Povratnik je među kopljanike. Prošle godine nije trčao Alku, ni redovitu ni svečanu, u Vukovaru. Momak mu je 42-godišnji Zdeslav Ćurković iz Sinja, privatni ugostitelj.


Cijeli državni vrh, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik sabora Gordan Jandroković i svi ministri koji su bili na obilježavanju Dana pobjede, nakon Knina došli su u Sinj, na 303. Alku. U Sinju su vrlo zadovoljni jer se ovogodišnja Alka poklopila s Danom pobjede, što joj daje dodatnu draž, ali vjerojatno zbog toga, izostao je onaj prijepodnevni "šušur" i gužva na dan trčanja Alke.


Sinj: Protokol državnih dužnosnika uoči početka 303. Sinjske alke

https://www.vecernji.hr/galleries/gallery-318681/?page=1&close_url=/vijesti/uskoro-pocinje-303-sinjska-alka-1262388


….u Alkarskim dvorima održat će se Večer slavodobitnika 303. Sinjske alke, a za 22 sata planiran je vatromet uz koncert u čast slavodobitnika.

317
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.