Autor: admin
Datum objave: 11.05.2017
Share


Preminuo spiker Miodrag Zdravković

Miodrag Zdravković je i uređivao TV Dnevnik

Preminuo spiker Miodrag Zdravković

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2731427/preminuo-spiker-miodrag-zdravkovic.html

Miodrag Zdravković preminuo je u 90. godini u Beogradu.

Prvi spikerski koraci bili su u "Filmskim novostima", a posle jake konkurencije na audiciji, primljen je u Radio Beograd 1954. godine.

Na Televiziju je prešao 1960. godine i odmah se izdvojio svojom pojavom i umećem saopštavanja.

Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako i postao "spiker za važne vesti".

Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija. Tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj, avgusta 1968. godine, proveo je puna tri sata u studiju saopštavajući neprekidno pristigle vesti; slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.

Nesumnjivo najneugodniju dužnost u okviru svog radnog mesta i u svojoj sveukupnoj blistavoj spikerskoj karijeri imao je u nedelju, 4. maja 1980, kada je, posle kratkog i neuobičajnog prekida programa, saopštio naciji vest o smrti Josipa Broza Tita.

Miodrag Zdravković je i uređivao TV Dnevnik RTS-a.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.


Čovek koji je objavio da je umro drug Tito, 21. novembar 2015. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/watch?v=BHqI5zXEuSo

Napunio je 88 godina 30. juna ove godine, živi skromno i povučeno u selu Rgotina kod Zaječara. Sam i zaboravljen od svih. Autor: Davor Marušić Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)


Photos  Miodrag Zdravković

https://www.google.hr/search?q=Miodrag+Zdravković,spiker&client=opera&hs=WMF&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiNwK-xsujTAhWGIsAKHWJtBdIQsAQISQ&biw=1745&bih=857Najposećenija sahrana

Da je Tito bio priznat u zemlji i svetu potvrđuju i slike sa njegove sahrane. To je bila i zvanično najposećenija sahrana koju je imao jedan državnik u proteklom veku. Do Kuće cveća ispratili su ga milioni radnika, đaka, partijskih kolega, studenata, seljaka... Sahrani je prisustvovalo čak 209 delegacija iz 127 zemalja, 31 predsednik države, 22 premijera, četiri kralja, šest prinčeva i 11 predsednika nacionalnih parlamenata. 

242
Kategorije: Ostalo
Developed by LELOO. All rights reserved.