Autor: admin
Datum objave: 02.02.2018
Share


NOVO FESTIVALSKO LJETO

Igre se još više otvaraju građanima i posjetiteljima uz bogat program

NOVO FESTIVALSKO LJETO Igre se još više otvaraju građanima i posjetiteljima uz bogat program

http://www.dulist.hr/novo-festivalsko-ljeto-igre-se-jos-vise-otvaraju-gradanima-i-posjetiteljima-uz-bogat-program/475674/

Program 69. festivalske sezone, koja će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, tradicionalno je predstavljen danas, na Kandeloru, u Festivalskoj palači.

Javnosti su ga predstavili intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, njen pomoćnik za dramski program Saša Božić, pomoćnik za glazbeni program Tomislav Fačini i pomoćnica za inovativne kulturne prakse Karolina Rugle te ravnateljica Ivana Medo Bogdanović. Svoju podršku izrazili su gradonačelnik Mato Franković te zamjenica župana Žaklina Marević.

Vlastita produkcija ostaje i dalje nezaobilaznom okosnicom dramskog programa, potvrđujući nacionalni, kulturni i povijesni identitet koji su Dubrovačke ljetne igre gradile tijekom svog dugogodišnjeg postojanja, uz njegovanje modela Festivalskog dramskog ansambla kao specifikuma. Pored toga, osnažen je i koprodukcijski model kako bi festivalske predstave nastavile živjeti tijekom kazališne sezone te postigle veću vidljivost na hrvatskoj i regionalnoj sceni.

Publiku očekuju premijerne izvedbe Krležinog „Michelangela Buonarrotija“ u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci i u režiji Sebastijana Horvata. Michelangela će na lokrumskoj sceni igrati Rakan Rushaidat i rastvoriti vječno, ali uvijek aktualno pitanje odnosa umjetnosti i novca, a samim time i umjetnosti i moći i politike, koje je danas možda važnije nego ikada.

Dobro poznat festivalskoj publici još od režije dramske uspješnice „Kate Kapuralice“, Dario Harjaček ovo ljeto priprema izbor iz proze Ranka Marinkovića „Pod balkonima“. Nužni zajednički nazivnik Marinkovićevih pripovijetki jest Mediteran i njegove gorko-slatke kombinacije, ironija koja prerasta u cinizam i izdvojeni pojedinac smaknut političkim burama i prirodnim jugom. Marinković, taj viški Voltaire koji je za Dubrovnik bio intimno i obiteljski vezan, opsjednut je granicama zatvorenog svijeta, a Mediteran, kao i Dubrovnik jest takav – sav sveden na granice i rituale. Predstava se postavlja u parku sveučilišnog kampusa.

U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, premijerno će, na više gradskih lokacija, biti prikazano „Odbrojavanje – na piru s Držićem i Nalješkovićem“ u režiji Lee Anastazije Fleger, Marine Pejnović i Hrvoja Korbara te izvedbi studenata Odsjeka glume ADU Zagreb. Ovaj projekt bavi se redefiniranjem ideje ambijentalnoga kazališta, onakvoga kakvo u Dubrovniku postoji od 14. stoljeća pa do danas na Igrama, te će obuhvati dijelove opusa Marina Držića i Nikole Nalješkovića, s posebnim naglaskom na pirne drame. Projekt će istražiti osobitosti pirnih drama i običaja u renesansnom Dubrovniku, ali i svadbene običaje suvremenog Dubrovnika, a u rad će uključiti i građane.

