Autor: admin
Datum objave: 24.01.2015
Share
Komentari:


Otvoren natječaj za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu

20. siječanj 2015.

Informacija za medije

20. siječanj 2015.

Otvoren natječaj za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu

Dobar si, ali želiš postići savršenstvo? Ukoliko želiš postati profesionalac na svjetskoj razini, ovo je prvi korak prema napretku. Ne propustite priliku dobiti profesionalnu podršku vrhunske kvalitete, surađivati s iskusnim domaćim i stranim novinarima i urednicima, koji će vam pružiti profesionalnu podršku svjetskog standarda, ali i sudjelovati u profesionalnim seminarima i vidjeti vašu priču objavljenu širom Europe.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu natječaj za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost. 

Svake godine biramo deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi s temama značajnim za regiju i Europsku uniju. Tema 2015. godine: VRIJEDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VRIJEDNOSTI!

Kandidati koje izabere neovisna komisija dobit će stipendije u iznosu od 2000 eura, kao i dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku unaprijediti svoj rad kroz sudjelovanje na seminarima i suradnju s međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 eura.

Rok za prijavljivanje je 25. veljače 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na internet stranici: www.fellowship.birn.eu.com  

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realiziraju program Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost u cilju  podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnoj razini i objektivnom izvještavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitavu regiju i Europsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

Natalia Žaba

Koordinator projekta za stipendije BIRN

Kolarčeva 7/V

11 000 Beograd, Srbija

Tel/fax: +381 40 30 312

E-mail: fellowship@birn.eu.com  

656
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.