Autor: admin
Datum objave: 25.06.2018
Share


Predsjednik Vlade na obilježavanju Dana državnosti

Uz predsjednika Vlade bit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Predsjednik Vlade na obilježavanju Dana državnosti

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-na-obiljezavanju-dana-drzavnosti/24033

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će u obilježavanju Dana državnosti, u ponedjeljak, 25. lipnja 2018. godine. Uz predsjednika Vlade bit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.


Program

Ponedjeljak, 25. lipnja:

9.00          Dolazak predsjednika Vlade na Medvedgrad

9.15          Polaganje zajedničkog vijenca Predsjednice Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade na Oltar domovine

9.40          Dolazak predsjednika Vlade na Gradsko groblje Mirogoj

Polaganje zajedničkog vijenca Predsjednice Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade kod spomenika „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

10.10        Polaganje zajedničkog vijenca Predsjednice Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

10.30        Predsjednik Vlade sudjelovat će na Svetoj misi zahvalnici u prigodi Dana državnosti (Crkva sv. Marka)

12.00        Predsjednik Vlade prisustvovat će velikoj smjeni straže ispred zgrade Vlade

18.30        Predsjednik Vlade prisustvovat će svečanom prijemu u Uredu predsjednice

 

Predsjednik Vlade na obilježavanju Dana državnosti


Plenković: U Africi bi vapili da imaju standard kao Hrvatska

ANDREJ Plenković slušao je misu( Crkva sv. Marka) u kojoj je Bozanić, među ostalim, govorio nešto što bi se moglo protumačiti kao kritika vlasti.


"Kao službenik Crkve nemam pretenzija ulaziti u stručnu prosudbu, na što su drugi pozvani. Samo spominjem neka pitanja koja toliki ponavljaju: štiti li naše zakonodavstvo na gospodarskom području malog čovjeka ili interesne skupine i lance moćnog kapitala? Zašto toliki u dobronamjernim pokušajima nailaze na nerazumljive zapreke te obeshrabreno posustaju? Suočava li se hrvatsko društvo na institucionalnoj razini studijski, ozbiljno i politički djelotvorno s demografskom krizom u kojoj se nalazimo?", govorio je Bozanić.


Plenković je rekao da je "uvijek dobro čuti poticaj - tri poruke savjesti, nade i ostanka u RH su nešto što svi dijelimo", kao i evociranje uspomena na kardinala Stepinca - njegova propovijed je zagovor svima nama da radimo što više", kazao je premijer, prenosi N1.


Kazao je kako demografski problemi nisu tu od jučer.

"Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne demografske plus trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", kazao je Plenković

490
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.