Publiku očekuje i dubrovačka premijera predstave „Ispravci ritma“ u režiji Gorana Sergeja Pristaša, nastale u koprodukciji izvedbenog kolektiva BADco., Drame HNK u Zagrebu i Igara, premijerno izvedene u studenom 2017. u Tonskom studiju HNK u Zagrebu. Četrdeset godina nakon pripovijetke Pavla Pavličića „Dobri duh Zagreba“ ovaj dramski tekst Gorana Ferčeca vraća se temi opsesije ritmom gradskog života i uloge zločina u njemu. Na zadovoljstvo publike, na programu su i reprizne izvedbe lanjske dramske uspješnice „Marin Držić – Viktorija od neprijatelja“ Hrvoja Ivankovića u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Dramski program 69. Igara uključuje i međunarodna gostovanja te prikaze ponajboljih recentnih hrvatskih dramskih predstava. Uvjerljiv trijumf na zadnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta imala je predstava ZKM-a „Črna mati zemla“ Kristijana Novaka u dramatizaciji Tomislava Zajeca i u režiji Dore Ruždjak Podolski. Festivalska publika gledat će je na otoku Lokrumu u srpnju, dok će se uspješnica HNK-a u Zagrebu, predstava „Ljudi od voska“ Mate Matišića u režiji Janusza Kice igrati u parku Gradac krajem kolovoza. Jedno od najvažnijih ruskih kazališta, Komorno kazalište Voronjež gostuje s izvedbom „Ujaka Vanje“ Antona Čehova u režiji Mihaila Bičkova, dobitnika Nagrade Stanislavski, što je ujedno i prvo dramsko gostovanje nekog ruskog dramskog ansambla na Igrama.

– Naša su misija mobilnost i komunikativnost ideja, privlačenje novih publika, promoviranje mladog umjetničkog naraštaja, umrežavanje hrvatskih i europskih umjetnika te propitivanje nove ambijentalnosti s naglaskom na afirmaciji interdisciplinarnih i edukacijskih programa. Vjerujem u timski rad te uz troje pomoćnika – Sašu Božića, Tomislava Fačinija i Karolinu Rugle – na čelu s ustanovom, s punim povjerenjem i uz istovjetnu viziju festivala krećemo prema zajedničkom cilju, promičući hrvatske ponajbolje umjetničke vrijednosti, inzistirajući na međunarodnoj prepoznatljivosti i bivajući konkurentni suvremenim trendovima. Ali ne na uštrb ekskluzivnog programa kakav se u Dubrovniku njeguje 69. godina – istaknula je intendantica Ruždjak Podolski.

– Imat ćemo bogat dramski program, u kojem želimo njegovati model vlastitih produkcija te postojanje festivalskog dramskog ansambla kao reprezentacije hrvatskih umjetnika. Imat ćemo i koprodukcijski model, kojeg želimo ojačati jer će tako DLJI biti vidljivije na mapi hrvatskog i međunarodnog kulturnog stvaralaštva, budući da će te predstave svoj život imati i nakon festivala – kazala je intendantica Dora Ruždjak Podolski predstavljajući program prve sezone svog mandata te dodala kako joj je drago da ‘nisu skrenuli s puta kojeg su sebi zacrtali’.

– Pred nama je novi izazov 69., ali i onih 70. Igara, koje trebaju biti baš jubilarne. Grad od Igara očekuje da budu dubrovačke, moderne, tradicionalne i međunarodne. Uvjeren sam da će novo vodstvo Igre otvoriti još više građanima i posjetiteljima – rekao je pak gradonačelnik Franković, dok je zamjenica župana Žaklina Marević zahvalila na ‘na bogatom i prekrasnom programu’.

– Želim vam uspjeh u njegovoj realizaciji – istaknula je Marević.

