Autor: admin
Datum objave: 18.02.2015
Share
Komentari:


Predsjednik Josipović uručio odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske zaslužnim pojedincima i udrugama

Uručujući odlikovanja i priznanja

Predsjednik Josipović uručio odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske zaslužnim pojedincima i udrugama

http://predsjednik.hr/blog/2015/02/09/predsjednik-josipovic-urucio-odlikovanja-i-priznanja-republike-hrvatske-zasluznim-pojedincima-i-udrugama/#more-13719

9. veljače 2015.

Uručujući odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama u Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Ivo Josipović istaknuo je da je tijekom mandata uručio velik broj odlikovanja te da je svaki put bio ispunjen ponosom što ima ljudi koji su spremni uložiti sebe i svoje znanje za dobrobit drugih i naše domovine unatoč teškim vremenima i razmišljanjima da su sebičnost i egoizam danas glavni pokretač. Napominjući kako odlikovanja dodjeljuje posljednji put u funkciji predsjednika Republike, izjavio je kako osjeća ponos i zadovoljstvo što svoju ljubav prema domovini može podijeliti s odlikovanima, koji su zadužili sve ljude u Hrvatskoj. “Želim da i u svom daljnjem radu i životu učinite još puno dobrih djela i da prijateljstvo i ljubav koju njegujete prema našim ljudima i domovini i dalje bude moto vašeg rada”, kazao je predsjednik Josipović čestitajući odlikovanim.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovao je dr. Johannesa Kyrlea, za razvijanje i izgradnju iznimno dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Austrije te višegodišnji osobni doprinos u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su glumac Relja Bašić, za osobite i dugogodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području kulture i dramske umjetnosti u Republici Hrvatskoj i u svijetu; Milka Milinković za dugogodišnje zasluge u području paraolimpijskog sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata; i akademik Ejup Ganić, bosanskohercegovački političar, za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezinih odnosa s drugim državama.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovani su Aleksandra Ptičar, maestro Siegfried Wolfgang Feigl i maestro Josip Deglˈ Ivellio, za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu, plesnu i glazbenu umjetnost, čuvanje, njegovanje i širenje autentičnih izričaja hrvatskih narodnih plesova, običaja i glazbe te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu. Također, Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je Jovica Škaro, za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu i izniman doprinos na području glazbenog, pedagoškog i umjetničkog stvaralaštva i rada s djecom i mladina, njegovanju svijesti o kulturnom nasljeđu te njenom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića odlikovan je Ivan Bračić, za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske.

Gimnastičar Marijo Možnik odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh ukupnog pobjednika Svjetskog kupa u gimnastici na preči za 2010., 2013.i 2014. godinu.

Dr. sc. Sanja Tarczay odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za osobite zasluge za socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrijednosti te priznavanje i stvaranje okruženja za kvalitetno življenje gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj.

Povelju Republike Hrvatske predsjednik Josipović uručio je Zadružnom savezu Dalmacije, Hrvatskom inženjerskom savezu, Hrvatskom poljoprivrednom zadružnom savezu, Hrvatskom gimnastičkom savezu, Edukacijsko–rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH. U ime odlikovanih i nagrađenih zahvalio je umirovljeni glumac Relja Bašić. 

810
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.