Autor: admin
Datum objave: 05.03.2018
Share


Novosti iz MSU-a

izložba Odabrani radovi za 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Novosti iz MSU-a

izložba  

Odabrani radovi za 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Odabrano ukupno 36 radova

Zlatan Vrkljan, Humori, enkaustika na platnu, 2014.-2017.

Od 236 radova pristiglih na jedanaesti natječaj HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je radove koji će biti predstavljeni na ovogodišnjoj izložbi. Uz troje pozvanih umjetnika, izabrana su 33 rada, što čini ukupan broj od 36 umjetničkih djela koja će biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti od 20. travnja do 13. svibnja 2018. (...više)

http://www.msu.hr/?/hr/21528/

izložba

Glas umjetnika / I Am The Mouth

Djela suvremenih umjetnika iz srednje i istočne Europe iz zbirke Art Collection Telekom

Prostor za povremene izložbe MSU-a, do 18. 3. 2018.

Agnieszka Polska I Am The Mouth, 2014.

Posjet izložbi „Glas umjetnika / I Am The Mouth“ prilika je da doživite i čujete glas niza sjajnih autorica i autora koji već niz godina aktivno djeluju na međunarodnoj sceni i koje redovito susrećemo na svim istaknutijim smotrama suvremene umjetnosti. Izložba predstavlja radove pedesetak umjetnika iz 14 zemalja srednje i istočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Gruzije, Mađarske, Kosova, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine), a premijerno prikazuje i nova djela pozvanih hrvatskih autorica. (...više)

http://www.msu.hr/?/hr/21476/

Kustosi izložbe: Nathalie Hoyos, Rainald Schumacher (Art Collection Telekom) i Radmila Iva Janković (MSU Zagreb)

filmske projekcije   

MSU kino

U suradnji s kinom Metropolis, od 8. do 11.3. 2018.

 Iz filma Fantomska nit

Ovog tjedna prikazujemo 10 filmova, od kojih su tri nagrađena Oscarima ove godine. Premijerno prikazujemo dramu Fantomska nit (Oscar za najbolji dizajn kostima), ljubavni Skrivena ljubav (Oscar za najbolji adaptivni scenarij), biografsku dramu Prijelomni čas (Oscar za najboljeg glumca) te humornu dramu Lady Bird, nagrađenog Zlatnim globusom, s višestrukim nominacijama za Oscara. Ženijalni dani donose dokumentarac Whitney: biti svoja, humornu dramu Božja volja, romantičnu komediju Isabellino sunce i dramu Sufražetkinje. Prikazujemo i biografsku dramu o Bocelliju Glazba tišine i crtić Pingvin Axel, a Editus predstavlja Pedeset nijansi slobodniji. (...raspored projekcija)

http://www.msu.hr/?/hr/21529/

izložba

Retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera putuje u Austriju

Neue Galerie Graz, od 22.3. do 2.9.2018.

Dio postava izložbe V. Richtera “Buntovnik s vizijom” u MSU, Foto: Ana Opalić

Nakon Zagreba i Muzeja suvremene umjetnosti, velika retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera bit će predstavljena, u nešto manjem opsegu, i u Grazu pod nazivom „Rebel with a vision“. Izložba će prikazati više od 100 djela Vjenceslava Richtera, jedne je od ključnih ličnosti hrvatske umjetničke scene druge polovice 20. stoljeća, čije arhitektonsko i umjetničko stvaralaštvo zauzima važno mjesto u europskoj povijesti umjetnosti. Zanimljivo je da će ovo biti druga retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera održana u Neue Galerie Graz, nakon što je prva Richterova retrospektiva uopće otvorena davne 1972. godine upravo u toj austrijskoj galeriji suvremene umjetnosti.

Autori izložbe: Vesna Meštrić (MSU Zagreb) i kustoski tim Günther Holler-Schuster i Gudrun Danzer (Neue Galerie Graz)

Likovni postav: Vladimir Končar (Studio Revolucija), Vedran Kasap i Ozana Ursić (Clinica Studio)

izložba

Atelijer Kožarić - Laboratorij za oživljavanje: Vlatka Horvat - Produžeci

Zbirke u pokretu, 1. kat (ispred Atelijera Kožarić), izložba je produžena do 11.3.2018.

Vlatka Horvat, Produžeci, 2017. 

Nemirenjem s dovršenošću, spremnost da se uvijek započne iz početka, oduzimanje vlastitim djelima aure nedodirljivosti dinamičnim procesima prekrajanja, premještanja, pretvorbe “smeća u zlato” i obrnuto, artefakti u Kožarićevu atelijeru nerijetko su dobivali priliku za neki novi život.

U performativnim gestama mnogo mlađe umjetnice Vlatke Horvat koje se često događaju in situ, u uvijek drugačijim dinamičnim odnosima arhitekture, tijela i predmeta, ali i mnogo šireg konteksta, neće biti teško prepoznati srodnosti, pa i rezonancije. Radovi u izložbi “Produžeci” – kao i mnogi njezini raniji ansambli – nastali su uglavnom od odbačenih, disfunkcionalnih predmeta. Izložbu Vlatke Horvat u MSU imate priliku pogledati još samo ovaj tjedan. (...više)

http://www.msu.hr/?/hr/21474/

Kustosica izložbe: Radmila Iva Janković

izložba

Izvor Pende & Daniel Richter: Plivati zajedno

MSU galerija, do 18.3.2018. Izvor Pende, Bez naziva / Untitled, ulje na platnu, 2017.   Daniel Richter, Francis, The Cheerful, ulje na platnu, 2015.

Izložba Plivati zajedno u MSU galeriji predstavlja nove radove dvojice umjetnika: dubrovačkog slikara Izvora Pendea i njemačkog Daniela Richtera. Važniji dio konceptualne dinamike izložbe proizlazi iz činjenice da povezuje umjetnike različitih generacija i različitog statusa u strukturi umjetničke scene: Richter je međunarodna zvijezda, a mlađi Pende ima nacionalnu reputaciju. Dok se oba umjetnika izražavaju u slikarskom mediju, Pende je u zadnje vrijeme sklon apstraktnom idiomu, a Richter je poznat kao jedan od vodećih suvremenih figurativnih umjetnika. Izložba će predstaviti po 10 slika svakog umjetnika, a njihovi će radovi biti postavljeni tako da se dopunjuju i suprotstavljaju jedni drugima kako bi izazvali ne samo njihovu intenzivniju percepciju, već i njihovo novo tumačenje. Izložba će tako simulirati životnu situaciju kada dva umjetnika, u životu prijatelji i susjedi, zajedno plivaju. (...više)

http://www.msu.hr/?/hr/21510/

Kustos: Branko Franceschi

koncert

Jazz orkestar HRT-a: Guillermo Klein

Dvorana Gorgona, srijeda, 7. 3. 2018. u 20 sati

 Jazz orkestar HRT-a 

Jazz orkestar HRT-a predstavlja Guillerma Kleina, argentinskog pijanista i skladatelja, jednog od je od najfascinantnijih glazbenika koji povezuju jazz s elementima ukorijenjenima u tradicionalnoj glazbi sa svih strana svijeta te nikada ne podliježe pukoj imitaciji, već stalno slijedi inovaciju. (...više)

http://www.msu.hr/?/hr/21527/

743
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.