Ljubitelji plesne umjetnosti neće ostati uskraćeni jer Igre donose jedan od zanimljivijih baletnih naslova prošle sezone, „Derviš i smrt“ nastao u produkciji Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, u koreografiji Igora Kirova prema libretu Saša Dimoskoga temeljeno na motivima istoimenog djela Meše Selimovića i glazbi koju potpisuje Goran Bojčevski. Jedinstven plesni program je i komad za četiri plesača „A Love Supreme“, nastao na glazbu Johna Coltranea po čijem poznatom jazz albumu ples nosi ime. Koreografiju potpisuju Anne Teresa De Keersmaeker i Salva Sanchis, a produkciju ugledni belgijski plesni ansambl Rosas. Bitef teatar gostuje s plesnom predstavom „Macbeth“ u koreografiji Miloša Isailovića i izvedbi plesača Bitef Dance Companyja. Istoimeno Shakespeareovo dramsko djelo ples koristi kao idejno polazište za prikaz suvremenog svijeta – mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja i strasti. U interdisciplinarnoj predstavi „Titl“, Clément Layes, koreograf i izvođač s berlinskom adresom, sa sebi svojstvenim humorom istražuje složenu međusobnu povezanost između stvari i značenja koje gradimo oko njih, te uspostavlja „rat i mir“ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata.

Pažljivo promišljeni te izvorno osmišljeni glazbeni projekti okosnica su glazbenog programa, kao početni impuls razvijanja inovacije kroz tradiciju Dubrovačkih ljetnih igara, ostajući tako unutar festivalske poetike, ali obnavljajući njezinu prominentnost, po čemu su Igre u svijetu uvijek bile prepoznate kao poželjno mjesto predstavljanja, ali i posjećivanja, uz znalački pristup i predstavljanje vrhunskih glazbenih projekata različitih sastava, razdoblja i žanrova, a kojima je zajednička visoka umjetnička kvaliteta.

Glazbeni program otvorit će ispred crkve sv. Vlaha jedan od najvećih violončelista svijeta Misha Maisky sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Piera Carla Orizija, a zatvoriti Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije. Dubrovački simfonijski orkestar Mozartovu Veliku misu u C-molu izvest će s Oratorijskim zborom crkve sv. Marka pod ravnanjem mo. Maxima Emelyanycheva, uz soliste Leona Košavića, Ivanu Lazar, Mariju Kuhar Šošu i Krešimira Špicera, ali i koncertirati u atriju Kneževa dvora s violinistom Marinom Marasom pod ravnanjem mo. Tibora Bogányija. Gudački kvartet Schumann slovi kao jedan od najboljih svjetskih komornih sastava, a trenutno su i rezidencijalni ansambl Komornog glazbenog društva Lincoln centra u New Yorku.

Festivalskoj publici će se predstaviti u atriju Kneževa dvora, baš kao i Ansambl 1700 s kojim će nastupiti i jedan od najuglednijih kontratenora današnjice Andreas Scholl. Vrhunske recitale priredit će Yuya Okamoto, japanski violončelist koji je lani osvojio Nagradu Eugène Ysaÿe na Međunarodnom natjecanju Queen Elisabeth te Ivan Krpan koji se, osvojivši prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu lani, upisao u povijest postigavši jedan od većih uspjeha hrvatskog pijanizma uopće. Jedan od umjetničkih vrhunaca ovo ljeto recital je Daniila Trifonova, pijanista koji je nedavno izveo seriju od sedam rasprodanih koncerata u Carnegie Hallu te koji je između brojnih drugih dobitnik i Prve nagrade te Grand Prix-a na Natjecanju Čajkovski u Moskvi, ali i Grammyja u kategoriji najboljeg klasičnog instrumentalnog solo albuma na ovogodišnjoj dodjeli. Još jedan jedinstven glazbeni program nosi naziv Guitarrismo, a samo za ovu prigodu koncertiranja u atriju Kneževa dvora na 69. Igrama, okupit će osam eminentnih gitarista: Zorana Dukića, Petrita Çekua, Moranu Pešutić, Tomislava Vukšića, Tvrtka Sarića, Krešimira Bedeka, Pedra Ribeira Rodriguesa i Maroja Brčića. Francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien dijele jedinstven glazbeni izričaj koji obuhvaća više žanrova, ali kojemu je improvizacija vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015. Duo će u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Jadranskih luksuznih hotela nastupiti u Vala Beach Clubu hotela Palace.

