Autor: admin
Datum objave: 11.02.2020
Share


Osnove političkog komuniciranja, Zoran Tomić

knjiga je posebno važna aktivnim političarima koji kroz knjigu mogu poboljšati svoju političku komunikaciju a samim time i političke učinke.

Osnove političkog komuniciranja, Zoran Tomić

https://verbum.hr/knjige/osnove-politickog-komuniciranja-5802

Riječ je o najobuhvatnijem udžbeniku iz suvremenog političkog komuniciranja na hrvatskom, bosanskom i srpskom jezičnom području. Autor je informativno i iscrpno izložio sve relevantne teorijske i praktične aspekte političke komunikacije u suvremenim demokratskim političkim i društvenim sustavima.

Zoran Tomić (Radišići/Ljubuški, 1966), stručnjak za odnose s javnošću, politički analitičar, sveučilišni profesor, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Jedan je od vodećih znanstvenika na području odnosa s javnošću u BiH i regiji. Predaje na više sveučilišta i visokih škola u BiH i Hrvatskoj. Sudjelovao je u izradi i uvođenju brojnih inovativnih programa odnosa s javnošću na znanstvenoj i stručnoj razini u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Godine 2003. pokrenuo je školu odnosa s javnošću koju su prošli brojni današnji praktičari u BiH. Komunikacijski je konzultant brojnim organizacijama i institucijama. Autor je trinaest knjiga i više od 60 znanstvenih i stručnih radova od kojih je njih polovica s područja odnosa s javnošću.

Bila bi sretna okolnost kada najnovije izdanje knjige dr. Z. Tomića ‘Osnove političkog komuniciranja’ ne bi trebali čitati samo studenti, nego i profesionalci kojima je politika zanat. Uočili bi gdje griješe i što čine valjano, ali i našli rješenja za situacije u kojima se suvremeni političari često znaju naći. Doc. dr. sc. Ivan Tanta

https://www.knjiga.ba/osnove-politickog-komuniciranja-k8415.html

U knjizi, koja je već godinama literatura na brojnim sveučilištima, obrađeni su politički odnosi s javnošću, predsjedničke kampanje,međunarodna politička komunikacija, personalizacija politike i profesionalizacija političke komunikacije. Uz ove nove cjeline, dr. Tomić je bitno osvježio i dopunio stara poglavlja poput teorije odnosa s javnošću (akteri, instrumenti, učinci političke komunikacije), mediji u političkoj komunikaciji i izborne kampanje.

Dr. B. Spahić o knjizi kaže da je značajan doprinos znanosti na području političke komunikacije“, a dr. M. Sapunar ističe kako je dr. Tomić potvrđen kao izvrstan teoretičar, ali i uspješan praktičar na području političke komunikacije jer je organizirao i vodio brojne pobjedničke kampanje.

Pored navedenih, i drugi recenzenati knjige ugledniji profesori s ovog područja u regiji prof. dr. Ivan Tanta, prof. dr. Aleksandar Bogdanić, prof. dr. Đorđe Obradović i prof. dr. Damir Kukić, slažu se da su Osnove političkog komuniciranja literatura studentima, ali i praktičan vodič praktičarima.

Oni se slažu da je knjiga posebno važna aktivnim političarima koji kroz knjigu mogu poboljšati svoju političku komunikaciju a samim time i političke učinke. Knjiga od 540 stranica izišla je u izdanju izdavačke kuće Synopsis

329
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.