Autor: admin
Datum objave: 29.11.2017
Share


Preminula profesorica Lidija Čehulić Vukadinović

NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

Preminula profesorica Lidija Čehulić Vukadinović

http://hr.n1info.com/a263946/Vijesti/Umrla-cehulic-vukadinovic.html

Preminula profesorica Lidija Čehulić Vukadinović

https://direktno.hr/domovina/preminula-profesorica-lidija-cehulic-vukadinovic-105673/

NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

https://www.fpzg.unizg.hr/djelatnik/lidija.cehulic_vukadinovic

Politika europskih integracija

Lidija Čehulić Vukadinović, Radovan Vukadinović

http://verbum.hr/knjige/politika-europskih-integracija-4531/

Knjiga Politika europskih integracija sastoji se od dva dijela. U prvome, naslovljenom "Od ideje europskog povezivanja do izgradnje europske zajednice", opisan je dug put koji su europske integracije do danas prevalile – od početne zamisli temeljene na ideji i praksi Karla Velikog, preko razdoblja između velikih ratova, razvoja paneuropske misli unutar antihitlerovske koalicije pa sve do hladnoratovskog doba i konačno pada Berlinskog zida i nama bliskih dana.

Drugi dio knjige "Europska unija: viša faza europske integracije" obuhvaća bitne odrednice jačanja spona unutar Europske unije. Autorica Lidija Čehulić Vukadinović posebnu pozornost posvećuje razvoju i rješavanju pitanja vanjske politike i sigurnosti unutar EU. Unatoč brojnim problemima u implementaciji rješenja za ta područja, postignut je i očit napredak.

Pristup pitanju proširenja Unije tijekom vremena je oscilirao od "mekanog" do krajnje skeptičnog, rezerviranog, pa i odbojnog stava pojedinih članica Unije. Poseban test još očekuje zajednicu, nakon primitka očito već potvrđenih novih članica Hrvatske, Islanda i Norveške, morat će se riješiti prijepori oko prihvaćanja želje Turske za uslaskom u članstvo Unije. To neće biti samo čin primanja u članstvo mnogoljudne i važne zemlje nego i dokaz svijetu da je Europska unija demokratska zajednica koja nije talac bilo kakvih predrasuda bilo socijalnih ili religijskih.

Preminula prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović

http://vijesti.hrt.hr/417899/preminula-prof-dr-lidija-cehulic-vukadinovic

Nakon teške bolesti u Zagrebu je preminula prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović.

Rođena je 1966. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala politologiju i doktorirala društvene znanosti. Bila je izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti te članica brojnih domaćih i međunarodnih udruga.

U emisijama Hrvatske radiotelevizije često je komentirala vanjskopolitička zbivanja

Rođena je 25. kolovoza 1966. u Zagrebu. Po narodnosti je Hrvatica i državljanka Republike Hrvatske. Udana je i  majka jednog djeteta (kćer rođena 2007.). Diplomirani je politolog, doktor društvenih znanosti, znanstveno polje politologija. Zaposlena je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U znanstveno-nastavnom zvanju izvanrednog profesora predaje sljedeće kolegije: Međunarodni politički odnosi i  Euroatlantske integracije (na dodiplomskom studiju) te Međunarodni odnosi od hladnog  rata do globalnog poretka (diplomski studij). Voditeljica je Poslijediplomskog  specijalističkog studija Vanjska politika i diplomacija na istom Fakultetu, te je voditeljica znanstvenog projekta „Hrvatska u međunarodnoj zajednici“.  Govori engleski jezik, radi na računalu. U registar znanstvenika  upisana je pod rednim brojem 229361. 

Nakon osnovne škole i gimnazije završene u Zagrebu, upisuje  1985. studij politologije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na poslijediplomskom dvogodišnjem studiju Međunarodni odnosi magistrirala je 1999. godine radom «Clintonova vanjskopolitička strategija». Doktorirala je 2003. godine na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  disertacijom «Američka politika i transatlantski odnosi nakon hladnog rata», čime je stekla zvanje doktora društvenih znanosti, znanstveno polje politologija.

Nakon diplomiranja  zaposlila se 1990. kao nastavnik u srednjoj školi «Vladimir Bakarić» u Velikoj Gorici gdje je predavala predmet „Politika i gospodarstvo“. Od 1992. do 2000. radila je  Ministarstvu obrane Repulbike Hrvatske s činom djelatnog poručnika.

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  zapošljava se  kao znanstvena novakinja na projektu «Hrvatska u međunarodnoj zajednici»  (2000-2001. godina), zatim kao asistentica (2001-2003. godina)  kao doSudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama.

Potpredsjednica Atlantskog vijeća Hrvatske; potpredsjednica Hrvatskog udruženja međunarodnih studija.

Urednica godišnjaka Šipan Yearbook.

Popis objavljenih radova može se pogledati u Registru radova Sveučilišta u Mostaru, http://is.sve-mo.ba/ registar.htmlcent (2003-2006), te od 2007. kao izvanredna profesorica.


lidija čehulić vukadinović  photos

https://www.google.hr/search?q=lidija+čehulić+vukadinović&client=opera&hs=zLB&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwja29aRy-TXAhXCPBoKHXZHDwUQsAQIVQ&biw=1745&bih=855


Preminula profesorica Lidija Čehulić Vukadinović s FPZG-a

https://www.srednja.hr/studenti/vijesti/preminula-profesorica-lidija-cehulic-vukadinovic-s-fpzg-a/

Lidija Čehulić Vukadinović preminula je od bolesti u 51. godini života. Bila je izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i nositeljica kolegija Euroatlantske integracije, Međunarodni politički odnosi, Međunarodne organizacije i Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka. Obavijest profesorima FPZG-a poslala je uprava fakulteta mailom.


Čehulić Vukadinović bila je članica udruga: Atlantsko vijeće Republike Hrvatske, Centar za međunarodne studije,  Hrvatska udruga za međunarodne studije (HUMS) te međunarodne organizacije International Studies Association (ISA).


Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti Lidije Čehulić Vukadinović

https://vlada.gov.hr/vijesti/sucut-predsjednika-vlade-u-povodu-smrti-lidije-cehulic-vukadinovic/22946

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji profesorice Lidije Čehulić Vukadinović u povodu njene smrti. U sućuti predsjednika Vlade stoji:


„Poštovani profesore Vukadinoviću, dragi Radovane,

 s tugom sam primio vijest o preranoj smrti Vaše supruge Lidije.

 Znam da ne postoje riječi utjehe u ovim tužnim i teškim trenucima za Vas, Vašu kćer, obitelj, Lidijine prijatelje, kolege i studente.

 Molim Vas primite izraze sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno.“


Čehulić-Vukadinović o Trumpovoj politici

http://balkans.aljazeera.net/video/cehulic-vukadinovic-o-trumpovoj-politici



2193
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.