Autor: admin
Datum objave: 09.01.2015
Share
Komentari:


PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE - LIČNOST

U iskustvima psihološke znanosti i sprezi teorijskih i pragmatičnih spoznaja,korisno je naznačiti raspon značajki pojma – ličnost

U najnovijim naviještanjima da će se na javnoj sceni naše zemlje Republike Hrvatske, početi promovirati ličnost, odredjenih

vrijednosti,značajki,osobina i postignuća, da će se imenom i prezimenom predlagati i za sabornike, zastupnike u Hrvatskom Saboru kao najvišem ustrojbenom tijelu zemlje,treba očekivati kvalitativno nov selektivni izbor i afirmaciju individualnih postignuća svakogha tko preferira imati dostojnu pažnju javne scene,osobito na osjetljivom,vitalnom političkom području.


U iskustvima psihološke znanosti i sprezi teorijskih i pragmatičnih spoznaja,korisno je naznačiti raspon značajki pojma – ličnost.


Ličnost, jedan je od temeljnih pojmova psihologije koji se odnosi na neponovljiv, relativno čvrsto integriran, stabilan i kompleksan psihički sklop osobina, koji određuje karakteristično i dosljedno ponašanje individue. U te karakteristike spadaju intelektualne sposobnosti, sustav vrijednosti, motivi, emocije, ciljevi i namjere, način ponašanja. 


Ličnost je dinamička struktura koju čini sustav međusobno povezanih crta (sposobnosti, temperamenta, karaktera), motiva, vrijednosti, stavova i dr. Općenito označava organizaciju individualnih karakteristika čovjeka na temelju koje se svaki pojedinac razlikuje od svih ostalih.


Profesor Dr.sc.Ivo Josipović, treći Predsjednik Republike Hrvatske, nosi impresivan raspon vrijednosti koje ga čine ličnošću ugleda i utjecaja.

Ličnost znanosti i umjetnosti.

Znanstvenik u području pravnih znanosti, redoviti profesor u programu Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, umjetnik, diplomirani glazbenik i profesor u programu zagrebačke Muzičke akademije. Skladatelj.

Političar s diplomatskom politurom, odmjeren, promišljen, analitičan i odgovoran oslonceam na temelje etike.

Pažljive eksplikacije

Ličnost  harmonije dubine i širine pripadanja svemu što je u fokusu pozornosti kao aktualno očekivano i moguće.

Reprezentant na svim razinama političke i diplomatske komunikacije u zemlji i svijetu.


Spominjući raspone značajki i vrijednosti ličnosti, neminovno se pažnja usmjerava i ličnosti gospodina mr.sc.Andreja Plenkovića, jednoga od najcjenjenijih političara,diplomata mladje generacije koji je rasponom najosobnijih svojstava, znanja, harmonije iskustava, stavova s vizijom i stilom, stvorio u hrvatskom javnom prostoru podlogu potpore koja mu je dala i smjernice u EU,postavši ne samo hrvatskim Eurozastupnikom u parlamentu EU,nego i potpredsjednikom Odbora za vanjsku politiku EU.


Kada se vizionarskim zanosom promotri javna scena u RH, zanimljivo je imati vjeru da će svojim vjerojatnim drugim mandatom Predsjednika RH, gospodin Prof.dr.sc.Ivo Josipović inicirati kvalitativno nove okvire kao uvjete za ukupni ustroj zemlje  u ime objektivnih poticaja i zamašnjaka za gospodarski razvitak i osmišnjen sve veći angažmam radno najsposobnijega dijela našega pučanstva.


Stvorena kvalitativno nova podloga uvjetima razvitka i zamašnjaka uzlaza RH u drugom mandatu Prof.dr.sc.Ive Josipovića, bi bila gotovo prirodni temelj za kandidaturu gospodina Andreja Plenkovića, nakon završetka mandata u EU, što bi, s kapitalom odnjegovanih odnosa s ličnostima suvremene Europe i svijeta, gospodinu Andreju Plenkoviću bilo jamstvom za dužnost kojom će uspješno usmjeriti uzlaznom stazom zemlju, s kvalitativno novim mogućnostima u svim vitalnim područjima života i tvoračkoga rada,uspjeha RH.  

1485
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.