Autor: admin
Datum objave: 25.08.2013
Share
Komentari:


Ponosan sam na svoju prvu festivalsku sezonu

Dolenčić

Dolenčić: Ponosan sam na svoju prvu festivalsku sezonu

http://dubrovacki.hr/clanak/54833/dolencic-ponosan-sam-na-svoju-prvu-festivalsku-sezonu

U povodu završetka 64. Dubrovačkih ljetnih igara danas je u Festivalskoj palači održana konferencija za novinare, na kojoj su o programu ovogodišnjih Igara govorili intendant Krešimir Dolenčić, direktor glazbenog programa Mladen Tarbuk, ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović, a sudjelovali su i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, te pročelnica za obrazovanje, kulturu Dubrovačko-neratvanske županije Marijeta Hladilo.

 

Na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrada sudjelovalo je 2000 umjetnika iz čitavoga svijeta, a u 45 festivalskih dana na 29 scenskih prostora održane su 143 dramska, glazbena, operna, baletna, foklorna, filmska i likovna programa.

 

U izvješču s press- konferencije, kako javlja slobodnadalmacija.hr Krešimir Dolenčić je kazao je kako je ponosan na svoju prvu festivalsku sezonu, istaknuvši kako je dramski program bio raznovrstan i bogat s 13 različitih dramskih naslova i novim redateljskim imenima. Kazao je također, kako je publika odušljevno prihvatila predstavu "Allons enfants" Bobe Jelčića i Nataše Rajković, kao i projekte "Otac hrabrost" Borisa Bakala, te predstavu "Obrana Sokratova" koju je postavio jedan od najuglednijihh redatelja u regiji Tomi Janežić. Također, publika je dobro prihvatila i povratak Vojnovićeva i Juvančićeva "Ekvinocija" te "Medeju" Tomaža Pandura i Katu Kapularicu Darija Harjačeka. Ovogodišnji dramski program obogatila su i brojna gostovanja.

 

U sklopu glazbenog programa održano je 19 raznolikih koncerata kojim se uz ostalo, proslavila i 200-obljetnica rođena velikih Verdija i Wagnera, te 100-obljetnica praizvedbe "Posvećenja proljeća" Igora Stravinskog.

 

Mezosopranistica Dubravka Mušović Šeparović svojim je nastupom u Kneževu dvoru obilježila 150-obljetnicu rođenja Milke Trnine. Također, upriličen je i autorski koncert maestra Đela Jusića "Ulicama moga grada" sa solistima Dubravkom Mušović Šeparović i Marojem Brčićem.

 

Dubrovačke ljetne igre obilježile su i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Mozartovom operom "Cosi fan tutte".

 

Ovogodišnje Igre posjetilo je više od 40 tisuća posjetitelja, a upriličeno je i nekoliko izložaba, među kojima i slikara Duška Šibla i dubrovačke umjetnice Jagode Buić.

 

Svoje knjige predstavili su i Ivica Kunčević i Snježana Banović, a Mani Gotovac realizira je projekt "I da te ljubim i da te čuvam".

 

Kultura

http://dubrovacki.hr/pregled/kultura

922
Kategorije: Kazalište
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.