Autor: admin
Datum objave: 08.05.2017
Share


Preminuo Naco Oster, dugogodišnji novinar HTV-a

U 67. godini umro je Naco Oster, dugogodišnji novinar Hrvatske televizije

Preminuo Naco Oster, dugogodišnji novinar HTV-a

http://vijesti.hrt.hr/387022/preminuo-naco-oster-dugogodisnji-novinar-htv-a

U 67. godini umro je Naco Oster, dugogodišnji novinar Hrvatske televizije. Cijeli radni vijek posvetio je televizijskom izvještavanju. Od 1974. bio je suradnik u redakciji kulture Televizije Zagreb, sve do umirovljenja 2015. Ponajviše je pisao o kazalištu.

Autor je više tisuća izvještaja, osvrta i reportaža, urednik kronika kazališnih festivala i emisija iz kulture. Sudjelovao je u osnivanju, ali i obnovi legendarnog Kugla glumišta. Posljednji njegov nastup na ekranima Hrvatske televizije bio je prošle godine u obnovljenoj Kuglinoj predstavi.

Naco Oster diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zanimalo ga je mnogo toga, bio je široko obrazovan i nadaren. U rodnim Našicama osnovao prvi rock-sastav, bavio se kazivanjem poezije, glazbom, filmom i folklorom. Bio je i uspješan skladatelj. Naco Oster ratni je izvjestitelj, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata te medaljama Bljesak i Oluja.

Dugogodišnji novinar i urednik Hrvatske televizije, Naco Oster, preminuo je u 67. godini, piše HRT.

Oster je svoj radni vijek proveo u televizijskom izvještavanju, autor je tisuća izvještaja, osvrta i reportaža, urednik kronika kazališnih festivala i emisija iz kulture. Sudjelovao je u osnutku legendarnog Kugla glumišta, a posljednji njegov nastup na ekranima HRT-a bio je prošle godine u obnovljenoj Kuglinoj predstavi.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bio je širokog obrazovanja, a zanimao se i istraživao je razne teme. Bavio se poezijom, glazbom, skladateljstvom, filmom i folklorom.

Radio je i kao ratni izvjestitelj i odlikovan je Spomenicom Domovinskoga rata te medaljama Bljesak i Oluja, piše HRT.

Photos Naco Oster

https://www.google.hr/search?q=naco+oster&client=opera&hs=gjX&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwicjZvfmeHTAhWMKsAKHXb4AJQQsAQIVg&biw=1745&bih=857

959
Kategorije: Ostalo
Developed by LELOO. All rights reserved.