Autor: admin
Datum objave: 14.12.2017
Share


Poziv za dostavu prijedloga za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu

Bilo bi vrijedno da neposredno nakon slučaja : Rektor – student, aktualna ekipa prorektora bude izopćena iz kandidature za izbor novoga Rektora.

Poziv za dostavu prijedloga za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/upute-za-postupak-izbora-rektora-sveucilista-u-zagrebu-1/

Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, Odluke o pokretanju postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu (Klasa: 602-04/17-01/16, Urbroj: 380-020/173-17-1) i Odluke o imenovanju Izbornog povjerenstva za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu (Klasa: 602-04/17-01/16, Urbroj: 380-020/173-17-2) koje je Senat donio na 3. sjednici održanoj 14. studenoga 2017., Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj sjednici održanoj dana 21. studenoga 2017. donijelo je i objavilo Poziv za dostavu prijedloga za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu i Upute za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu

http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Novosti_press/Vijesti_velike/Rektorat_dogadanja2017/2017_Upute_za_provedbu_izbora_rektora_poziv_za_dostavu_prijedloga_za_izbor_rektora.pdf

Prijavnik se javlja do 19.prosinca s materijalom, prema propozicijama,u urudžbeni ured Sveučilišta, a kuvertirani materijali trebaju stići do 22.prosinca u 16 sati, u Vijeća područja Sveučilišta.

Sjednice Vijeća područja se održavaju do 25.siječnja,2018.


Bilo bi vrijedno da neposredno nakon slučaja : Rektor – student, aktualna ekipa prorektora bude izopćena iz kandidature za izbor novoga Rektora.


VERBALNI DELIKT TEŽAK 20.000 KUNA? Rektor Damir Boras vs. šokirani student Luka Kovač

https://www.nacional.hr/verbalni-delikt-tezak-20-000-kuna-rektor-damir-boras-vs-sokirani-student-luka-kovac/

Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Damiru Borasu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija. Tužba je podnesena Općinskom građanskom sudu  u Zagrebu, izvještava HRT.

U tužbi se navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu novinarima Hine, a u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima. Izjavio je “kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge.”

Navedenom izjavom, tužitelja, odnosno Sveučilište u Zagrebu javno se izdvaja i proziva kao mogućeg organizatora ili pak počinitelja kaznenog djela protiv imovine. “Šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena”, stoji između ostalog u tužbi protiv studenta.

Sveučilište u Zagrebu traži od Kovača i naknadu štete od 20.000 kuna.

Upitan za komentar Luka Kovač je rekao kako je šokiran ovom tužbom, te se za sve ostalo vezano za nju mora savjetovati s odvjetnikom. Rektor Damir Boras nije bio dostupan za izjave.


BORAS O SRAMOTNOJ TUŽBI PROTIV STUDENTA: ‘Ako se ispriča zbog svoje neistinite izjave, sve ćemo zaboraviti…’

http://net.hr/danas/hrvatska/rektor-boras-o-sramotnoj-tuzbi-protiv-studenta-ako-se-isprica-zbog-svoje-izjave-sve-cemo-zaboraviti/


POVREDA UGLEDA I ČASTI

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU PROTIV STUDENTA IZ NAŠICA Digli tužbu zbog jedne njegove izjave, traže 20 tisuća kuna, Luka (20): Šokiran sam!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sveuciliste-u-zagrebu-protiv-studenta-iz-nasica-digli-tuzbu-zbog-jedne-njegove-izjave-traze-20-tisuca-kuna-luka-20-sokiran-sam/6835767/

Vijest da je rektor podnio tužbu protiv studenta, brzinom munje proširila se Sveučilištem. Profesor Hrvatskih studija Marjan Marino Ninčević napominje da je riječ o skandaloznom i nezapamćenom činu da visokoobrazovna ustanova podiže upravu protiv svojih studenata.

- To je u suprotnosti s poslanjem i misijom Sveučilišta, štoviše, sloboda govora je i Ustavom zajamčena. Ja studente učim da kritički misle i da se ne boje iznositi svoje mišljenje. Ovaj čin podizanja tužbe protiv vlastitih studenata vraća nas u teška olovna vremena i nema veze s demokracijom. Student je opravdano izrazio sumnju, i nije jedini koji je posumnjao da uprava stoji iza provale u prostorije studentskih udruga. Dok sam ja bio prodekan za nastavu i studente, pojedinci su i tada predlagali podizanje tužbi protiv nekih studenata, no, ni pod koju cijenu nisam to dopuštao. Nažalost sada su ti naumi ostvareni. „Puno je toga trulo u državi Danskoj… - komentira profesor Ninčević.

Rektor Damir Boras nije bio dostupan za izjavu.


Zajednički zaključak sastanka je da će Sveučilište u Zagrebu povući tužbu

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/sveuciliste-u-zagrebu-povlaci-tuzbu-protiv-studenta-luke-kovaca/

Sveučilište u Zagrebu povlači tužbu protiv studenta Luke Kovača

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras sastao se danas s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Nediljkom Jerkovićem i studentskom pravobraniteljicom Sveučilišta u Zagrebu Barbarom Šimić, koji su jučer razgovarali sa studentom Lukom Kovačem te ustvrdili da u istupu kolege Kovača nije bilo loše namjere, što je rektor prihvatio.


Rektor

http://www.unizg.hr/o-sveucilistu/sveucilisna-tijela-i-sluzbe/rektor/


Prorektori

http://www.unizg.hr/o-sveucilistu/sveucilisna-tijela-i-sluzbe/prorektori/

958
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.