Autor: admin
Datum objave: 03.10.2017
Share


Predsjednik Vlade Andrej Plenković s apostolskim nuncijem Pintom

Mons. Giuseppe Pinto novi je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s apostolskim nuncijem Pintom

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-andrej-plenkovic-s-apostolskim-nuncijem-pintom-22538/22538

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u nastupni posjet nadbiskupa Giuseppea Pinta, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj.

Sastanku su nazočili ministar pravosuđa i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Dražen Bošnjaković i ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

 Bilateralni odnosi Hrvatske i Svete Stolice ocijenjeni su odličnima, a u tom je kontekstu bilo riječi i o predstojećem posjetu predsjednika Vlade Svetoj Stolici i sastanku sa Svetim Ocem, 7. listopada ove godine. Također, razgovarali su o procesu kanonizacije blaženog  kardinala Alojzija Stepinca.

 Apostolski nuncij Pinto istaknuo je srdačnu dobrodošlicu koju osjeća od dolaska u službu u Republici Hrvatskoj. Također, izrazio je zadovoljstvo suradnjom Komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske.

IZVANREDNA VIJEST: Mons. Giuseppe Pinto novi je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj

https://www.youtube.com/watch?v=-ojsRwW7w4I

Sveti Otac Franjo imenovao je za apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, preuzvišenog nadbiskupa Giuseppea Pinta, dosadašnjeg apostolskog nuncija na Filipinima.

 Vijest o imenovanju objavljena je u Rimu i Hrvatskoj u subotu, 1. srpnja 2017 . u 12:00 sati.

Preuzvišeni mons. Giuseppe Pinto rođen je 26. svibnja 1952. u Noci (Bari). Za svećenika je zaređen 1. travnja 1978. Inkardiniran je u biskupiju Conversano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. svibnja 1984., a diplomatsku službu je obavljao u slijedećim Apostolskim nuncijaturama: Papua Nova Gvineja, Argentina i u Državnom tajništvu Svete Stolice - u Odjelu za odnose sa državama.

Apostolskim nuncijem u Senegalu, Maliju, Gvineji Bisau i u Capo Verde te apostolskim delegatom u Mauritaniji imenovan je 4. prosinca 2001.. Apostolskim nuncijem u Čileu imenovan je 6. prosinca 2007. godine. Za apostolskog nuncija na Filipinima imenovan je 10. svibnja 2011..Osim materinskog talijanskog jezika govori francuski, engleski i španjolski jezik.

Giuseppe Pinto

https://it.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Pinto

Mons. Giuseppe Pinto photos

https://www.google.hr/search?q=Mons.+Giuseppe+Pinto&client=opera&hs=mdC&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjk2ve7sdXWAhUK1BoKHZz5A9wQsAQINg&biw=1745&bih=855


http://hr.radiovaticana.va/news/2017/07/01/giuseppe_pinto_-_novi_nuncij_u_republici_hrvatskoj!/1322492

988
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.