Autor: admin
Datum objave: 29.04.2013
Share
Komentari:


Posjet Aleksandra Vučića Republici Hrvatskoj

Predsjednik Josipović primio potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Srbije

Posjet Aleksandra Vučića Republici Hrvatskoj

 

29 04 2013

 

Predsjednik Josipović primio potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Srbije

 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je Aleksandra Vučića, prvog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Srbije.

Teme razgovora bile su europska budućnost regije, mogućnosti bilateralne suradnje, osobito na gospodarskom planu, te rješavanje otvorenih pitanja između dviju država.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je za Hrvatsku u ovom trenutku pitanje nestalih osoba najvažnije političko i humanitarno pitanje. Zahvalio je na suradnji pri otkrivanju masovne grobnice u Sotinu i izrazio očekivanje da će se vrlo skoro poduzeti radnje kako bi se otkrila sudbina svih nestalih građana Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade Vučić je izrazio uvjerenje da bilateralni odnosi mogu i moraju biti bolji. Vezano za pitanje nestalih, obećao je nastavak suradnje i najavio nove aktivnosti Vlade Srbije u tom pogledu. Potpredsjednik Vučić osvrnuo se i na pitanje manjina, obećavši da će se pitanje udžbenika za hrvatske đake riješiti u najkraćem mogućem roku. Predsjednik Josipović istaknuo je nužnost rješavanja statusnih pitanja izbjeglica.

Sugovornici su se složili o novim mogućnostima gospodarske suradnje koje treba iskoristiti. Potpredsjednik Vlade Vučić ponudio je srbijansku pomoć oko sklapanja bilateralnih sporazuma sa članicama CEFTA-e kako bi se amortizirale eventualne posljedice zbog hrvatskog izlaska iz navedenog regionalnog trgovinskog sporazuma. Srbijanska je strana istaknula i otvorenost za hrvatske investicije. Razgovaralo se i o vojnoj suradnji, osobito vezano za zajednički nastup na trećim tržištima.

Zaključno, predsjednik Josipović ponovio je podršku Hrvatske Srbiji, kao i svim ostalim državama regije, na putu prema Europskoj uniji.

 

Različita stajališta ne smiju biti prepreka odnosima Hrvatske i Srbije

http://www.index.hr/vijesti/clanak/potpredsjednik-srpske-vlade-

vucic-u-zagrebu-razlicita-stajalista-ne-smiju-biti-prepreka-odnosima-hrvatske-i-srbije/675120.aspx




http://www.vecernji.hr/vijesti/vucic-obecao-josipovicu-nastavak-suradnje-trazenju-nestalih-clanak-546223


809
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.