Autor: admin
Datum objave: 03.06.2018
Share


Plenković je u zadnjih 20 godina prvi premijer koji je došao na sjednicu povodom Dana Grada Zagreba

Čestitao je i svim dobitnicima Nagrade Grada Zagreba, a osobito glumici Mirjani Bohanec Vidović koja je dobila Nagradu Zagrepčanka godine

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković u četvrtak je u Staroj gradskoj vijećnici bio na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine u povodu Dana Grada Zagreba, 31. svibnja, kao prvi premijer koji je u zadnjih 20-ak godina sudjelovao na tom događaju.  

"Kad sam primio poziv i kad smo rado odgovorili na poziv gradonačelnika (Milana Bandića) da dođem danas na Dan Grada i čestitam svima nama Dan Grada Zagreba i blagdan naše nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata nisam bio svjestan da toliko dugo godina predsjednik vlade nije bio na Danu Grada Zagreba. To mi je čak djelovalo gotovo nevjerojatno i neobično, ali to ne znači da će se ta praksa ponoviti. Naprotiv", istaknuo je predsjednik vlade Plenković za govornicom u Staroj gradskoj vijećnici.

Premijer Plenković čestitao je Dan Grada Zagreba prije svega građankama i građanima Zagreba, gradonačelniku Bandiću i predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine Andriji Mikuliću te je zahvalio na današnjem pozivu.

Čestitao je i svim dobitnicima Nagrade Grada Zagreba, a osobito glumici Mirjani Bohanec Vidović koja je dobila Nagradu Zagrepčanka godine, a koju je ona, kako je rekao premijer, cijelim životnim opusom, radom i doprinosom hrvatskoj kulturi i diplomaciji zasigurno zaslužila

572
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.