Autor: admin
Datum objave: 27.08.2018
Share


Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

27. i 28. kolovoza 2018. godine, gdje će se susresti s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel te saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom

Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-u-radnom-posjetu-njemackoj/24320

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, 27. i 28. kolovoza 2018. godine, gdje će se susresti s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel te saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

 Po dolasku u Berlin, predsjednik Vlade sastat će se s predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu, a drugog dana posjeta održat će predavanje na temu "Hrvatska i budućnost EU" u Zakladi Konrad Adenauer te se susresti s predstavnicima Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

 Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Zrinka Ujević, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Zdenko Lucić.

Program

 Ponedjeljak, 27. kolovoza:

18.00               Susret s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, Ahornstraße 4)

Utorak, 28. kolovoza:

 09:00               Posjet Udruženju njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (Breite Straße 29)

 12:00               Dolazak predsjednika Vlade ispred Ureda savezne kancelarke (Bundeskanzleramt)

                        Sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s  kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel

 13:25               Izjave za medije

 

17:00              Dolazak predsjednika Vlade ispred zgrade Zaklade Konrad Adenauer (Tiergartenstr. 35)

 Foto prigoda

 17:10              Predavanje predsjednika Vlade na temu "Hrvatska i budućnost EU"

 Rasprava

 19:00              Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom (Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, Scharnhorststrasse 34-37)

 

836
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.