Autor: admin
Datum objave: 25.07.2018
Share


PREMIJER Andrej Plenković susreo se danas s predsjednikom Države Izrael Reuvenom Rivlinom

dvojica visokih dužnosnika istaknuli su u razgovorima kako je prvi državni posjet izraelskoga predsjednika iznimno važan u kontekstu daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa

Plenković se sastao s predsjednikom Izraela, potpisana deklaracija

Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković susreo se danas s predsjednikom Države Izrael Reuvenom Rivlinom, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, a dvojica visokih dužnosnika istaknuli su u razgovorima kako je prvi državni posjet izraelskoga predsjednika iznimno važan u kontekstu daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa dviju zemalja prema strateškom partnerstvu, čemu pridonosi i sve tješnja suradnja na području obrane.

Izrazivši zadovoljstvo kvalitetom bilateralnih odnosa i tradicionalnim prijateljstvom Hrvatske i Izraela, predsjednik vlade Andrej Plenković podijelio je s izraelskim predsjednikom hrvatske poglede na najnovija zbivanja i izazove u okruženju, u Europskoj uniji kao i globalno, navodi se u priopćenju hrvatske vlade. Predsjednik Rivlin upoznao je pak hrvatskog premijera s glavnim naglascima i prioritetima izraelske vanjske politike.

U razgovorima je također istaknuto kako intenzitet razmjene posjeta na najvišoj razini, nakon posjeta predsjednika hrvatske vlade Izraelu u siječnju 2017., kao i ovim posjetom, potvrđuje kvalitetu odnosa dviju zemalja te kako je vrijeme da se odlični politički odnosi prenesu i na snažnu gospodarsku suradnju, uključujući područja poljoprivrede i turizma.

Brojna izaslanstva

U brojnom izraelskom izaslanstvu bili su, među ostalima, ministar gospodarstva Eli Cohen, ministar poljoprivrede Uri Ariel te predsjednik Udruženja izraelskih proizvođača Shraga Brosh, predsjednik Izraelskog instituta za izvoz i međunarodnu suradnju Adiv Baruch, kao i ravnatelj Uprave za međunarodno obrambenu suradnju Ministarstva obrane Michel Ben-Baruch.

Izraelski ministri gospodarstva i poljoprivrede Eli Cohen i Uri Ariel održali su odvojene sastanke sa svojim hrvatskim kolegama Darkom Horvatom i Tomislavom Tolušićem, dok se ravnatelj za razvoj novih tržišta izraelskoga Ministarstva turizma Ami Elon sastao s državnim tajnikom u Ministarstvu turizma Franom Matušićem. Ministri i državni tajnici razmotrili su mogućnosti intenziviranja i poboljšanja bilateralne suradnje u svojim resorima, priopćeno je.

Po završetku sastanka, ministri Darko Horvat i Eli Cohen potpisali su Zajedničku deklaraciju o suradnji između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva i industrije Države Izrael. 

Uz premijera Plenkovića u razgovorima su s hrvatske strane sudjelovali Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić te državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Petar Mihatov, pomoćnik ministra obrane te Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Reuven Rivlin

https://en.wikipedia.org/wiki/Reuven_Rivlin

photos

https://www.google.com/search?q=Reuven+Rivlin&client=opera&hs=kGT&sa=N&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwiIp53B47jcAhWiO5oKHQ1lCUk4ChCwBAgm&biw=1838&bih=908

President of Israel Reuven Rivlin

https://www.youtube.com/watch?v=PBkRLNnwREU
777
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.