Autor: admin
Datum objave: 29.10.2019
Share


Predsjednica Republike nazočila premijeri filma 'Ivanova igra'

u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijeri filma redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje koji govori o prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja.

Predsjednica Republike nazočila premijeri filma „Ivanova igra“

http://predsjednica.hr/objava/1/1/3369


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijeri filma „Ivanova igra“ redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje koji govori o prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja.

 Ivan Gudelj se uspio izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle, te konačno preokrenuo rezultat u već naizgled izgubljenoj životnoj utakmici, a svojom disciplinom i ustrajnošću primjer je mnogim mladim sportašima, kazala je Predsjednica čestitavši Tomislavu Žaji i cijeloj filmskoj ekipi koja je u ovoj životnoj priči prepoznala nadahnuće za film. Izrazila je uvjerenje kako će film dati snagu i ohrabrenje djeci i mladima da ustraju u naporima i odricanjima koje uz uspjehe nosi sport.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako se radi o priči o predanosti, igri i vjernosti, o Ivanu Gudelju, igraču koji je u dresu Hajduka bio dio legendarne generacije osamdesetih godina.

„Veselim se slaviti ne samo Ivana Gudelja nego i cijelu generaciju, ne samo sport nego i hrvatstvo, zajedništvo i sve one dečke koji su nas tako veselili tih osamdesetih godina. Hrvatska je prepoznata kao zemlja talentiranih ljudi u nogometu i sportu, ali posebno kao zemlja velikog, ogromnog srca. I na to sam ponosna“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

410
Kategorije: Film
Developed by LELOO. All rights reserved.