Autor: admin
Datum objave: 29.11.2014
Share
Komentari:


Obilježavanje 10 godina rada Akademije za politički razvoj

Vesna Pusić.........Andrej Plenković

Zagreb, 28. 11. 2014.


Posjet Savskoj komisiji u Zagrebu


Zastupnik Andrej Plenković održao je sastanak s glavnim tajnikom Savske komisije Dejanom Komatinom, koji ga je upoznao s radom Komisije kao međuvladina tijela zemalja Savskog sliva


Međunarodna komisija za sliv rijeke Save obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, te Crnu Goru.


Glavni tajnik Komatina naglasio je aspekte rada Komisije u pogledu pitanja obrane od poplava, plovnih puteva, te zaštite voda Savskog sliva.


Cilj je Komisije pridonijeti izradi projekata za održivi razvoj i gospodarenje vodama u slivu rijeke Save kako bi se potaknuo društveni, ekonomski i kulturni razvoj u regiji, te zaštita okoliša. Zastupnik Plenković istaknuo je da će u komunikaciji s Europskom komisijom aktualizirati teme kojima se Savska komisija bavi.



Zagreb, 28. 11. 2014.


Na obilježavanju 10 godina rada Akademije za politički razvoj


Zastupnik Plenković sudjelovao je na panelu

»Europska budućnost Hrvatske – uloga APR-a«

povodom obilježavanja 10. obljetnice Akademije za politički razvoj


Uz zastupnika Plenkovića, na panelu je govorila ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, guverner HNB-a Boris Vujčić i predsjednik uprave tvrtke Philip Morris Zagreb, Branislav Bibić.


Sudionici skupa bili su polaznici Akademije, predstavnici diplomatskog zbora, gospodarstvenici, novinari i drugi.

Plenković je istaknuo da su prioriteti za pokretanje gospodarskog rasta i razvoja u Hrvatskoj predvidljiv pravni i porezni okvir, učinkovita javna uprava, te nastavak rada na suzbijanju korupcije i transparentnijoj javnoj nabavi.


Očekuje da će razdoblje prvog desetljeća članstva u Europskoj uniji biti ključno za dostizanje tih standarda.


Govoreći o potrebi cjelovite reforme javne uprave, Plenković je napomenuo da treba voditi računa o tome da je Hrvatska i dalje u fazi izgradnje političke kulture i odgovarajućih institucija. Smatra da službenici na svim razinama upravljanja moraju biti kompetentni, obrazovani i profesionalni, a jedan dio državne uprave mora biti nepromjenljiv i neovisan o promjeni političke situacije u zemlji.


Naglasio je da je kao zastupnik održao niz predavanja mladima o potrebi angažmana u izvankurikularnim aktivnostima, kako bi uz završetak studija u roku, lakše postigli svoje ciljeve.


Dodao je da su HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu pružili priliku za rad brojnim mladim kolegama kako bi izgradili novu generaciju koja će konkurirati na europskom tržištu rada. 

756
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.