Autor: admin
Datum objave: 18.09.2015
Share


Prelazak granice je loša ideja

rekao Gradonačelnik mađarskog mesta Ašotalom u blizini granice sa Srbijom

Desničar poručio izbeglicama: Prelazak granice je loša ideja

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/591506/Desnicar-porucio-izbeglicama-Prelazak-granice-je-losa-ideja

Gradonačelnik mađarskog mesta Ašotalom u blizini granice sa Srbijom, desničar Laslo Torockaj, poručio je u video snimku izbeglicama da je "pokušaj da pređu mađarsku granicu loša ideja"

Kako je danas objavio američki portal Dejli koler, Torockaj, lider Pokreta mladih 64 županije, koji se smatra za jednog od idejnih tvoraca podizanja ograde na granici Mađarske i Srbije, poslao je jasnu poruku u video spotu snimnjenom poput akcionog filma i postavljenom na jutjubu, da "ilegalnim migrantima neće biti dozvoljeno da prljaju njegovo netaknuto mesto".

IZBEGLIČKA KRIZA Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom, Slovenija zaustavlja vozove sa izbeglicama

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/591413/IZBEGLICKA-KRIZA-Hrvatska-zatvorila-granicne-prelaze-sa-Srbijom-Slovenija-zaustavlja-vozove-sa-izbeglicama

Kriza s izbeglicama i dalje traje u Srbiji, ali i okolnim zemljama. Hrvatska je večeras zatvorila granične prelaze sa Srbijom. U Hrvatsku je do 22 sata stiglo više od 11.000 migranata. Mađarska je juče zatvorila granične prelaze sa Srbijom, a na prelazu u Horgošu došlo je do teških incidenata, kada je mađarska policija protiv migranata upotrebila suzavac i vodene topove. Događaje u vezi s migrantskom krizom pratimo u blogu uživo.

01:57 - Hrvatska zatvorila sedam prelaza, Bajakovo otvoreno

Hrvatska je večeras za sav saobraćaj zatvorila sedam prelaza prema Srbiji, dok je Tanjugu na graničnom prelazu Bajakovo rečeno da je taj prelaz i dalje otvoren za saobraćaj.

Šef smene stanice hrvatske granične policije Bajakovo, Damir Culi rekao je Tanjugu da je granični prelaz Bajakovo na granici između Srbije i Hrvatske ostao otvoren, da radi normalno i da je prohodan za sav saobraćaj.

"Bajakovo je otvoren, sav promet i saobraćaj se odvija normalno i nema gužvi", rekao je Culi.

23:59 - Otkazani vozovi iz Hrvatske prema Sloveniji

Zbog vanredne situacije s prilivom izbeglica, Slovenačke železnice obustavile su saobraćaj međunarodnih vozova preko graničnih prelaza s Hrvatskom, izvestile su u četvrtak uveče Hrvatske železnice (HŽ).

Kako javlja hrvatska agencija Hina, takođe je saopšteno da su 17. septembra Nemačke železnice obustavile međunarodne vozove između Austrije i Nemačke, a time i međunarodne vozove na linijama s Hrvatskom.

Tako do daljeg neće saobraćati vozovi od Zagreba do Beča, od Zagreba do Frankfurta, od Beograda do Ljubljane, od Rijeke do Minhena, od Zagreba do Minhena.

Slovenačke železnice objavila su i da su do daljnjeg otkazale međunarodne vozove iz Hrvatske preko Dobove zbog mogućnosti da ih koriste migranti.

Otkazana su dva međunarodna voza koja je trebalo da u četvrtak i petak na redovnim linijama iz Hrvatske idu preko granične stanice Dobova ka Nemačkoj i Švajcarskoj.

23:52 - Do 22 sata ušlo 11.000 izbeglica

Hrvatska vlada je saopštila da je do 22 sata na njenu teritoriju iz Srbije ušlo 11.000 izbeglica.

684
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.