U sklopu programa 69. Igara, bogatu hrvatsku folklornu plesnu i glazbenu baštinu publici predstavljaju LADO te Folklorni ansambl Linđo svojim tradicionalnim nastupima na taraci tvrđave Revelin. Popratni program donosi domaće filmove pobjednike i selekciju najboljih međunarodnih filmova s Pulskog filmskog festivala. U atriju palače Sponza ostvarit će se izložba Josipa Pina Trostmanna te skupna izložba koja će publici predstaviti radove suvremenih dubrovačkih vizualnih umjetnika. „Ključevi od Grada“ naziv je popratnog programa namijenjenog razvoju publike, u sklopu kojeg će se održati simpozij „Mitologizacija Michelangelovih radova u Dubrovniku“, izložba „Ranko u Dubrovniku“ i drugi programi koji će osigurati uključenost građana u program Igara.

– Objaviti konačan program i započeti s prodajom ulaznica gotovo pola godine prije samog početka festivala predstavlja uspjeh za koji se nadam da će postati pravilo, a ne iznimka. Osim na pravovremenom donošenju programa, cijelom timu moram čestitati i na aktivnostima vezanima za Europske fondove. U zadnja dva mjeseca prijavili smo dva projekta na programe Kreativne Europe, a do kraja godine planiramo prijaviti još dva. Što se tiče financijskog plana 69. Igara, predviđamo proračun od 12,5 milijuna kuna što je približno lanjskom. Oko 60 posto sredstava bit će ostvareno iz javnih izvora – Ministarstva kulture, Grada Dubrovnika, Županije dubrovačko-neretvanske te turističkih zajednica – dok će gotovo 40 posto proračuna činiti vlastiti prihodi, sponzorstva i donacije od vjernih partnera Mastercarda, Tele2, Forda, HEP-a, Croatia osiguranja, Jadranskih luksuznih hotela i brojnih drugih – kazala je ravnateljica Ivana Medo Bogdanović dodajući da Igre očekuje financijski stabilna godina te kako će cjelovit progrma objaviti najkasnije do sredine ožujka.

– Hvala cijelom umjetničkom timu koji je imao jako malo vremena. Nadam se da ćemo ubuduće ostvariti još neke projekte koje imamo u planu – naglasila je Medo Bogdanović.

Više od petnaest programa već je dostupno u internetskoj prodaji preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr. Više informacija kao i rezervacije za programe koji još uvijek nisu u prodaji prima Ured prodaje na e-mail: sales@dubrovnik-festival.hr ili tel.: 020 326 107. Ovogodišnji festival ima i novi vizualni identitet autora Mara Pitarevića u suradnji sa studijom Šesnić&Turković, koji nudi novu i svježu grafičku interpretaciju Dubrovnika te kontrastom tradicionalnog i modernog pop jezika neona poziva na preispitivanje tradicionalnih doživljaja Dubrovnika i Igara.

Premijerni dramski program 69. Dubrovačkih ljetnih igara

27., 28., 29., 30., 31. srpnja

OTOK LOKRUM

Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Rijeka

Miroslav Krleža: Michelangelo Buonarroti

Režija: Sebastijan Horvat

Adaptacija i dramaturgija: Milan Marković

Scenografija i video: Igor Vasiljev

Kostimografija: Belinda Radulović

Svjetlo: Aleksandar Čavlek

Scenski pokret: Petra Hrašćanec

Michelangelo Buonarroti: Rakan Rushaidat

Olivera Baljak, Jelena Lopatić, Tanja Smoje, Marija Tadić, Aleksandar Cvjetković, Edi Ćelić, Dean Krivačić, Jerko Marčić, Jasmin Mekić, Nikola Nedić Giuseppe Nicodemo

Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca / Festivalski zbor DLJI

18., 19., 20., 21., 22. kolovoza

PARK SVEUČILIŠNOG KAMPUSA

Festivalski dramski ansambl

Ranko Marinković: Pod balkonima

Izbor iz proze

Režija: Dario Harjaček

Dramatizacija i dramaturgija: Vedrana Klepica

Scenografija: Vesna Režić

Kostimografija: Doris Kristić

Glazba: Nenad Sinkauz

Dizajn svjetla: Elvis Butković

TOMY JUSI: Nikša Butijer

PROSPERA: Doris Šarić Kukuljica

JUVANINA: Helena Buljan

LOVRO SANBUNDALOVIĆ: Maro Martinović

MIĆEL (ZUMBUL) SANBUNDALOVIĆ: Marko Makovičić

MEDARDO: Kruno Šarić

MOMO 1: Filip Vidović

MOMO 2: Milan Pleština

OLIVA : Nataša Kopeč

SILVESTRA: Nina Violić

ŽUVA: Jelena Miholjević

ODVJETNIK PESKAROVIĆ: Livio Badurina

BALUNJERI: Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

1., 2., 3. kolovoza

NA VIŠE LOKACIJA

Dubrovačke ljetne igre i Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

ODBROJAVANJE – na piru s Držićem i Nalješkovićem

Režija: Lea Anastazija Fleger, Marina Pejnović, Hrvoje Korbar

Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Dramaturgija: Nikolina Rafaj, Nina Bajsić

Scenski pokret: Ema Crnić

Izvode: studenti Odsjeka glume ADU Zagreb

12.,13. Kolovoza

TBA

BADco., Drama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačke ljetne igre

Ispravci ritma

Autor teksta: Goran Ferčec

Redatelj: Goran Sergej Pristaš

Koreografkinja: Nikolina Pristaš

Dramaturzi: Ivana Ivković, Tomislav Medak, Diana Meheik

Scenograf: Marko Tadić

Kostimograf: Silvio Vujičić

Autori glazbe i zvuka: Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz

Producent: Danijel Popović

Izvođači: Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer, Nikolina Pristaš, Ivan Bošnjak

Inozemna gostovanja (dramski i glazbeno scenski-program)

PARK GRADAC

Komorno kazalište Voronjež, Rusija

Anton Pavlovič Čehov: Ujak Vanja

Scene iz života na selu

Režija: Mihail Bičkov

Scenografija: Nikolaj Simonov

Kostimografija: Mihail Bičkov

Dizajn svjetla: Eugene Hanzburg

Glazba: Vladislav Toletsky

Izvode: Jurij Ovčinjikov, Tatjana Babenkova, Nadežda Azorkina-Vasiljeva, Tatjana Sezonenko, Kamil Tukajev, Andrej Novikov, Andrej Mirošnjikov, Tatjana Černjavskaja, Alexander Gabura

LOKACIJA: TBA

Public in Private/Clément Layes, Njemačka

TITLE

Koreografija i izvedba: Clément Layes

U suradnji sa izvođačima: Clément Layes, Felix Marchand, Vincent Weber

Svjetlo: Ruth Waldeyer

Dramaturgija zvuka: Ulrike Ertl

Dramaturgija: Jonas Rutgeerts

Umjetnička suradnja: Jasna L. Vinovrški

Press i produkcija: björn & björn

Produkcija: Public in Private/Clément Layes

Financirano od strane: Mayor of Berlin – Senat’s Chancellery – Cultural Affairs and

Fonds Darstellende Kuenste.

Koprodukcija: Sophiensæle, tanzhaus nrw, Stuk Leuven, Tanzquartier Wien, Uferstudios i Flutgraben.

