Autor: admin
Datum objave: 22.07.2019
Share


Novosti iz MSU-a 22. 7. 2019.

Baunet café i ostali prostori MSU-a, srijeda, 24.7.2019. od 12 do 14 sati

Novosti iz MSU-a  22. 7. 2019.

otvorena proba projekta

Improvizirani događaji

Baunet café i ostali prostori MSU-a, srijeda, 24.7.2019. od 12 do 14 sati

Izložba izvedbe nastala je u vizualnoj, plesnoj, instrumentalnoj i vokalnoj interakciji četiriju autorica, Andreje Kulunčić [vizualna umjetnica], Zrinke Užbinec [plesna umjetnica i koreografkinja], Jasne Jovićević [saksofonistkinja i skladateljica], Annette Giesriegl [vokalistica]. Umjetnice istražuju mogućnost dijaloga i razmjene ideja kroz improvizaciju kako bi ostvarile interakciju u širokom rasponu svojih područja.

filmski program

Kino MSU: Pula u Zagrebu

U suradnji s kinom Metropolis, raspored projekcija od 22. - 27.7.2019

Iz filma „Sam samcat“

Ovaj tjedan u MSU kinu pogledajte izbor hrvatskih filmova sa 66. Pulskog filmskog festivala. Očekuju vas: „F20“, triler redatelja Arsena Antona Ostojića, drama „Sam samcat“ redatelja Bobe Jelčića, pustolovna komedija „Zagrebački ekvinocij“ redatelja Svebora Mihaela Jelića, „Heroine domovinskig rata“, dokumentarni film redateljice Irene Šćurić te još jedan dokumentarac „Pouke o čovječnosti“ Branka Ištvančića. (...raspored projekcija)

obiteljski radionički program

Mali i veliki

MSU, subota, 27. 7. 2019. od 11.30 do 13.30 sati

U okviru obiteljskog radioničkog programa mali i veliki, koji se održava jednom mjesečno u MSU-u i uključuje djecu u pratnji odraslih osoba, pripremili smo edukativni program uz djelo DIN .GF 100 - 14. Vladimira Bonačića, doktora fizike i nekadašnjeg voditelja laboratorija za kibernetiku Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Spoj računalnog sustava i umjetničkog djela bio je tema Bonačićevog rada, a na radionici ćemo, nakon upoznavanja s Bonačićevim djelovanjem  i objektom sastavljenim od 256 osvijetljenih polja u 16 boja te 65535 mogućih kombinacija, zajedničkim snagama kreirati obiteljski rad.

Cijena programa je 10 kn po osobi, a materijal i pribor su osigurani.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.

izložba

Mirjana Vodopija: Lutajući krajolik

MSU, Prostor za povremene izložbe, 2. kat, do 18.8.2019.

Mirjana Vodopija, Krajolik s glazbom

Kao jedna od najznačajnijih predstavnica i pripadnica generacije umjetnika/ca koji su se formirali krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, Mirjana Vodopija na izložbi u MSU-u predstavlja radove kroz koje nastavlja s osobnim propitivanjima ali i novim iskoracima u umjetničkoj produkciji. Nastavljajući suradnju s fizičarom doc.dr.sc. Davorom Horvatićem sa Zavoda za teorijsku fiziku čestica i polja Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, radovi na izložbi temelje se na povezivanju različitih disciplina kao i povezivanju znanstvenog pristupa i unutarnjeg, iracionalnog i osjetilnog. Izložba „Lutajući krajolik“ sastavljena je od pet tematskih cjelina s ukupno tridesetak radova o temi pejzaža. Svi oni predstavljaju razne aspekte jedinstvenog krajolika koji se pojavljuje i nastavlja kroz izložbeni prostor.

Izložba je otvorena do 18. 8. 2019.

izložba

Heimo Zobernig

MSU, Prostor za povremene izložbe, 1. kat, do 18.8.2019.

Heimo Zobernig, bez naziva, 2014., akril, platno

Heimo Zobernig je za prvo predstavljanje u Hrvatskoj odabrao svoje slikarske radove nastale u razdoblju od 2009. do 2018. godine. Za Zoberniga je karakteristično načelo heterogenosti umjetničkog izričaja, no njegov opus obuhvaća različite medije, a još jedna bitna karakteristika njegovog rada je - dosljedna nedosljednost. Djela na izložbi otkrivaju umjetnikovu eksperimentalnu zaigranost u mediju slike, koje dodatno podcrtava povijesnim referencama i citatima. Zobernig je istinski predstavnik konceptualne umjetničke struje koja od šezdesetih godina na ovamo postavlja temeljna pitanja o svrsi umjetničkog stvaralaštva.

Izložba je otvorena do 18. 8. 2019.

izložba

Sigmar Polke: Glazba nerazjašnjenog porijekla

MSU galerija, do 18.8.2019.

Sigmar Polke, "Svaka stvar ima svog slugu", kaže Dagmar Steffen i namješta nožić za maslac., 1996.

©The Estate of Sigmar Polke / VG Bild-Kunst, Bonn

Sigmar Polke jedan je od najvećih njemačkih poslijeratnih umjetnika, a od početka šezdesetih godina bavi se odnosom između stvarnosti u slici i zbilje, umjetnosti i svakodnevice, a njegova izložba "Glazba nerazjašnjenog porijekla" sastoji se od ciklusa radova koji na najbolji način reprezentiraju njegov opus. Djela su mu kritična, često sarkastična ali i puna nježnosti, razigranosti i ljepote, što se očituje i u naslovima radova u kojima se direktno obraća gledatelju. Kao primjerice: "Neke su stvari od državnog značaja. Danas se televizor više ne smije zaplijeniti." ili poput „Kako koristiti smiješno jednostavne riječi poput 'uvijek' ili 'nikada' ili 'nažalost' ili 'ah'? 

Izložba Sigmara Polkea putujući je projekt njemačkog Instituta za međunarodne odnose u kulturi (ifa) u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Goethe-Institutom Kroatien.

Izložba je otvorena do 18. 8. 2019.

izložba

Atelijer Kožarić – Laboratorij za oživljavanje: Žarko Vijatović: Zagreb – Pariz

Zbirke u pokretu, ispred Atelijera Kožarić, do 2.9.2019.

 Žarko Vijatović, Rasprava, 1990.

Umjetnik Žarko Vijatović u atelijer Ivana Kožarića u Medulićevoj 12, u društvu Tomislava Gotovca početkom devedesetih snima ciklus „Skulptor i skulptura“ – fotoperformans u kojemu je golo tijelo Tomislava Gotovca živa skulptura (ready-made) dok se Ivan Kožarić u bijeloj radnoj kuti pojavljuje kao otjelovljenje kipara, „mitskog demijurga“. Bliski susreti s Ivanom Kožarićem nastavit će se i poslije, u Parizu, u prigodi njegove samostalne izložbe u Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris 2002. kada nastaje antologijska fotografija posljednjeg gorgonaškog performansa „Ljubljenje ruke majstora“.

402
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.