Autor: admin
Datum objave: 28.07.2019
Share


Premijer Plenković na premijeri Hamleta

Dubrovački zet stigao u Grad

Dubrovački zet stigao u Grad: premijer Plenković na premijeri Hamleta

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/615801/dubrovacki-zet-stigao-u-grad-premijer-plenkovic-na-premijeri-hamleta


U subotu navečer je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, inače dubrovački zet, na premijeri predstave Hamlet u okviru Dubrovačkih ljetnih igara, na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku. Premijeru se u gledalištu priključila i ministrica kulture, Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek, domaćin, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, europarlamentarka Dubravka Šuica i mnogi drugi.

Shakespearov Hamlet u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na tvrđavi Lovrijenac otvara premijerni dramski program jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara. Hamlet se na Lovrjenac vraća nakon gotovo deset godina koliko je prošlo od zadnje produkcije i trinaesti je po redu postavljen na ovoj tvrđavi.

Prvi je Hamlet na Lovrjencu odigran još 1952., u režiji Marka Foteza s Veljkom Maričićem u naslovnoj ulozi. Kroz desetljeća nastavile su se produkcije s velikim redateljskim i glumačkim imenima, pa su tako ulogu danskog kraljevića, među ostalima, ostvarili i Rade Šerbedžija, Derek Jacobi, Lazar Ristovski, Daniel Day-Lewis i Goran Višnjić.

Andrej Plenković će u nedjelju sudjelovati na završnoj konferenciji projekta "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika", u obnovljenom kompleksu Lazareti.


HAMLET OKUPIO FACE Evo tko je uz Plenkovića došao na premijeru....

https://www.dulist.hr/hamlet-okupio-face-evo-tko-je-uz-plenkovica-dosao-na-premijeru/595007/


Uz Frana Maškovića u ulozi danskog kraljevića Festivalski dramski ansambl čine: Milan Pleština u ulozi kralja, Nikša Butijer je Polonije, Horacija igra Ermin Bravo, Ivan Colarić je Laert, Enes Vejzović Rosencrantz, Guildenstern je Pjer Meničanin, Fortinbras je Ranko Zidarić, Hamletovu majku Gertrudu igra Nina Violić, Ofeliju Anđela Ramljak, a u ostalim ulogama glumaca, vojnika, grobara su: Hrvojka Begović, Domagoj Janković, Matija Čigir, Bernard Tomić, Karlo Mrkša i Pavle Vrkljan. Glas duhu Hamletova oca dao je Miše Martinović.


HAMLET NA LOVRJENCU Domjenak okupio brojne nakon premijere

https://www.dulist.hr/hamlet-na-lovrjencu-domjenak-okupio-brojne-nakon-premijere/595112/https://www.vecernji.hr/kultura/neromanticni-hamlet-koji-i-biti-ili-ne-biti-izgovara-s-pistoljem-u-ruci-1335022/galerija-374328?page=1161
Kategorije: Kazalište
Developed by LELOO. All rights reserved.