Autor: admin
Datum objave: 23.10.2014
Share
Komentari:


Plenković podržao Junckerov program i tim

Plenković smatra kako je inovativnim izbornim procesom osnažen demokratski legitimitet institucija EU

Plenković podržao Junckerov program i tim

http://dalje.com/hr-hrvatska/plenkovic-podrzao-junckerov-program-i-tim/525741

Europski zastupnik Andrej Plenković podržao je program rada nove Komisije predsjednika Jean Claudea Junckera. Plenković je naglasio kako mu je kao nositelju liste HDZ-a na europskim izborima drago da je i pobjeda u Hrvatskoj pridonijela da EPP-ov "Spitzenkandidat" postane predsjednik Komisije, stoji u priopćenju.

Plenković smatra kako je inovativnim izbornim procesom osnažen demokratski legitimitet institucija EU pri čemu je Europski parlament imao prominentnu ulogu te da je Juncker sastavio kvalitetan tim povjerenika koji su se pokazali kompetentnima na saslušanjima.

Program rada u fokus stavlja zapošljavanje, rast, pravednost i demokratske promjene. S obzirom na probleme s kojima se susreću članice Unije, a pogotovo s nezaposlenošću, očekujem da će glavni prioritet rada buduće Komisije biti jačanje europskog gospodarstva s pozitivnim učinkom na standard građana, ističe Plenković.

On drži da su Europskoj uniji potrebna pametnija ulaganja, manje propisa i veća fleksibilnost. "Bitno je graditi bolju infrastrukturu, ojačati industriju, stvoriti čvrstu energetsku uniju te voditi aktivnu klimatsku politiku. Naglašavam potrebu dinamiziranja unutarnjeg i digitalnog tržišta, jačanje Ekonomske i monetarne unije kao temelja za gospodarski rast Unije", mišljenja je zastupnik Plenković.

"Očekujem daljnji snažan angažman u vezi ilegalnih migracija, borbe protiv prekograničnog kriminala i terorizma. Uz daljnje globalno vodstvo EU u pitanjima razvoja, ključno je osnažiti vanjskopolitičku aktivnost EU s partnerima u rješavanju kriza u Ukrajini, Siriji i Iraku, te dati prioritet politici susjedstva. Drago mi je da će Komisija raditi na politici proširenja EU, osobito prema Bosni i Hercegovini", zaključio je Andrej Plenković.

763
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.