Autor: admin
Datum objave: 04.11.2019
Share


Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta

Centar za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust org anizira desetu javnu tribinu iz ciklusa Zašto se mrzimo?

Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta

https://www.jutarnji.hr/Promo/obiteljsko-naslijede-mrznje-i-oprosta/9517766/

Centar za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust organizira desetu javnu tribinu iz ciklusa Zašto se mrzimo?

Obiteljsko naslijeđe mržnje, posredovano vlasničkim, imovinskim, obiteljskim, političkim, ideološkim, nasilničkim, vjerskim i drugim razlozima, teško je breme koje pojedinci nose cijeloga života, ne uspijevajući naći izlaz iz obiteljske potke mržnje. Na taj način ne samo da produljuju, već i produbljuju i proširuju krug mržnje, uvlačeći u njega i osobe iz svoje bliže ili daljnje okoline. No, pojedine osobe oprostom, kao vlastitim izborom, uspijevaju naći mogućnost otklona i odstupanja od mržnje kao "upisanog" i "zadanog" obiteljskog obrasca vlastitog ponašanja i društvenog života.

Na desetoj tribini ciklusa Zašto se mrzimo? u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust pod nazivom Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta u utorak, 22. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21, u Zagrebu, fenomen mržnje bit će analiziran u neposrednom susretu sa svjedočanstvima javnosti poznatih osoba koje su se suočile sa zadanim okvirom za mržnju.

Čime su takve situacije uvjetovane, što ih nosi u ustrajnoj mržnji, a što u oprostu od obiteljskog naslijeđa mržnje, govore ugledna imena naše javne scene: Drago Hedl, novinar i publicist, Božo Kovačević, stručnjak za međunarodne političke odnose i dugogodišnji političar, Danijela Čavlović, PR stručnjakinja i sudionica inicijative "Spasi me" te Ante Prkačin, general HOS-a, bivši saborski zastupnik, a sada poduzetnik. Moderator tribine je Tihomir Ponoš, novinar i komentator Novog lista.

E- mail:  info@centartolerancije.hr    

143
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.