Autor: admin
Datum objave: 23.12.2017
Share


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku kardinalu Bozaniću i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu Puljiću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-andrej-plenkovic-uputio-bozicnu-cestitku-hrvatskim-gradjanima-u-domovini-i-inozemstvu/23111

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu, u kojoj stoji:

„Iščekujući kršćanski blagdan mira i zajedništva promišljamo što smo u odlazećoj godini učinili ili propustili učiniti za sve potrebite. Ohrabreni novom snagom i božićnim duhom skromnosti, nesebičnosti i solidarnosti, odgovorno ćemo i nesebično služiti čovjeku i njegovu dobru.

 Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, svim hrvatskim građanima, želim da ih božićno vrijeme obiteljskog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem.

 U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno želim vam čestit i blagoslovljen Božić!“



Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku kardinalu Bozaniću

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-andrej-plenkovic-uputio-je-bozicnu-cestitku-kardinalu-bozanicu/23113

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojoj stoji:

„Uzoriti gospodine kardinale i dragi oče nadbiskupe,

 S radošću dočekujemo blagdan Kristovog rođenja, vrijeme kada smo na poseban način u mislima s najpotrebitijima diljem naše domovine, sa željom da nastavimo raditi na dobrobiti svih hrvatskih ljudi.

 Ustrajat ćemo u našim naporima da probudimo samopoštovanje i pouzdanje u narodu i domovini te da ojačamo univerzalne ljudske i kršćanske vrijednosti.

 Vašoj uzoritosti, svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije i cijeloga našeg naroda želim čestit Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu Gospodnju!“



Predsjednik Vlade Plenković uputio božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu Puljiću

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-uputio-bozicnu-cestitku-predsjedniku-hrvatske-biskupske-konferencije-nadbiskupu-puljicu/23112

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću, u kojoj stoji:

„Preuzvišeni oče nadbiskupe,

 Dočekujući s radošću najveći obiteljski blagdan uzdamo se u Vaše molitve s nadom da nam Novorođeni podari snage u ostvarivanju odgovornih zadaća koje su pred nama u službi čovjeku i njegovu dobru.

 Nadamo se Vašoj potpori našim nastojanjima u postizanju boljitka za hrvatske ljude baštineći našu kršćansku tradiciju.

 Dopustite mi da Vašoj Ekscelenciji i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima cijeloga našeg naroda zaželim čestit Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu Gospodnju!“





Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predsjednikom Suda Europske unije

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-andrej-plenkovic-s-predsjednikom-suda-europske-unije-23109/23109

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima  s predsjednikom Suda Europske unije Koenom Lenaertsom i Sinišom Rodinom sucem Suda Europske unije.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Predsjednik Vlade izrazio je podršku radu Suda Europske unije i njegovoj jedinstvenoj ulozi u osiguravanju uniformnosti tumačenja i primjene prava Europske unije.

Razgovaralo se o ulozi Suda u razvoju europskog prava, a u pogledu njegove nadležnosti o prethodnom postupku koji pokreću nacionalni sudovi te o tužbama zbog povrede obveza država članica.

Predsjednik Vlade je napomenuo da je Republika Hrvatska do sada sudjelovala u ukupno 9 prethodnih postupaka, od koji je 8 postupaka pokrenuto na inicijativu hrvatskih sudova, dok je 1 postupak pokrenut od strane sud Kraljevine Švedske.

3661
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.