Autor: admin
Datum objave: 23.07.2014
Share
Komentari:


Neću raditi s Angelinom Jolie....

Pozorišna rediteljka Lenka Udovički, supruga glumca Radeta Šerbedžije...

Neću raditi s Angelinom Jolie

http://www.avaz.ba/vijesti/kultura/necu-raditi-s-angelinom-jolie

Pozorišna rediteljka Lenka Udovički, supruga glumca Radeta Šerbedžije, neće pomagati Anđelini Đoli (Angelina Jolie) na snimanju novog filma, kako su jučer objavili brojni mediji.

Navodno je Udovički s holivudskom zvijezdom trebala raditi ljubavnu priču „By The Sea" na Malti, u kojoj bi Đoli glumila sa svojim partnerom Bredom Pitom (Brad Pitt).

- To nije istina i ne znam ko to piše - kratko je prokomentirala Udovički u telefonskom razgovoru za "Avaz" iz svog hrvatskog doma.

Nije željela ni isticati prijateljstvo s holivudskim parom, ističući da je "u današnjem svijetu previše privatnog javno".

S Udovički smo razgovarali o veoma uspješnoj sezoni u kazalištu "Ulisys".

- Imamo bogatu i intenzivnu sezonu. Sutra navečer (večeras, op. a.) imat ćemo premijeru predstave "Sprovod u Theresienburgu" Miroslava Krleže u režiji Staše Zurovca. Pored respektabilnih glumačkih imena Vande Vinter (Winter), Dražena Čučeka i Ozrena Grabarića, komad oplemenjuje izvedba solista Baleta splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. U predstavi igra i vilionista, vrhunsko ime iz svijeta muzike Aleksandar Balanesku (Alexander Balanescu) - ispričala nam je Udovički.

Najavila je gostovanje „Kralja Lira" u Dubrovniku 29. i 30. avgusta, predstavu kojom su ona i Rade započeli teatarsku priču „Ulisys", koja traje već 14 godina.

- To je naša glavna predstava koja se igra na nekoliko lokacija, a zanimljivo je i to da Rade nakon 30 i više godina ponovo nastupa u Dubrovniku - istakla je rediteljka.   

814
Kategorije: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.