Autor: mr.sc.Ante Dulčić
Datum objave: 13.09.2014
Share
Komentari:


Papa Franjo......rat je ludost

kazao je na vojnom groblju u Redipugliji uz granicu Italije i Slovenije

Papa Franjo

"Promatrajući ljepotu ovog krajolika (...) mogu samo reći: rat je ludost", kazao je na vojnom groblju u Redipugliji uz granicu Italije i Slovenije. Riječ je o najvećem vojnom groblju u Italiji, na kojemu počivaju ostaci više od 100.000 vojnika palih u Prvom svjetskom ratu.

Prkoseći lošem vremenu i kiši, svečanosti su nazočile tisuće vjernika iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih zemalja čiji su vojnici sudjelovali u krvavim sukobima između talijanske i austrougarske vojske na fronti uz rijeku Soču.

Sveti Otac je predvodio misu s kardinalima, nadbiskupom zagrebačkim Josipom Bozanićem i bečkim nadbiskupom Christophom Schoenbornom, u nazočnosti brojnih biskupa iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

"Rat razara. Rat sve uništava, pa i vezu među braćom. Rat je ludost, njegov razvojni plan je uništenje", dodao je argentinski Papa osudivši oružane sukobe koji nastaju zbog financijskih interesa vojne industrije i ravnodušnosti ljudi.

"Pohlepa, nesnošljivost, želja za vlašću ... jesu povodi koji nukaju na rat a ti se povodi nerijetko opravdavaju nekom ideologijom", dodao je.

Papa koji je jutros stigao u zračnu luku u Trstu treba se vratiti u Vatikan oko podneva. (Hina)

795
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.