Autor: admin
Datum objave: 11.04.2019
Share


POLITIČKA ‘KREMA’ Zajednička fotografija i šetnja Gradom šefova vlada

Hrvatski premijer Andrej Plenković, zajedno je sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem izaslanike zemalja dočekao na Vratima od Ploča

Fotosi

https://www.dulist.hr/foto-politicka-krema-zajednicka-fotografija-i-setnja-gradom-sefova-vlada/570586/

FOTO/POLITIČKA ‘KREMA’ Zajednička fotografija i šetnja Gradom šefova vlada

https://www.dulist.hr/foto-politicka-krema-zajednicka-fotografija-i-setnja-gradom-sefova-vlada/570586/

Zajedničko fotografiranje šefova izaslanstava zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine na Trgu oružja u četvrtak oko 18 sati privuklo je pažnju, kako medija, tako i javnosti.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, zajedno je sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem izaslanike zemalja dočekao na Vratima od Ploča. Nakon ovjekovječene službene fotografije Summita Kina +16, politička svita uputila se u šetnju povijesnom jezgrom. Sve su to, uz medije, popratile i jake snage osiguranja.

Njihova zajednička šetnja završila je u Kneževu dvoru gdje je priređena svečana večera, nakon čega se očekuje i kratki kulturni program. Naime, za njih će zabalati Linđo ispred Sponze.

Prethodno su istog dana u popodnevnim satima, premijer Plenković i premijer NR Kine Li Keqiang svečanim činom pritiskanja na veliku crvenu pucu simbolički zabili posljednji, najveći pilot Pelješkog mosta. Time je u Brijesti označen završetak prve faze gradnje ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Već sutra, u petak, šefovi izaslanstava zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine sudjelovat će na 8. zajedničkom sastanku na Summitu Kina +16 u Hotelu Palace.


Fotosi

https://www.dulist.hr/foto-video-lindo-odusevio-kineskog-premijera-evo-sto-se-sluzilo-na-svecanoj-veceri/570656/


FOTO/VIDEO Linđo oduševio kineskog premijera, evo što se služilo na svečanoj večeri

https://www.dulist.hr/foto-video-lindo-odusevio-kineskog-premijera-evo-sto-se-sluzilo-na-svecanoj-veceri/570656/

A Linđo pleše za sudionike sastanka Srednje i Istočne Europe

https://www.youtube.com/watch?v=D_m9ZrFlOXU

Folklorni ansambl Linđo zabalao je ovog četvrtka ispred Kneževa dvora, prvenstveno za šefove izaslanstava zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine.

Nakon svečane večere, sudionici Summita Kina +16 uživali su u jedinstvenom plesnom i kulturnom iskustvu. Svoje su druženje u Dubrovniku prethodno ovjekovječili službenom fotografijom na Trgu oružja.

Državnici su uživali u smotuljku od jastoga i krastavaca, kremi od komorača s kozicama i aioli s avokadom, grillanim kapesantama, kremi od cikle, pjenici od graška i hrena, smotuljcima od tikvica, klica i umaku od šafrana, jadranskom brancinu s kremom od cvjetače, šparogama, duchess od batata i pjenici od bazge, doznaje Jutarnji list. Uz spomenute specijalitete vinska pratnja je sauvignon te dubrovačka malvasija.

Foto/Video: Zvonimir Pandža


107
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.