TARACA TVRĐAVE REVELIN

Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas, Belgija

A Love Supreme

Koreografija: Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker

Plesači: José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom, Robin Haghi (tbc)

Originalna verzija kreirana u 2005: Cynthia Loemij, Moya Michael, Salva Sanchis, Igor Shyshko

Glazba: A Love Supreme, John Coltrane

Snimanje: tenor saxophone, vocali: John Coltrane, piano: McCoy Tyner, bas: Jimmy Garrison, bubnjevi: Elvin Jones

Acknowledgement, Resolution, Pursuance & Psalm © Coltrane, J., © Jowcol Music, Inc. (Universal Music Publ. N.V.)

Dizajn svjetla: Jan Versweyveld

Revidirani dizajn svjetla: Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin

Kostimi: Anne-Catherine Kunz

Korepetitor: Salva Sanchis, Cynthia Loemij, Bryana Fritz

Umjetnička koordinacija i planiranje: Anne Van Aerschot

Direktor tehnike: Joris Erven

Koordinator kostima: Heide Vanderieck

Tehničari: Max Adams, Joris De Bolle, Quinten Maes, Michael Smets

Produkcija: Rosas

Koprodukcija: De Munt/La Monnaie (Brussel/Bruxelles)

TARACA TVRĐAVE REVELIN

Bitef teatar, Bitef Dance Company i Centar za kulturu Tivat / Srbija, Crna Gora

MACBETH

po motivima Williama Skakespearea

Koreografija: Miloš Isailović

Glazba: Draško Adžić

Dramaturgija: Jelena Kajgo

Scenografija: Jasmina Holbus

Kostimografija: Slavna Martinović

Redatelj predstave: Luka Mihovilović

Dizajn svijetla: Jasmina Holbus, Luka Mihovilović

Izvršna produkcija: Jovana Janjić i Vojislav Kaluđerović

Foto i dizajn: Slavica Dolašević

Plešu: Miloš Isailović, Dejan Kolarov, Ana Ignjatović-Zagorac, Nataša Gvozdenović, Tamara Pjević, Jelena Bulatović, Miona Petrović, Branko Mitrović

Domaća gostovanja (dramski i glazbeno scenski-program)

PARK GRADAC

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Mate Matišić: Ljudi od voska

Redatelj: Janusz Kica

Scenografi: Studio Numen, Ivana Jonke

Kostimografkinja: Doris Kristić

Glazba: Tamara Obrovac

Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek

Asistentica redatelja: Arija Rizvić

Asistent scenografa: Vanja Magić

Asistentica kostimografkinje: Mia Rejc Prajninger

1. OBOŽAVATELJICA

Viktor: Goran Grgić

Ana: Ana Begić

Jevresa: Ksenija Marinković

Marijan: Ivan Jončić

Gospodin: Slavko Juraga

Nemanja: Luka Dragić

2. PRVI MUSLIMAN U SELU

Viktor: Goran Grgić

Nikola: Siniša Popović

Jozo: Bojan Navojec

Jure: Ivan Glowatzky

Ante: Milan Pleština

Mićun: Silvio Vovk

Dule: Kristijan Potočki

Marinko: Alen Šalinović

Mladenka: Jelena Perčin

3. ISPOD PERIKE

Viktor: Goran Grgić

Ana: Ana Begić

Jasna: Alma Prica

Marijan: Damir Markovina

Sestra: Vanja Matujec

Trenerica mažoretkinja: Iva Mihalić

Dadilja: Katija Zubčić

1. dadilja, Slavica: Barbara Vicković

2. dadilja, Ksenija: Olga Pakalović

3. dadilja, Nikolina: Ivana Boban

4. dadilja, Magdalena: Dora Lipovčan

Inspicijent: Roko Grbin

Šaptačica: Višnja Kiš

OTOK LOKRUM

Zagrebačko kazalište mladih

Kristian Novak / Tomislav Zajec: Črna mati zemla

Redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Autor dramatizacije i dramaturg: Tomislav Zajec

