Autor: admin
Datum objave: 25.06.2017
Share


Predsjednik Vlade u prigodi Dana državnosti

Zaokružili smo sve one temeljne nacionalne zadaće koje smo postavili u prijelomnim trenucima kraja osamdesetih i početka devedesetih godina

Predsjednik Vlade u prigodi Dana državnosti: Zaokružili smo temeljne nacionalne zadaće postavljene početkom devedesetih

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-u-prigodi-dana-drzavnosti-zaokruzili-smo-temeljne-nacionalne-zadace-postavljene-pocetkom-devedesetih/21889

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Mirogoju i sudjelovao na Svetoj misi u Zagrebačkoj katedrali.

U prigodi Dana državnosti, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Mirogoju, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, zatim Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata. Potom je sudjelovao na Svetoj misi koju je u Zagrebačkoj katedrali predvodio uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, metropolit i nadbiskup zagrebački.

 Čestitajući hrvatskom narodu i hrvatskim građanima Dan državnosti, predsjednik Vlade naglasio je da je Hrvatska puno toga učinila u zadnjih 26 godina, od obrane od velikosrpskog Miloševićevog režima i agresije na Hrvatsku, stjecanja međunarodnoga priznanja, razvoja demokracije svojih institucija, poštivanja ljudskih prava, do pristupanja Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu.

 „Zaokružili smo sve one temeljne nacionalne zadaće koje smo postavili u prijelomnim trenucima kraja osamdesetih i početka devedesetih godina“, poručio je predsjednik Vlade.

 Kazao je da je sada pred Hrvatskom ispunjavanje ciljeva koji će ostvariti veću kvalitetu života ljudi, zapošljavanje i nova radna mjesta, gospodarski rast i razvoj te stabilno, tolerantno i uključivo društvo. Dodao je da će Vlada kroz stabilnost javnih financija i održivost politika koje trenutno vodi stvoriti preduvjete da hrvatski ljudi osjete sve efekte pozitivnih trendova u njihovim konkretnim životima.

 „To su temeljne zadaće Vlade i na tome ćemo ustrajati“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 


Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pozlilo na misi u Katedrali

https://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednica-kolinda-grabar-kitarovic-slabost-na-misi-u-katedrali-1178608/galerija-257941?page=1



Predsjednik Vlade u Islamskom centru: Hrvatska pokazuje kvalitetan model integracije Islamske zajednice u društvo

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-u-islamskom-centru-hrvatska-pokazuje-kvalitetan-model-integracije-islamske-zajednice-u-drustvo/21890

U prigodi blagdana Ramazanskog Bajrama, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je na prijemu u Islamskom centru u Zagrebu.

Muftiji Azizu ef. Hasanoviću  i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao je Ramazanski Bajram uz želju da ga provedu u radosnom, obiteljskom i vjerničkom okruženju mira, tolerancije i zajedništva.

Ovom prigodom predsjednik Vlade podsjetio je da je prije nekoliko dana Vlada imenovala novog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića predsjednikom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama. „Islam je u Hrvatskoj kao zajednica priznat još 1916. godine. Upravo je Republika Hrvatska svojom stogodišnjom tradicijom, svojom praksom i kvalitetnim uređenjem odnosa model kvalitetne integracije Islamske zajednice u hrvatsko društvo o kojem se govori diljem Europe“, naglasio je predsjednik Vlade.

Naglasio je kako upravo u ovim vrlo turbulentnim globalnim vremenima u kojima živimo proteklih 15 godina iz Hrvatske baš nitko nije otišao na ratišta na Bliskom Istoku što upućuje vrlo jasnu poruku podržavanja vrijednosti međusobnog uvažavanja i tolerancije i ključnu poruku mira.

Predsjednik Vlade istaknuo je kako izrazito cijeni angažman muftije ef. Hasanovića i Islamske zajednice prema ljudima koji su u Hrvatskoj našli utočište kao izbjeglice, koji dolaze iz drugih zemalja i kontinenata, bez znanja jezika, a kojima oni pomažu da njihova integracija prođe na što primjereniji način.

Izrazio je uvjerenje da će se Islamska zajednica nastaviti zauzimati za aktivan i konstruktivan doprinos razvoju hrvatskoga društva, kroz aktivnosti u centrima koji će uskoro biti dovršeni u Umagu i u Sisku uz one postojeće. „Na taj način možete pridonijeti našem razvoju i unaprjeđenju odnosa, osobito sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, ali i sa drugim državama islamskoga svijeta“, kazao je.

„Još jednom, u ime Vlade Republike Hrvatske, Bajram šerif mubarek olsun!“, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.   


Prijem…..kod Predsjednice RH,Pantovčak 

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-glamur-i-elegancija-na-pantovcaku-za-dan-drzavnosti-na-prijemu-kod-predsjednice-zasjala-drustvena-elita-stigli-brojni-poznati-uzvanici/6304041/#&gid=6303536&pid=6303551


Uzvanici na Pantovčaku

https://www.vecernji.hr/galleries/gallery-257988/?page=1&close_url=/vijesti/ne-smije-se-rusiti-ionako-niska-cijena-rada-u-hrvatskoj-jer-ce-nasi-ljudi-i-dalje-odlaziti-u-inozemstvo-1178659


galerija.....

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-glamur-i-elegancija-na-pantovcaku-za-dan-drzavnosti-na-prijemu-kod-predsjednice-zasjala-drustvena-elita-stigli-brojni-poznati-uzvanici/6304041/#&gid=6304026&pid=6303866


1236
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.