Autor: admin
Datum objave: 10.11.2014
Share
Komentari:


Nikola Simić

Beograd, 18. svibnja 1934. – Beograd, 9. studenog 2014

Nikola Simić

http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Simić

Nikola Simić (Beograd, 18. svibnja 1934. – Beograd, 9. studenog 2014.), bio je srpski kazališni, televizijski i filmski glumac

Nikola Simić bio je prava legenda srpske glumačke scene. Po uzoru na starijeg brata Slavka, još tokom srednje škole je pokazivao interes za glumu. Bio je vrlo aktivan u dramskoj sekciji, a kasnije je i diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Proslavio se ulogom Dimitrija Pantića u “Tesnoj koži”, gdje je glumio sa Milanom Gutovićem. Pored toga, imao je i zapažene uloge u serijama kao što su “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, “Ljubav, navika, panika”.

U teatru već 40 godina igra čuvenu predstavu “Buba u uhu”. Posuđivao je glas brojnim likovima u srpskoj sinkronizaciji animiranih filmova za likove kao što su Zekoslav Mrkva, Michelangelo i Shredder (Ninja kornjače), te nekim Transformersima.

photos

https://www.google.hr/search?q=nikola+simić&client=opera&sa=N&biw=931&bih=600&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=fu5fVMf7Eo7WateqgagB&ved=0CBoQsAQ4Cg

Umro Nikola Simić

http://mondo.rs/a743639/Zabava/Film/Umro-Nikola-Simic.html

O nekom prošlom vremenu, načinu rada i kolegama, Simić je rekao: "Znate ono kad sretnete nekoga i odjednom vam ta osoba postane odbojna, a da ni ne znate ništa o njoj? Isto tako se i zbližite sa nekim i on vam odjedared postane blizak. Mislim da je sve stvar te pozitivne energije".

Nikola Simić je svojim ulogama svima nama "odjedared postao blizak" i takav će zauvek i ostati.


Laf u srcu, cio film

https://www.youtube.com/watch?v=KWUoqK3ON70


Tesna Koža 1 film

http://www.navidiku.eu/filmovi/domaci-film/tesna-koza-1-video_cde82f6b6.html

Tesna Koža 2 film

http://www.navidiku.eu/filmovi/domaci-film/tesna-koza-2-video_e6fb9d6fa.html

990
Kategorije: Film
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.