Scenograf: Stefano Katunar

Kostimografkinja: Doris Kristić

Suradnica za scenski pokret: Petra Hrašćanec

Skladatelj: Stanko Kovačić

Oblikovatelj rasvjete: Aleksandar Čavlek

Asistentica redateljice: Lea Anastazija Fleger

Asistentica kostimografkinje: Marta Žegura

Jezična savjetnica: Ines Carović

Korepetitor: Milorad Stranić

Oblikovatelj maski: Slavko Vidović

Autor crteža: Tit Medvešek

Inspicijentica: Milica Kostanić

Pedagoginja: Arijana Prekazi

Adrian Pezdirc: Matija

Dado Ćosić: Franjo

Doris Šarić Kukuljica: Majka

Urša Raukar: Baka

Pjer Meničanin: Dr. Miholjek Lazanin; Hešto

Milica Manojlović: Dr. Perković; Pujto

Nataša Dorčić: Iva

Mia Biondić: Dina

Dora Polić Vitez: Teta; Lidija; Terezika Kunčec

Suzana Nikolić: Dejanova majka; Učiteljica

Barbara Prpić: Suzana; Milica

Nadežda Perišić Radović: Silvija; Franjina majka

Damir Šaban: Zvonko Demokracija; Svećenik

Danijel Ljuboja: Mladen Horvat

Zoran Čubrilo: Franjin otac; Dejanov otac; Šogor; Stankec; Imbro Perčić

Jasmin Telalović: Dejan; Zdravko Tenodi

Mateo Videk: Krunek; Mario Brezovec

Stanko Kovačić: Glazbenik

Nikola Ljutić / Leon Bujanović: Mali Matija

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu

Derviš i smrt

Koreograf: Igor Kirov

Skladatelj: Goran Bojčevski

Libretist: Sašo Dimoski (temeljeno na motivima istoimenog djela Meše Selimovića)

Kostimografija: Aleksandar Nošpal

Scenografija: Slaven Raos

Asistentica kostimografa: Mojca Majcen, Albina Rahmatullina

Oblikovatelj svjetla: Srđan Barbarić

Oblikovatelj zvuka: Petar Ivanišević

Ahmed Nurudin: Tomislav Petranović (Artjom Žusov)

Ahmedova Duša: Ajla Kadrić

Hasan – prijatelj Ahmeda Nurudina i brat Kadijine žene: Salvatore Cerulli

Harun – brat Ahmeda Nurudina: Romulus Dimache

Mula Jusuf – mladi derviš: Aaron Kok

Kadija: Remus Dimache (Daniel Jagar)

Kadijina žena: Irina Čaban Bilandžić (Matea Milas)

Muselim, predstavnik vlasti: Ivan Boiko (Silviu Tanase)

Karazim, prijatelj od osobnog interesa: Askhatbek Yusupzhanov (Romulus Dimache)

Muftija: Mario Buličić (Lev Šapošnikov)

Prijestupnik i sin od Nurudina: Uroš Škaper (Marino Jakovčević)

Derviši: Lev Šapošnikov, Igor Gluškov, Salvatore Cerulli, Daniel Jagar, Mario Buličić, Ivan Boiko, Askhatbek Yusupzhanov, Romulus Dimache, Remus Dimache, Silviu Tanase, Pavel Aleksandrov, Aaron Kok, Uros Škaper

Elena Nikolaeva, Sanja Dimache, Federica Vincifori, Matea Milas, Anastasiia Boiko, Tina Hatlak, Sanja Bikić (Ingeborg Hendrikx, Maja Lončar, Bojana Lipovšćak, Korana Bilan, Nikol, Marčić, Minori Nakayama)


Voronjež

https://sh.wikipedia.org/wiki/Voronjež#/media/File:Voronezhold.jpg


teatar voronjež

https://www.google.hr/search?q=teatar+voronjež&client=opera&hs=KMj&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjXhoTg9YfZAhVHZVAKHd9OB38QsAQIYQ&biw=1745&bih=857
715
Kategorije: Kazalište
Developed by LELOO. All rights reserved.